Elena Rybakina era favorită clară în duelul cu Yulia Putintseva, însă a avut mari probleme în fața jucătoarei de pe locul 50 mondial. După aproape trei ore de joc și două mingi de meci salvate, a patra favorită a obținut calificarea în semifinalele turneului WTA 1000 de la Madrid.

Elena RybakinaFoto: Aaron Favila / AP / Profimedia

>> Novak Djokovic a îndepărtat din echipă unul dintre oamenii de bază

Elena Rybakina, în semifinale la WTA Madrid - A revenit de la 2-5 în setul decisiv

Jucătoarele care s-au întâlnit miercuri pe arena „Manolo Santana” sunt născute la Moscova, dar au ales să reprezinte Kazahstan.

Campioană la Wimbledon 2022, Rybakina a fost condusă cu set și break, dar a revenit și și-a adjudecat manșa secundă la tiebreak.

Putintseva a ratat două mingi de meci la scorul de 5-2 în setul decisiv, iar Elena s-a impus după ce a câștigat cinci game-uri la rând, scor 4-6, 7-6(4), 7-5.

De știut:

  • Rybakina a bifat 6 ași în această partidă și a comis 8 duble greșeli.
  • Sportiva din Kazahstan se va duela pentru un loc în finala competiției de la Madrid cu învingătoarea meciului dintre Aryna Sabalenka (favorită 2) și Mirra Andreeva (43 WTA - tocmai a împlinit 17 ani).
  • În cealaltă semifinală a turneului de la Caja Magica se vor duela poloneza Iga Swiatek (principală favorită) și americanca Madison Keys (20 WTA).

>> VIDEO Rafael Nadal spune „adio” turneului de la Madrid - Eliminat în optimi de locul 31 ATP

Mutua Madrid Open este un turneu din categoria WTA 1000 ce se desfășoară în perioada 22 aprilie - 5 mai. Se joacă pe zgură, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka. Turneul este dotat cu premii totale în valoare de €7,877,020.