Marco Reus este văzut de publicul larg drept unul dintre cei mai loiali fotbaliști din lume. Mijlocașul german a făcut parte din acea echipă de senzație a Borussiei Dortmund care a jucat finala Ligii Campionilor în 2013.

Marco ReusFoto: kolbert-press/Marc Niemeyer / imago sportfotodienst / Profimedia

Marco Reus și-a anunțat plecarea de la Borussia Dortmund după 12 ani

Marco Reus are șansa să repete performanța din 2013 cu Borussia Dortmund și să se califice în finala UEFA Champions League.

Alături de Mario Gotze și Robert Lewandowski, acesta a jucat finala Ligii Campionilor în 2013, însă a fost singurul care a rămas loial culorilor galben și negru.

Gotze era deja transferat de Bayern în ziua finalei de pe Wembley, iar Robert Lewandowski a fost transferat ulterior de gruparea bavareză.

Văzut drept unul dintre cei mai loiali jucători de fotbal, Reus a făcut un anunț șoc la câteva zile după succesul din manșa tur a semifinalelor UEFA Champions League, cu Paris Saint Germain (1-0).

Marco Reus a anunțat că a luat decizia de a nu mai continua la Borussia Dortmund din vară, contractul său fiind scadent în luna iunie.

„Ei bine, cum să încep?

Dragi suporteri BVB, mi s-a permis să joc pe acest stadion timp de 12 ani.

Mi-am dedicat jumătate din viață pentru acest club. Cu multe suișuri și coborâșuri. Mai multe suișuri, zic eu. Împreună cu conducerea clubului am luat decizia de a nu-mi prelungi contractul.

Sunt incredibil de mândru și de recunoscător că am reușit să joc pentru acest club atâția ani. Îmi este greu să găsesc acum cuvintele potrivite.

Pentru mine este important să vă spun vouă, fanilor, asta. Avem un obiectiv uriaș în fața noastră. Vrem să mergem pe Wembley.

Vrem să aducem din nou acest trofeu la Dortmund. De asta este foarte important că decizia a fost luată deja. Și asta încheie orice problemă.

Acum, cu toții suntem concentrați pe acest obiectiv major. Și o să ne mai vedem în câteva ocazii pe acest stadion. Sâmbătă chiar. Sunt foarte concentrat pe meciurile următoare. Ne vedem.” - a fost mesajul lui Marco Reus.

424 de meciuri, 168 de goluri și 128 de pase decisive sunt cifrele lui Reus la Dortmund.