Lucian Boia este invitatul celei de-a douăzeci și șaptea întâlniri Înapoi la argument cu Horia-Roman Patapievici. Dialogul cu tema „mitul Eminescu“, care pornește de la cel mai recent volum publicat de editura Humanitas în seria Lucian Boia, va avea loc joi, 26 noiembrie, la ora 19.00 și va fi găzduit de Institutul Cervantes din București. Mihai Eminescu, românul absolut. Facerea și desfacerea unui mit a fost una dintre cele mai căutate cărți de la târgul Gaudeamus, la standul editurii Humanitas.

Inapoi la argument cu H.R. Patapievici si Lucian BoiaFoto: Afis

„Și mitologia eminesciană, și antimitologia (care nu e de fapt decât o mitologie răsturnată) par a uita că mai înainte de a fi un mit (construit de alții) Eminescu a fost, a fost cu adevărat, un remarcabil poet. Eminescu poetul e singurul nucleu cu adevăral autentic, în jurul căruia s-a adunat treptat, justificat sau nu, întreaga mitologie.“ (Lucian Boia)

Intrarea publicului este liberă, în limita celor 108 locuri disponibile. Rezervările se pot face la numărul de telefon 0721973948 sau pe adresa de email anda.visan@humanitas.ro, până la data de 26 noiembrie, ora 16.00.