Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, le cere procurorilor să se concentreze pe infracțiunile care pun în pericol sănătatea şi siguranţa cetăţenilor, în contextul pandemiei de coronavirus. El spune că cei care încalcă măsurile luate în perioada în care România se află în stare de urgenţă "fie respectă legea, fie o vor simţi".

HotNews.roFoto: Hotnews

Predoiu a spus că a transmis luni Ministerului Public un îndrumar potrivit căruia toată atenţia trebuie concentrată asupra faptelor care pun în pericol sănătatea populaţiei, încălcându-se măsurile dispuse prin decretul prezidențial privind starea de urgență și prin ordonanțele militare.

El le-a cerut procurorilor "toleranţă zero faţă de infractori".

“Înţeleg, respectând independenţa procurorilor, să transmis un mesaj ferm către întreg Ministerul Public, privind combaterea drastică a tuturor infracţiunilor care pun în pericol sănătatea şi siguranţa cetăţenilor. În acelaşi timp, transmit un mesaj la fel de ferm către toţi cei care, din neglijenţă sau cu intenţie, încalcă prevederile decretului privind starea de urgenţă, ordonanţele militare şi hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă: fie respectaţi legea, fie o veţi simţi. Cer tuturor procurorilor toleranţă zero faţă de infractori”, a mai spus Cătălin Predoiu.