REGELE A MURIT! TRAIASCA REGELE!

SATISFACTIE. Vinzarea Stiintei i-a facut fericiti atit pe Dinel Staicu (dreapta), cit si pe urmasul sau la cirma clubului, Adrian Mititelu. Dupa incheierea tranzactiei, care va avea loc in maximum o saptamina, Dinel Staicu va ramine actionar minoritar si presedinte de onoare. Miercuri, Dinel Staicu a vindut, Adrian Mititelu a cumparat.

“Intr-o zi ma voi intoarce la Universitatea Craiova, dar nu vicepresedinte sau presedinte, ci patron al echipei”. Erau cuvintele lui Adrian Mititelu in iarna lui 2004, dupa ce a demisionat din functia de presedinte executiv, din cauza faptului ca Ionut Rada si Ionut Stancu au fost vinduti la Rapid.

Miercuri seara, Mititelu s-a intilnit cu Staicu la cantonamentul Universitatii, au mincat impreuna, au inspectat stadiul lucrarilor la stadionul din Lunca Jiului, dupa care s-au inteles asupra pretului de vinzare a echipei.

Valoarea tranzactiei este greu de stabilit, deoarece consta in pachetul majoritar de actiuni de la UPSROM Petrosani, fabrica apartinind lui Mititelu, citeva proprietati imobiliare din Craiova, dar si un procent semnificativ din eventualele transferuri ale jucatorilor Guso, Daouda si Bundea. Pina la finalul negocierilor, Dinel incearca sa obtina si drepturile tv pe urmatorii doi ani.

La rindul sau, Staicu ofera intregul lot de jucatori, autocarul, sediul clubului, insa nu si cantonamentul, care ramine in proprietatea sa. “Am batut palma, dar nu s-a semnat inca nici un act. In maximum o saptamina ii voi lasa echipa lui Adrian Mititelu, daca nu mai vine nimeni sa o cumpere”, a declarat Dinel Staicu.

Contactat de ProSport, Adrian Mititelu a refuzat sa comenteze subiectul Universitatea Craiova, declarind ca de abia din iarna doreste sa discute despre fotbal. Dinel Staicu va detine in cadrul clubului de pe Unirii 86 functia de presedinte onorific, pentru a nu activa clauza din contractele lui Guso, Daouda si Papura.

Cei trei ar deveni automat liberi de contract daca Dinel se retrage definitiv de la club.

Recordul patronilor

Dupa Revolutie, gruparea alb-albastra a fost cea mai vinduta echipa din Divizia A. Timp de patru ani, din 1990, Stiinta nu a avut un patron, traind din banii obtinuti din transferul lui Gica Popescu la PSV Eindhoven. Din 1994 si pina in 1997, George Constantin Paunescu a detinut pachetul majoritar de actiuni, Universitatea obtinind sub patronatul sau clasarea pe pozitia secunda, in 1995,

antrenor fiind atunci Victor Piturca. In 1996, la conducerea echipei a venit un grup de investitori craioveni, in frunte cu George Ilinca, patronul de atunci cedindu-i Universitatea, patru ani mai tirziu, lui Gigi Netoiu. Contestat de suporteri, Netoiu i-a vindut-o lui Dinel Staicu, in 2002, in schimbul a 700.000 de dolari plus drepturile tv pe doi ani.

De ieri, pe lista patronilor Universitatii Craiova figureaza si numele lui Adrian Mititelu.

PleSan ar putea pleca la Ajax

O alta conditie pusa de omul de afaceri Dinel Staicu lui Adrian Mititelu, la intilnirea de miercuri seara, a fost pastrarea lui Mihaita Plesan (foto) in proprietatea vinzatorului.

“Nu stiu cit valoreaza Mihaita Plesan, dar cu siguranta este cel mai bun fotbalist scos de Universitatea Craiova. Sint dispus sa-l dau la Ajax in iarna si pentru mai putin de trei milioane de euro, dar cu conditia ca el sa joace. Poate am gresit fata de el cind nu l-am lasat in vara, insa va avea de cistigat.

Daca el vrea sa ramina la Universitatea Craiova, nu e nici o problema, dar va fi in proprietatea mea”, a declarat Staicu. narcis.drejan@prosport.ro

george.paunescu@prosport.ro