Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, căruia Parchetul General, DNA și DIICOT, dar și opoziția i-au cerut să sesizeze Curtea Constituțională privind controversata Ordonanță 7 spune că mai așteaptă câteva zile să vadă dacă apar noi modificări. Întrebat dacă are informații că OUG 7 ar fi din nou modificată, în condițiile în care Guvernul nu a anunțat o astfel de intenție, Victor Ciorbea a declarat pentru HotNews.ro că nu are astfel de informații, dar că a vrut să aștepte să vadă ce se mai întâmplă.

Victor Ciorbea, Avocatul PoporuluiFoto: Agerpres

"Nu am luat nicio decizie pentru că am vrut să vedem dacă OUG 7 rămâne în forma asta sau nu. Mai așteptăm câteva zile să vedem în ce formă rămâne - dacă rămâne în forma modificată prin OUG 12 sau nu", a declarat Ciorbea, pentru HotNews.ro, întrebat dacă a luat vreo decizie privind o sesizare la CCR pe Ordonanța 7.

Întrebat dacă are informații că OUG 7 ar fi din nou modificată, în condițiile în care Guvernul nu a anunțat o astfel de intenție, Victor Ciorbea a spus că nu, dar că este, totuși, "de văzut", și a ținut să sublinieze că există două decizii ale Curții Constituționale, care a stabilit că Secția pentru anchetarea magistraților este constituțională

"Din câte am văzut, cu alte schimbări, modificări și alte minuni... Sperăm să decidem cât de curând. (...) Să vedem și noi ce a mai rămas - a mai rămas partea cu Institutul Național al Magistraturii, pe care o vor toți și partea cu secția specială, în privința căreia s-au dat două decizii ale CCR, care a stabilit că este constituțională. E de văzut dacă mai rămâne ceva din tot ceea ce se solicită prin diverse decizii", a adăugat Victor Ciorbea.

Controversata Ordonanță 7 a fost modificată prin OUG 12, în 7 martie, însă magistrații s-au declarat în continuare nemulțumiți și au anunțat că vor continua protestele, în condițiile în care au rămas neschimbate prevederile privind Secția pentru anchetarea magistraților, care iese din subordinea procurorului general și primește puteri sporite. Parchetul General, DNA și DIICOT, dar și opoziția i-au cerut Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională, spunând, printre altele, că înființarea acestei secții arată o "o abordare punitivă față de întreg sistemul judiciar".