O femeie din Marea Britanie a fost complet șocată după ce s-a prezentat la o tomografie la spital doar pentru a i se spune de către personal că a murit deja, scrie tabloidul britanic Daily Mail.

pacientăFoto: Photo 229575040 © Ageev Dmitrii | Dreamstime.com

Susan Johnson, din Scarborough, a rămas înmărmurită după ce personalul de la Spitalul Bridlington din Yorkshire i-a spus că înregistrările sale arată că era moartă de patru luni.

Susan, în vârstă de 62 de ani, o menajeră pensionată, a avut noroc că a putut totuși să își facă tomografia, dar soțul ei, Bob, a fost nevoit să îi aducă o cafea tare pentru a o ajuta să își calmeze nervii.

Mama a doi copii a declarat pentru BBC News: 'Le-am dat trimiterea mea și primele lor cuvinte au fost: "Ooh, ești moartă".

'Am spus: "Pardon?". Am fost în stare de șoc.

'Apoi au modificat ceva pe calculator ca să pot face o scanare și apoi au spus doar "la revedere" și asta e tot'.

Nu este clar cum s-a întâmplat greșeala, deoarece atunci când Susan și-a contactat medicul de familie, acesta i-a spus că greșeala a fost reparată.

Cu toate acestea, când a contactat Departamentul pentru Muncă și Pensii (DMP), persoana care a preluat apelul i-a spus că era încă marcată ca fiind deja moartă în sistem.

"În calculator apare că ești moartă", i s-a spus. Susan a informat-o apoi că nu avea cum să fie moartă, deoarece era la telefon și vorbea.

Eroarea a însemnat că alocația primită de Susan pentru îngrijirea soțului ei cu handicap, Bob, a fost oprită pentru scurt timp, deși această problemă a fost rezolvată acum.