Uniunea Salvati Romania va trimite in perioada urmatoare pliante in cutiile postale din tara, avand fotografia lui Nicusor Dan pe prima pagina si informatii despre partid pe pagina a doua. Liderul USR a admis insa ca mare parte din campanie se va axa pe online si pe interactiunile cu cetatenii pe teren, in tara. Pliantele vor fi distribuite intr-un tiraj de 2 milioane de exemplare.

Pliant Nicusor Dan p.1Foto: Hotnews
  • Hotnews.ro va prezinta materialele electorale offline ale partidelor, in aceasta campanie, in masura in care acestea ajung la noi

Citeste si:

Nicusor Dan a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ca USR a incheiat un contract in valoare de 275.000 lei cu o firma privata care va distribui "scrisori" catre gospodarii in tara.

"De 27 de ani nu iesim la liman. De ce? Pentru ca alegem tot timpul raul cel mai mic, dintre doua rele. Dar in sfarsit ai cu cine vota pentru, nu contra. In sfarsit ai cu cine sa schimbi vesnica gasca de politicieni responsabili pentru faptul ca suntem penultima tara din Europa. Acum sa ingramdesc iar toti sa-ti zica ce vor face daca ii vei alege. Brusc, au idei si planuri. Brusc, le pasa de tine. Dar de ce n-au facut pana acum? Au avut zeci de ani la dispozitie. Hai sa icnerci si cu altii. Care chair stiu despre ce vorbesc" este textul de pe prima pagina a pliantului.

Pe pagina a doua, se da raspunsul la intrebarea "Ce este USR?" USR vine de la Uniunea Salvati Romania. Este un partid politic care particip pentru prima oara la alegerile parlamentare din Romania. E un partid cinstit, corect si serios. USR a fost creat de oameni care s-au saturat de coruptia si de incompetenta sistemului politic de acum. Suntem romani obisnuiti care nu au mai facut politica pana acum. Nu ne mai putem permite sa stam deoparte. Nu mai asteptam sa fim ajutati de vreo minune.Vorba proverbului, …trebuie sa ne punem singuri in traista!"

In pliant, USR se refera si la faptul ca a avut "deja succes" in Bucuresti, unde "a devenit a doua forta politica, depasind PNL", si invita cetatenii sa alfe mai multe despre ei pe internet, unde "nimeni nu ne poate baga pumnul in gura".

Amintim faptul ca legislatia electorala interizce multe dintre practicile vechi de a face campanie electorala.

Este interzisa distribuirea de materiale electorale, de la pixuri la galeti, precum si organizarea de spectacole, serbari, focuri de artificii.

Sunt interzise bannerele, mesh-urile, panourile publicitare mobile, steagurile publicitare, calcanele, ecranele publicitare, indicatoarele publicitare directionale, structurile de publicitate autoportante, mijloacele de publicitate, panourile publicitare, panourile publicitare mobile, proiectele publicitare speciale, publicitatea luminoasa, publicitate stradala (outdoor), precum si publicitate pe vehicule.

In plus, afisele vor fi mai mici decat cele din alte campanii - cel mult 500 mm o latura si 350 mm cealalta latura; afisele electorale prin care se convoaca o reuniune electorala trebuie sa aiba cel mult, 400 mm o latura si 250 mm cealalta latura si vor fi amplasate numai in locurile speciale pentru afisaj electoral stabilite prin dispozitie a primarului.

Sunt interzise afisele electorale care combina culori sau alte semne grafice, astfel incat sa evoce simbolurile nationale ale Romaniei.

Daca primiti materiale electorale in aceasta campanie, de la orice partid sau candidat, ni le puteti trimite la redactie@hotnews.ro, contact@hotnews.ro sau iulia.rosca@hotnews.ro.