Kultur.Sibiu
Michael Henning - maestru cahle
Foto: Hotnews
KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

VIDEO Ultimul artizan de cahle. Cum au inviat sobele traditionale sasesti

Marți, 8 Aug 2017 Kultur Sibiu - RO
Ultimul mester care mai face cahle de teracota pictate manual pentru sobele traditionale sasesti traieste in Cisnadioara, un mic orasel de langa Sibiu. Se numeste Michael Henning, un sas de 52 de ani. De ce a ramas in Romania?  "Erau atatea posibilitati si era atat de interesanta viata aici, iar in Germania totul era deja rezolvat. Nu am vrut sa fiu un robotel intr-o uzina", raspune sasul razand.  A invatat meseria din intamplare, insa framanta lutul de peste 20 de ani cu placere si pasiune. In mainile lui, lutul se transforma in aproape magic in opera de arta. "Este bucuria de a face ceva cu mana ta", explica Henning.
Parada costumelor populare sasesti
Foto: Bogdan Palici
KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

VIDEO Imagini inedite din Sibiu cu parada costumelor populare sasesti

de Redactia stiri HotNews.ro
Sâmbătă, 5 Aug 2017 Kultur Sibiu - RO
In Piata Mare din Sibiu s-a desfasurat, sambata dimineata, parada costumelor populare sasesti, in cadrul intalnirii sasilor. Cateva mii de persoane asista la eveniment. La defilarea din centrul orasului participa sute de sasi, care reprezinta zeci de localitati din Transilvania, fiecare cu costumele si insemnele specifice locului. Vezi in text imagini inedite.
Tuberoza
Foto: Hotnews
KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

VIDEO FOTO O afacere cu floarea care infloreste o data la trei ani. Povestea cultivatorilor de tuberoze din Hoghilag

Duminică, 6 Aug 2017 Kultur Sibiu - RO
In acest weekend are loc la Hoghilag, Sarbatoarea Tuberozelor. Hoghilag este primul sat din Romania unde se cultiva tuberoze din anii '50 pana azi. Florile au fost aduse aici de catre sasi, iar dupa plecarea in masa a acestora, in anii '90, traditia a fost continuata de romani. Tuberozele infloresc o data la trei ani, iar parfumul lor este unul spectaculos.
Dansuri populare sasesti
Foto: Deutsche Welle

Oriunde le-ar fi sasilor acasa, niciunde nu le e ca in Transilvania

de Cristian Stefanescu Deutsche Welle
Marți, 8 Aug 2017 Kultur Sibiu - RO
E neobisnuit de cald chiar si pentru amiaza primei zile de sambata din august din inima Podisului Transilvan. Si e destul de greu sa mai gasesti un loc sub umbrelele teraselor din Piata Mica a Sibiului. Un zumzet toropit pluteste peste centrul vechi al orasului, amestecand sute, mii de amintiri povestite intre doua feluri de mancare si printre paharele din care bautura s-ar evapora cu siguranta, daca ar apuca sa stea mai mult timp. Din cand in cand, atmosfera de mare masa de familie e sparta de cate un strigat uimit. Sunt oameni care nu s-au mai vazut de dinaintea caderii Cortinei de Fier.
Cele mai frumoase biserici fortificate din Transilvania
Foto: Hotnews

APLICAȚIE INTERACTIVĂ - Cele mai frumoase biserici fortificate din Transilvania - Povești dintr-o lume apusă

de Victor Cozmei HotNews.ro
Vineri, 4 Aug 2017 Kultur Sibiu - RO
Cateva dintre cele mai frumoase biserici fortificate din zona Transilvaniei au fost surprinse in reportaje video de catre HotNews.ro si Deutsche Welle. Imaginile spectaculoase, care includ filmari cu drona, ofera o perspectiva unica asupra mostenirii culturale lasate de sasi in Transilvania. Toate reportajele video publicate de HotNews.ro si Deutsche Welle, acum puse pe harta intr-un format interactiv.

Siebenbürger Sachsen: "Beim Abschied war sogar der Hund traurig"

de Redactia Deutsche Welle
Marți, 8 Aug 2017 Kultur Sibiu - DE
Der rumänische Staatspräsident Iohannis gehört zur Minderheit der Siebenbürger Sachsen - doch die meisten Deutschstämmigen haben Rumänien verlassen. Einige von ihnen sind für einen besonderen Besuch zurückgekehrt.
Sasii s-au intors la Sibiu
Foto: Hotnews
KS - A HotNews.ro-DW special project

​VIDEO The most spectacular moments of the first dat of Transylvanian Saxons' reunion in Sibiu

de CI HotNews.ro
Duminică, 6 Aug 2017 Kultur Sibiu - EN
Transylvanian Saxons convening in Sibiu, central Romania for their annual reunion put up a huge show on Friday, the first of several days of events celebrating their heritage. Saxon folk music, dances and costumes drew thousands of people to downtown Sibiu in the morning, followed by an impressive Evangelical church pipe organ concert in the afternoon. The day ended with a first time projection of images from documentary film "Sibiu - 825 years" and a dance party".
Eginald Schlattner
Foto: Hotnews
KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

VIDEO Eginald Schlattner: In fiecare duminica tin o slujba fata de bancile goale. Fac asta ca sa-l consolez atat pe bunul Dumenezeu, cat si pe mine

Joi, 3 Aug 2017 Kultur Sibiu - RO
Eginald Schlattner este scriitor si preot, unul dintre cei  patru sasi ramasi in Rosia. In fiecare duminica tine in frumoasa biserica din sat slujba, chiar daca bancile sunt goale dupla plecarea sasilor."Fac asta ca sa-l consolez atat pe bunul Dumenezeu, cat si pe mine", spune acesta. Ce se va intampla cu fabuloasa mostenire culturala lasata de sasi?
  • "Ca fost inginer, va spun ca istoria sasilor s-a terminat. Dar ca preot spun ca avem de a face cu un Dumnezeu al surprizelor si cred ca biserica va ramane mai departe ca biserica, nu numai pentru noi, care din punct de vedere statistic nu mai suntem, dar va ramane ca o biserica cu noi, pentru altii", a declarat acesta intr-un interviu acordat HotNews.ro.Vezi in text varianta video cu imagini din casa scriitorului sas.
  • Vezi in articol imagini spectaculoase cu biserica fortificata din Roșia.
KS - A HotNews.ro-DW special project

VIDEO Folk costumes parade at Transylvanian Saxons' annual reunion in Sibiu

de CI HotNews.ro
Duminică, 6 Aug 2017 Kultur Sibiu - EN
Thousands of people gathered in an old square in downtown Sibiu on Saturday morning to watch a spectacular folk costumes parade put up by Transylvanian Saxons as part of their annual reunion taking place in the Central Romanian coty these days. Hundreds of Saxons from dozens of towns and villages, each with its own heritage, attended the event.
KS - A HotNews.ro-DW special project

Romanian President Iohannis welcomes Transylvanian Saxons "home" in Sibiu

de CI HotNews.ro
Duminică, 6 Aug 2017 Kultur Sibiu - EN
Romanian President Klaus Iohannis on Saturday told Transylvanian Saxons convened for their annual reunion in Sibiu these days that they're welcome "home", wherever they've come from. Iohannis, himself an ethnic German, told a dense audience in both German and Romanian that he saw good signs in the presence of youth in the public.
Sasii s-au intors la Sibiu
Foto: Hotnews
KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

​VIDEO Cele mai spectaculoase momente din prima zi a Intalnirii Sasilor: De la costume si dansuri populare la concert impresionant de orga si dance party

de Matei Budes, Alina Neagu HotNews.ro
Sâmbătă, 5 Aug 2017 Kultur Sibiu - RO
Sasii au facut spectacol, vineri, in prima zi a intalnirii traditionale anuale de la Sibiu. Muzica, dansurile si costumele populare sasesti au atras mii de spectatori in Piata Mare inca de la primele ore ale diminetii. Dupa-amiaza a adus momente emotionante intr-un concert de orga impresionant la Biserica evanghelica. Ziua s-a incheiat cu proiectia in avanpremiera a filmului documentar "Sibiu - 825 de ani" in Piata Huet si cu un dance party cu Lost Tapes Found Sounds si DJ Kevin in Sala din Turnisor.
Festivalul de dans popular sasesc
Foto: Hotnews
KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

VIDEO Festival de dans popular sasesc in Piata Mare si concert de orga in Biserica Evanghelica din Sibiu. A 27-a Intalnire traditionala a Sasilor a inceput la Sibiu

Vineri, 4 Aug 2017 Kultur Sibiu - RO
Cateva mii de oameni au asistat, vineri dimineata, in Piata Mare din Sibiu, la deschiderea celei de-a 27-a editii a Intalnirii traditionale a Sasilor, desfasurata sub motto-ul "In lume acasa, cu Transilvania in inima". Grupuri de dans din Transilvania, Austria si din Germania au deschis Intalnirea Sasilor cu un Festival de dans popular sasesc. Vezi in articol imagini cu dansuri populare sasesti si interviuri cu sasi plecati din Romania, care se afla la Sibiu pentru intalnirea traditionala.
Ora 18:00: Concert de orga in Biserica evanghelica din Sibiu.
Eginald Schlattner
Foto: Hotnews
KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

VIDEO ​Pfarrer Eginald Schlattner: Gott will mich hier haben! Hier kennt er mich bei meinem Namen!

de Robert Schwartz HotNews.ro
Joi, 3 Aug 2017 Kultur Sibiu - DE
Als Pfarrer Eginald Schlattner 1978 nach Rothberg (Rosia) neben Hermannstadt (Sibiu) kam - er war 45 Jahre alt – gab es hier, wie er sagt, „noch eine demographisch normale Gemeinde: ein Drittel Kinder, ein Drittel Eltern, ein Drittel alte Leute.“ Heute geht er jeden Sonntag im vollen Ornat in seine Kirche und predigt vor leeren Bänken. Im Video-Interview mit Hotnews spricht der bekannte rumänien-deutsche Autor und Pfarrer über Heimat, Berufung - und über seinen Gott der Überraschungen.
Reinhart Guib
Foto: Captura YouTube
KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

Episcopul Reinhart Guib: Constatam un aflux la slujbe si in biserici ca niciodata. Construim camine pentru batrani, intretinem gradinite si scoli

de Robert Schwartz HotNews.ro
Miercuri, 2 Aug 2017 Kultur Sibiu - RO
In 2017 se implinesc 500 de ani de la realizarea Reformei protestante de catre Martin Luther. Biserica evanghelica luterana din intreaga lume marcheaza acest jubileu cu numeroase manifestari religioase si culturale. Si la intalnirea sasilor de la Sibiu, „Anul Luther 2017“ va fi celebrat. „Datoram Reformei identitatea noastra“, spune Reinhart Guib, episcopul Bisericii Evanghelice C.A. din Romania, intr-un scurt interviu cu DW.
Reinhart Guib
Foto: Captura YouTube
KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

Bischof Reinhart Guib: Wir sind längst über das Jammern über den Exodus hinausgewachsen und gestalten die Zukunft

de Robert Schwartz HotNews.ro
Miercuri, 2 Aug 2017 Kultur Sibiu - DE
2017 jährt sich die Reformation zum 500. Mal. Die evangelische Kirche weltweit erinnert an ihren Reformator Martin Luther mit zahlreichen kirchlichen und kulturellen Veranstaltungen. Auch beim Sachsentreffen in Hermannstadt wird das „Lutherjahr 2017“ mit einer gemeinsamen Großveranstaltung gebührend gefeiert. „Der Reformation verdanken wir unsere Identität“, sagt Reinhart Guib, Bischof der Evangelischen Kirche A.B. in Rumänien, im DW-Interview.
Paul-Jurgen Porr
Foto: FDGR
KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

Presedintele FDGR, Paul-Jürgen Porr, despre intalnirea sasilor de la Sibiu: Este pentru prima data o intalnire cu foarte multi participanti, comparabila cel putin cu intalnirile de la Dinkelsbühl ale sasilor emigrati

de Robert Schwartz HotNews.ro
Marți, 1 Aug 2017 Kultur Sibiu - RO
Fiecare politician german care vine in Romania vorbeste despre functia de punte a minoritatii germane din Romania. Pentru multi dintre ei, acesta este doar un slogan, spune Dr. Paul-Jürgen Porr, presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania. Noi incercam sa umplem aceasta notiune intr-adevar cu viata, a declarat Porr in interviul pentru DW-Hotnews.
Paul-Jurgen Porr
Foto: FDGR

Paul-Jürgen Porr: Wir wollen den Begriff „Brückenfunktion“ mit Leben füllen

de Robert Schwartz HotNews.ro
Marți, 1 Aug 2017 Kultur Sibiu - DE
Jeder deutsche Politiker, der nach Rumänien kommt, spricht von der Brückenfunktion der deutschen Minderheit in Rumänien. Für viele ist das aber nur ein leeres Schlagwort, so Dr. Paul-Jürgen Porr, Vorsitzender des Demokratischen Forums der Deutschen in Rumänien. Wir versuchen, den Begriff tatsächlich mit Leben zu erfüllen, so Porr im Interview mit der Deutschen Welle (DW).
Calnic
Foto: Hotnews
KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

​​VIDEO Calnic, cetatea cu numele greavului

Marți, 1 Aug 2017 Kultur Sibiu - RO
Construita initial la mijlocul anilor 1200 ca resedinta pentru greavul  Chyl de Kelling, cel care a dat si numele satului, cetatea din Calnic a fost conceputa cu un turn-donjon masiv, folosit ca locuinta, inconjurat cu ziduri ce formau o incinta ovala, cu un turn spre Sud si un turn de poarta pe latura nordica. Sistemul de aparare era intregit de un sant cu apa ce inconjura cetatea.
Dietmar Gross
Foto: Hotnews
KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

De ce se intorc sasii cand se intorc? Dietmar Gross: Multi vin fiindca avem o natura si un peisaj inca foarte frumoase, ca pot trai aici fara sa fie stresati, poluati

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Luni, 31 Iul 2017 Kultur Sibiu - RO
Dietmar Gross a plecat din Romania in 1974, in timp ce era student la Brasov, deoarece a vrut sa calatoreasca, sa vada lumea, iar regimul comunist nu ii permitea acest lucru, restrictiile fiind din ce in ce mai mari. Si-a indeplinit acest vis, insa dupa mai multe vizite la Viscri, s-a indragostit iremediabil de acest loc, iar in 2000 si-a cumparat o casa aici si s-a intors in Romania. Acum organizeaza excursii pentru silvicultorii germani si turisti straini pentru a le arata padurile virgine, Delta Dunarii si alte locuri frumoase din Romania.
Biserica Fortificata din Biertan
Foto: Hotnews
KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

VIDEO ​​Perla coroanei: biserica fortificata din Biertan.  Camera impacarii si piatra rusinii

de Catiusa Ivanov, Matei Budes, Dan Popescu
Duminică, 30 Iul 2017 Kultur Sibiu - RO
Biserica fortificata din Biertan este cea mai cunoscuta si cea mai vizitata dintre bisericile sasesti, avand circa 50.000 de vizitatori pe an. Turistii sunt atrasi atat de vechimea monumentului, constructia bisericii incepand in secolul  al XII-lea, de marimea acestuia si silueta care seamana cu cea a unui castel din povesti, dar si de povestile locului, care continua sa inspire. La Biertan s-a aflat pana in 1868 "camera impacarii", unde erau inchisii sotii care aveau in plan sa divorteze.
KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

VIDEO ​​Ce faina-i cetatea Prejmer vazuta de sus! Nostradamus si camerele de provizii pentru fiecare locuitor

Vineri, 28 Iul 2017 Kultur Sibiu - RO


Biserica din Prejmer este una dintre cele mai mari si mai bine pastrate biserici fortificate, dar si una dintre cele mai vechi, anul viitor implinind 800 de ani. Edificiul inca pastreaza camarile de provizii, 272 la numar, fiecare casa din sat avand in cetate o incapere unde pastra hrana pentru zile de restriste, insa in care nu se depozita nimic din avutie.  La interior, biserica adaposteste cateva obiecte foarte valoroase: strana din 1576, altarul din 1450 si orga din 1927.
  • Un lucru mai putin cunoscut este ca in camera de slanina a cetatii s-au filmat scene din filmul Nostradamus, iar in cetate se afla o orga ucigasa, care insa nu are legatura cu orga din biserica, ci este o arma aflata in zidurile de aparare, practic o scândură cu cinci puști pe o parte și pe alta, care facea ravagii in randul dusmanilor.
Emil Hurezeanu
Foto: Arhiva personala
KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

Emil Hurezeanu: Cel mai bogat si generos german, Hasso Plattner, creatorul grupului informatic SAP, este interesat de Sibiu

de Dan Tapalaga HotNews.ro
Joi, 27 Iul 2017 Kultur Sibiu - RO
Cel mai bogat si generos german, Hasso Plattner, s-a nascut la Berlin , in l944, intr-o familie de medici sasi din Sibiu, care parasise Romania cu trupele germane, este interesat de un proiect derulat la Sibiu, a declarat ambasadorul Romaniei la Berlin, Emil Hurezeanu, intr-un interviu pentru HotNews.ro. “Platner nu s-a mai intors in Romania, nu da interviuri dar cind a auzit ca Universitatea Lucian Blaga din orasul natal al parintilor si strabunilor are idei si nevoi si-a trimis mesagerii la Sibiu. Se pune la cale un proiect important acolo. Spun mai multe cind il vad pe picioare”, a mai spus Hurezeanu.
  • Citeste in interviul HotNews.ro cum s-au integrat sasii in Germania dupa plecarea lor din Romania, cati dintre ei mai sunt interesati de tara natala si cum pot fi salvata bisericile fortificate sasesti
Emil Hurezeanu
Foto: Arhiva personala
KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

Emil Hurezeanu: Die Siebenbürger Sachsen haben ihre Heimat in ihrem Herzen und ihrer mentalen Landkarte bewahrt

de Dan Tapalaga HotNews.ro
Vineri, 28 Iul 2017 Kultur Sibiu - DE
Die besten „mici“ (Fleischröllchen) und „sarmale“ (Krautwickel) in Deutschland bekommt man bei den Festen der aus Rumänien ausgewanderten Deutschen aufgetischt, erzählt Emil Hurezeanu, rumänischer Botschafter in Berlin. „ Ich denke, wir, die Rumänen, fehlen vielen von ihnen, so wie auch sie uns fehlen, vor allem denen, die zusammen mit ihnen gelebt haben.“ Kurz vor dem ersten weltweiten Treffen der Siebenbürger Sachsen in Hermannstadt/Sibiu (4.-6. August) hat Hotnews.ro mit Botschafter Hurezeanu ein ausführliches Interview geführt, aus dem wir folgendes Fragment in deutscher Übersetzung vorstellen.
Familia Markel - Gherghiceanu
Foto: Arhiva personala
KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

Povestea profesoarei sasoaice care a ales sa-si creasca copilul in Romania:  Limba noastra o va invata de la noi, romana de la copiii din sat, iar engleza vorbim, in general, in familie

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Joi, 27 Iul 2017 Kultur Sibiu - RO
Marlies s-a nascut in Brasov, insa a plecat in Germania impreuna cu familia, imediat dupa revolutie, cand avea 6 ani. Atunci au plecat majoritatea sasilor din Transilvania. In 2015 s-a intors in Romania, in Viscri. Intamplarea a facut ca sotul ei sa fie roman din Viscri, iar dupa ce a ramas in sarcinata, a hotarat sa vina sa locuiasca aici, si-a construit o casa. Baietelul ei, David (1 an si 5 luni) este singurul copil sas din Viscri, dupa o lunga perioada de timp.
KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

VIDEO O frumusete ascunsa intre dealurile Transilvaniei. Biserica fortificata din Seica Mica

de Matei Budes, Dan Popescu HotNews.ro
Joi, 27 Iul 2017 Kultur Sibiu - RO


Biserica fortificata din Seica Mica, Sibiu, a fost construita in secolul al XIV-lea. Turnul a fost construit in anul 1463. Fortificarea bisericii a fost realizata in secolul XVI, prima data a fost inconjurata cu un zid de aparare cu trei turnuri, dupa care au fost ridicate zidurile transversale si cel de al doilea zid de aparare, care s-a pastrat in intregime. Biserica a avut doua altare realizate in 1552, respectiv 1762. Cel vechi a fost furat in 1999, cel actual este din marmura. De la zidul interior s-au pastrat doar arcurile galeriei de aparare pe partea de sud vest a bisericii.
KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

VIDEO Cine cumpara o biserica fortificata in Transilvania? Tapu in amurg - imagini superbe cu drona

Marți, 25 Iul 2017 Kultur Sibiu - RO


Frumoasa biserica fortificata din Tapu, construita in urma cu peste 500 de ani,  se afla in stare avansata de degradare, iar daca nu se intervine in urmatorii ani, exista riscul sa dispara. Bucati din fortificatii s-au prabusit, bancile au fost distruse, la fel si dusumelele, iar bucati din orga  si altar - furate. Pe vremuri, aici traiau circa 380 de sasi, iar duminica, biserica se umplea. Acum au ramas trei sasi batrani in comunitate, nu se mai tin slujbe, iar buruienile au napadit locul.
  • Consistoriul din Medias este dispus sa vanda tot ansamblul la pretul terenului, cu conditia ca noul proprietar sa restaureze biserica.
Andrea Rost
Foto: Hotnews
KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

De ce s-a intors la Sighisoara o sasoaica nascuta in Germania. Andrea Rost: Nu am venit cu ideea sa raman toata viata, dar sunt inca aici

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Marți, 25 Iul 2017 Kultur Sibiu - RO
Andrea Rost s-a nascut in Germania, in Berlinul de Est. Imediat dupa ce implinit 18 ani si a terminat scoala, a decis sa se mute in Sighisoara. S-a indragostit de acest loc, in vacantele de vara pe care le-a petrecut aici. Cand a venit in Romania, nu se gandea ca va ramane toata viata, insa, acum, la 37 de ani, spune cu mandrie ca a trait mai mult in Romania decat in Germania. Acum, Andreea este ghid turistic si arata turistilor frumoasele biserici si sate sasesti din Transilvania. Cum a ajuns Andrea sa locuiasca in Sighisoara, in conditiile in care o buna parte dintre romani viseaza sa traiasca in Germania?
Gerhild Gross - organista din Viscri
Foto: Hotnews
​KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

Organista din Viscri

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Luni, 24 Iul 2017 Kultur Sibiu - RO
"Eu sunt organista, este o traditie la noi in familie. Bunicul a fost organist, de mic copil si pe mine m-a fascinat orga, muzica din biserica”, povesteste Gerhild Gross, o femeie micuta, blonda, administratorul bisericii fortificate din Viscri, vocea calda care explica turistilor istoria locului. Acum are 49 de ani, a plecat in 1992 in Germania, dar s-a intors la Viscri in 2005. Vede in orga bisericii fortificate din satul de care s-a indragostit printul Charles si in clapele ei roase de timp o intreaga istorie. Istoria sasilor care au venit si au plecat de pe aceste pamanturi.
Sasi in port traditional
Foto: Deutsche Welle
KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

Cum reusesc sasii transilvaneni sa-si pastreze obiceiurile si cultura

de Redactia stiri HotNews.ro
Vineri, 21 Iul 2017 Kultur Sibiu - RO
La Hunger, in vestul Germaniei, s-a desfasurat la inceput de iulie, cu participarea a peste 300 de persoane, una dintre cele mai indragite sarbatori traditionale sasesti - cea a Coroanei (Kronenfest).
Pana in orele diminetii s-a dansat, cantat, mancat si baut.

VIDEO Siebenbürger Sachsen: Brauchtum und Tradition

de Redaktion HotNews.ro
Miercuri, 26 Iul 2017 Kultur Sibiu - DE
Das Kronenfest gehört zu den beliebtesten traditionellen Festen der Siebenbürger Sachsen. Früher in der alten oder heute in der neuen Heimat: die Gemeinschaft kommt zusammen, um Sitten und Bräuche zu pflegen. So auch wieder in diesem Sommer in Hünger (Nordrhein-Westfalen).
Kultur.Sibiu
Foto: Smile Media
KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

VIDEO  Povesti dintr-o lume apusa. Plus: Intalnirea sasilor de la Sibiu

de Dan Tapalaga HotNews.ro
Vineri, 21 Iul 2017 Kultur Sibiu - RO
Traditionala intalnire anuala a sasilor se tine in acest an la Sibiu, unde se estimeaza ca va fi cel mai mare eveniment de acest gen. Potrivit organizatorilor, sunt asteptati sa participe cel putin 10.000 de sasi, care se vor reuni sub motto-ul "Acasa in lume, cu inima in Transilvania".
Viscri Brasov
Foto: Deutsche Welle
KS - Un proiect special HotNews.ro – DW

​VIDEO Viscri. Cele mai spectaculoase imagini aeriene cu biserica fortificata din Transilvania

de Dan Popescu, Matei Budes HotNews.ro
Vineri, 21 Iul 2017 Kultur Sibiu - RO
HotNews.ro a realizat o serie de reportaje video cu cele mai frumoase biserici fortificate. Imaginile spectaculoase, care includ filmari cu drona, ofera o perspectiva unica asupra mostenirii culturale lasate de sasi in Transilvania. Publicam azi un prim reportaj cu imagini spectaculoase din Viscri. Vezi o poveste cu ultimii sasi din Viscri, plus imagini inedite cu biserica si peisajele satului situat in judetul Brasov.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by