​Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că a aflat din presă că dosarul în care era acuzat că ar fi luat mită un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vântu, pentru numirea guvernatorului Deltei, a fost clasat încă din vara trecută.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Mulțumesc pe această cale presei, fără ale cărei demersuri către DNA nu aș fi aflat prea curând că dosarul în care mi se imputa o șpagă de un milion de euro de la Sorin Vîntu pentru a-l numi, în calitate de premier, pe ziaristul Liviu Mihaiu guvernator al Deltei s-a clasat încă din vara trecută. În cea mai deplină muțenie, <>. Și asta, după ani buni în care și eu și gazetarul am fost tăvăliți prin noroi de către mașina de zgomote a doamnei Kovesi, inclusiv după clasare”, a scris pe Facebook, Tăriceanu.

El mai spune că dosarul a fost închis pentru că ”fapta nu există” și ”nu este prevăzută de legea penală, ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.

”Apropo, o fi vreo întâmplare că acest dosar a fost închis nu mult după revocarea doamnei Kovesi, după ce au dispărut, probabil, presiunile de sus asupra procurorilor care instrumentau ”cazul”? Doar întreb...(...) Mai e ceva de comentat?”, scrie președintele Senatului.

Tăriceanu mai spune că este clar că dosarul a fost instrumentat politic: ”Ținta am fost eu, în calitatea mea de om politic, de președinte de partid aflat la guvernare, de potențial candidat la prezidențiale”.

Reacția sai vine după ce, potrivit G4media, DNA a clasat dosarul actualului președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu acuza faptul că i-a dat mită un milion de euro fostului premier ca să îl numească, în 2008, pe jurnalistul și ong-istul Liviu Mihaiu, guvernator al Deltei Dunării. Decizia de clasare s-a dat încă din august anul trecut.