Președintele Klaus Iohannis a atacat, din nou, Guvernul pentru contraperformanțele economice, precizând că a reușit să modifice codul fiscal de mai multe ori decât zile ale anului trecut. El a făcut aluzie și la falimentul Capitalei, solicitând Executivului să ia măsuri imediate pentru consolidarea finanțelor publice.

Foto:

"România are nevoie mai mult ca oricând să revină la realism și la dialog fundamentat, la echilibru și responsabilitate în privința deciziilor. În afaceri, ca și în politică, promisiunile trebuie să fie urmate de rezultate. Am văzut celebrul program de guvernare al PSD, unde pe hârtie apar sute de kilometri de autostradă, investiții, dar în fapt au rămas doar promisiuni", a declarat președintele Klaus Iohannis, în cadrul ședinței plenare a Coaliției pentru Dezvoltarea României.

Iohannis a criticat modificarea legislației.

"Nu există în acel program de guvernare vreo referire la sutele de modificări din legislația fiscală, care, putem spune elegant, că au afectat economia sau care au dat peste cap planurile de afaceri. Și dacă vorbim de sutele de modificări nu este o chestiunie simbolică. Codul Fiscal a fost modificat de mai multe ori decât zile ale anului trecut, ceea ce este o performanță rarisimă și sunt convins că ați avut mult de lucru să rămâneți updated", a mai spus președintele.

Iohannis a amintit că a returnat bugetul Parlamentului pentru reexaminare și acum se văd mai bine vulnerabilitățile, iar administrațiile publice locale încep să explice ce s-a întâmplat. ”Am returnat bugetul în Parlament pentru reexaminare. Iată că între timp vulnerabilitățile se adâncesc. Vedeți situația bugetară la nivelul administrațiilor publice locale care încep să explice cum stau. (..) Solicit Guvernului să ia măsuri de consolidare rapidă a finanţelor publice şi a colectării veniturilor bugetare”, a mai spus șeful statului.