​Andrey Rublev s-a calificat în a 25-a finală ATP din carieră (a cincea de categorie Masters 1000), jucătorul din Rusia ajungând în ultimul act al turneului de la Madrid.

Andrey RublevFoto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

Andrey Rublev, finalist la ATP Madrid - Victorie în fața lui Taylor Fritz

Favorit 7 al competiției de la Caja Magica, Rublev a trecut în semifinale de americanul Taylor Fritz (13 ATP), scor 6-4, 6-3. Meciul a durat o oră și 13 minute.

Andrey a pierdut un singur game în care s-a aflat la serviciu, chiar în debutul partidei. Rusul a fost mai puțin nervos decât în alte meciuri, s-a impus de trei ori la retur și a obținut a cincea victorie la Madrid (venea după patru înfrângeri consecutive).

De știut:

  • Aceasta a fost a patra victorie a lui Rublev în fața lui Fritz. Americanul l-a învins pe rus de cinci ori.
  • Rublev se va duela pentru trofeu cu învingătorul partidei dintre canadianul Felix Auger-Aliassime (35 ATP) și cehul Jiri Lehecka (31 ATP).
  • În vârstă de 26 de ani, Rublev are în palmares 15 titluri (cel mai important fiind cel de la Monte Carlo Masters 2023). Andrey a pierdut alte 9 finale.
  • De la începutul anului 2023, Andrey se numără printre jucătorii care au impresionat la turneele ATP Masters 1000 (cele mai importante după cele de Grand Slam). Pentru jucătorul din Rusia, finala de la Madrid este a treia de acest nivel în acest interval (doar Carlos Alcaraz și Daniil Medvedev stau mai bine - câte 4).

Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 5 mai și face parte din categoria ATP Masters 1000. Oferă premii totale de 7.877.020 de euro, iar campionul en-titre este spaniolul Carlos Alcaraz (2022, 2023).