E bunica sau bunicul tau. Profesoara preferata din liceu, acum pensionata, sau vecinul batran de la parter. Iubeste muzica clasica, stie cine e Zubin Mehta si la ce instrument canta Sarah Chang? Atunci fa-i cadou doua bilete la unul dintre cele mai dorite concerte ale Festivalului International George Enescu.

Festivalul Enescu 2015Foto: festivalenescu.ro

Trebuie doar sa ne povestesti (tu sau cel caruia vrei sa-i daruiesti biletele) cea mai frumoasa intamplare personala in care muzica, orice fel de muzica, te-a ajutat, te-a bucurat, te-a alinat.

Autorii celor mai frumoase 8 povestiri trimise pe adresa concurs@hotnews.ro, pana pe 29 august 2015 ora 14.00, cu mentiunea "Concurs Zece bunici fericiti", vor primi cate doua invitatii la unul dintre concertele urmatoare:

  • Concertul de deschidere al Festivalului Enescu (30 august, 19.30) cand celebra violonista Sarah Chang va canta concertul pentru vioara de Sibelius.
  • Faimoasa violonista Janine Jansen va canta (19 septembrie, 19.30) alaturi de Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam concertul pentru vioara de Bartok.
  • Staatskapelle din Dresda il va acompania pe pianistul Yefim Bronfman (4 septembrie, 19.30) in concertul nr. 3 pentru pian de Beethoven.
  • Concertul in care London Symphony Orchestra (9 septembrie, 20.00) ii va acompania pe fratii Capucon in concertul dublu pentru vioara si violoncel de Brahms.
  • Alexandru Tomescu si Royal Liverpool Philharmonic Orchestra vor canta (17 septembrie, 20.00) Rachmaninov si Glazunov.
  • Cornelius Meister, dirijor al prestigioasei orchestre Musikverein din Viena, vine la Bucuresti pentru un concert cu un program rafinat (2 septembrie, 19.30) care va reuni Orchestra Nationala Radio si Corurile Filarmonicii George Enescu si Academic Radio.
  • Tharice Virtuosi vor canta Vivaldi, Bruch si Ysaye la Ateneul Roman (31 august, 17.00).
  • Fondat la Royal College of Music din Londra, cvartetul Belcea revine la Ateneul Roman (1 septembrie, 17.00) pentru a canta Beethoven si Schubert.

Autorul celei mai frumoase din cele 8 povestiri castigatoare isi va putea alege invitatia la evenimentul preferat dintre cele 8 concerte oferite. Autorul urmatoarei povesti apreciate de juriu isi va putea alege invitatia la oricare dintre cele 4 concerte ramase disponibile; si tot asa pentru ceilalti trei castigatori.

Juriul este format din donatorii biletelor. Cele zece bilete sunt donate de persoane care doresc sa ramana anonime. De ce? Pentru ca dar din dar se face rai.