Ministrul de Interne, Carmen Dan, a scris, vineri, pe Facebook că, în cazul fetiței din județul Mehedinți, ”nu polițiștii sunt cei care au bruscat copilul minor” și că este ”evident” care este rolul acestora în momentul în care a fost luată pentru a fi dată spre adopție.

Carmen DanFoto: mai.gov.ro

”După atitudinea corectă și firească a CSM de zilele trecute în cazul pedofilului, mă aștept la o reacție asemănătoare și în cazul fetiței din Mehedinți. Cred că este evident pentru toată lumea care a fost rolul Poliției acolo. Nu polițiștii sunt cei care au bruscat copilul minor!”, a scris Carmen Dan pe Facebook.

Echipe de polițiști și de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Mehedinți au descins vineri dimineața în casa unei familii din Baia de Aramă pentru a lua o fetiță de doar opt ani care ar fi fost dată în adopție unui cuplu din SUA cu cetățenie română. Momentul intervenției echipei speciale a fost înregistrat video și arată modul extrem de discutabil în care autoritățile au procedat, copilul țipând și zbătându-se pentru că nu vrea să plece de lângă asistenta maternală.