“Ne vom mobiliza 200%”

Experimentatul fundas al ros-albilor crede ca foarte importanta va fi maniera in care Dinamo va evolua, astfel incit “ciinii” sa poata obtine un rezultat favorabil.

Este un avantaj semnificativ numarul mare de absente din echipa lui Ferguson?

Liviu Ciobotariu: Nu se poate spune ca nu ne avantajeaza, dar nici nu trebuie sa ne bucure foarte tare, pentru ca cine e in lotul lui Manchester United nu se afla degeaba acolo. Noi avem sansa noastra, chiar daca sintem outsideri, si trebuie sa profitam de ea. Ar fi foarte bine daca nu vom lua gol si vom reusi sa marcam.

Va trebui sa fim increzatori in noi, sa ne mobilizam 200%, pentru ca sint sigur ca va fi un stadion arhiplin care ne va sustine in permanenta si ne va impinge de la spate.

Presa din Insula a scris despre tine, cel mai experimentat jucator al lui Dinamo. Te bucura aceasta atentie?

Probabil ca a contat cartea mea de vizita, am jucat cinci ani in strainatate, la echipa nationalai. Ma bucura faptul ca m-au mentionat.

Poate fi Manchester eliminata?

Cind eram in Belgia, am vazut un meci Anderlecht - Manchester 1-0. Belgienii au facut o partida extraordinara, modul in care au jucat i-a surprins pe englezi. La urma urmei, si ei sint oameni si pot prinde o zi mai slaba. Nu sint imposibil de invins.

Credeti ca interesele ca Manchester United sa mearga in Liga sint mari?

Nu cred ca la nivelul asta se pot face astfel de speculatii, dar cine stie, se poate vorbi poate si de asa ceva, mai ales la retur, dar eu unul nu cred ca vom fi furati de arbitri.

Recunoaste inceputul mai slab

Liviu Ciobotariu a admis ca Dinamo nu a inceput campionatul foarte bine. “Sint lucruri care trebuie asezate, dar sintem la inceput de drum, si toate echipele pornesc mai greu. Oricum, nu se compara un meci de campionat cu un joc in cupele europene cu Manchester United.

Englezii sint jucatori valorosi, ii respectam, dar noi trebuie sa evoluam fara frica”, a concluzionat fundasul “ciinilor”.

“Putem sa-i batem!”

Antrenorul ros-albilor, Ioan Andone, a fost prezent duminica seara la Cardiff, pentru a urmari finala Supercupei Angliei, dintre Arsenal Londra si Manchester United, scor 3-1. Andone si-a petrecut apoi seara la Londra, in compania lui Adi Mutu si a lui Dan Petrescu, innoptind in casa ultimului: “Cu Adi nu am stat mult pentru ca avea antrenament.

Nu mi s-a parut afectat de ratarea transferului la Juventus”. Falcosul s-a intors ieri la Bucuresti mult mai optimist decit plecase. “Am vazut doua echipe, Arsenal si Manchester, complet diferite. Arsenal a demonstrat ca are superclasa, in timp ce viitorii nostri adversari nu sint decit o umbra a echipei de anul trecut. Relatiile de joc nu sint la fel de bune ca in sezonul precedent.

Este clar ca daca jucam cu Manchester de anul trecut nu avem nici o sansa. Am ramas stupefiat de forma lui Arsenal, superioara la toate capitolele. Putea cistiga cu 8-2. Dupa ceea ce am vazut acolo, pot spune ca la Bucuresti avem sanse sa-i batem”, a replicat Ando.

Acesta spune ca pe Manchester n-a interesat-o trofeul: “Ferguson i-a schimbat in repriza a doua pe Roy Keane, Scholes si Giggs, o tripleta care creeaza o presiune fantastica”. Printre altele, antrenorul “ciinilor” a ramas surprins de victoria Rapidului: “Nu ma asteptam sa cistige. E clar ca atit noi, cit si Steaua ne concentram mai mult pe cupele europene”.

Danciu-gol este fan Manchester United!

Atacantul Ionel Danciulescu (foto) e jucatorul de care se leaga sperantele dinamovistilor in vederea obtinerii unui rezultat pozitiv cu Manchester. Virful “ciinilor” a marturisit ca este un fan inrait al “diavolilor”. “Inca din copilarie tin cu aceasta formatie. Mereu in cupele europene si in campionatul englez sint un suporter al celor de la Manchester.

Miercuri insa voi face o exceptie”, a afirmat “Danciu-gol”. “Desi lipseste Van Nistelrooij, acest lucru conteaza mai putin. Manchester are un lot numeros, cu vedete de prima mina. Deci nu cred ca pentru ei este o problema foarte mare ca le lipseste un jucator sau altul”, a adaugat Danciulescu.

Acesta ramine realist si recunoaste ca Dinamo are sansa a doua in confruntarea cu elevii lui Ferguson. “Sper sa profitam de absentele englezilor pentru a obtine un rezultat pozitiv. Vom trage cu dintii de sansa noastra”, a incheiat atacantul.

“Cu siguranta vom marca”

Capitanul Florentin Petre ii asigura pe fani ca Dinamo va marca cel putin un gol in partida de miine. “Am incredere in Ionel Danciulescu, este in forma mare. In aceasta perioada ne-a tot salvat cu golurile sale. Sint convins ca va inscrie si miine. Chiar si fiului meu, Patrick, ii plac jucatorii care inscriu multe goluri si e fan Danciulescu.

Cind il intreb daca ii place de mine, imi raspunde: «Da, este bun Danciulescu, este bun Niculescu. Tu alergi mult, dar nu dai goluri»”, a povestit Petre. Acesta a incheiat spunind: “Indiferent de rezultat, meciul cu Manchester va ramine in istoria clubului Dinamo”. mugurel.dumitru@prosport.ro

mihai.ionescu@prosport.ro