Alexander Zverev a ratat marți calificarea în sferturile de finală ale turneului „ATP 1000” de la Madrid, învins în două seturi de argentinianul Francisco Cerundolo (22 ATP), scor 6-3, 6-4.

Alexander ZverevFoto: Marco Alpozzi/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Simona Halep a primit wild card pentru un turneu care va avea loc la Paris

Alexander Zverev, învins de Francisco Cerundolo la ATP Madrid

Luna aprilie nu a fost una cu noroc pentru Alexander Zverev (5 ATP). Eliminat în optimi la Monte Carlo și în sferturi la Munchen, germanul a s-a oprit în optimi și la Madrid.

Primul set a început sub semnul echilibrului care s-a rupt pe final, când Cerundolo a reușit breakul și a câștigat trei gameuri la rând.

Cap de serie numărul 4 la Caja Magica, Zverev nu și-a revenit nici în setul al doilea, când a fost condus cu 3-1 și a cedat după o minge de meci ratată de adversar.

Partida a durat o oră și 31 de minute.

În sferturile de finală, Francisco Cerundolo îl va întâlni pe americanul Taylor Fritz (13 ATP), care a treccut în optimi de Hubert Hurkacz, scor 7-6(2), 6-4.

Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 5 mai și face parte din categoria ATP Masters 1000. Oferă premii totale de 7.877.020 de euro, iar campionul en-titre este spaniolul Carlos Alcaraz (2022, 2023).

>> România și-a aflat adversara din optimile Billie Jean King Cup 2024