Revenită pe teren după un an și șapte luni în care a fost suspendată pentru dopaj, Simona Halep a povestit, într-un interviu pentru Tennis Channel, despre momentul în care a fost depistată pozitiv cu roxadustat.

Simona HalepFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Simona Halep și suspendarea pentru dopaj: „A fost ca şi cum m-ar fi lovit un camion”

Dublă campioană de Grand Slam și fostă lideră WTA, Halep a comparat şocul anunţului depistării cu o substanţă interzisă cu impactul cu un camion.

„A fost ca şi cum m-ar fi lovit un camion. Când am primit e-mailul, eram: 'Este o greşeală. Nu poate fi adevărat'. Da, a fost o durere foarte mare când s-a întâmplat asta şi nu m-am gândit niciodată că pot trăi aşa ceva.

A fost foarte, foarte dificil, în primul rând pentru că nu ştiam cum s-a întâmplat. Apoi, când am descoperit suplimentul contaminat, a fost un pic mai bine pentru că măcar ştii ce s-a întâmplat. Dar da, totuşi, a fost un dezastru să trăiesc această emoţie” - Simona Halep, într-un interviu pentru Tennis Channel.

De știut:

Despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).