Igor Dodon, președintele R.Moldova, a avut sâmbătă o întrevedere cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, iar în cadrul dialogului, acesta l-a informat pe liderul de la Kremiln despre rezultatele recentei sale vizite de la Bruxelles, dar s-a și consultat cu Putin în privința discursului pe care îl va rosti la cea de-a 74-a Adunare Generală a ONU, scrie Deschide.md. La dialogul dintre cei doi a participat și Dimitri Kozak, vicepremierul Federației Ruse.

HotNews.roFoto: Hotnews

„I-am comunicat Președintelui Federației Ruse despre activizarea contactelor cu oficiali de rang înalt din partea celor mai importanți parteneri externi ai țării noastre (FR, UE și SUA), despre rezultatele recentei întrevederi de la Bruxelles cu conducerea UE și NATO, precum și despre discursul pe care îl voi rosti la cea de-a 74-a Adunare Generală a ONU”, a scris Dodon pe Facebook.

În aceeași postare, președintele R.Moldova, mai scrie că a discutat cu Putin despre soluţionarea problemei transnistrene și identificarea unui model politic eficient, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în hotarele recunoscute la nivel internațional.

Mai mult decât atât, Dodon scrie că a examinat cu Putin și mai multe chestiuni legate de politica internă și cea externă a R.Moldova, dar și i-a adresat mulțumiri pentru implicare rușilor în evenimentele politice din iunie de la Chișinău.

Un alt subiect al discuției dintre Dodon și liderul de la Kremlin a fost soluționării problemei privind livrarea gazelor naturale în R.Moldova.

Am ajuns la o înțelegere de principiu și am coordonat următorii pași de colaborare în sfera aprovizionării cu gaze, ceea ce ne permite să afirmăm deja la această etapă că tarifele pentru consumatorii finali nu vor crește. Începând cu 1 octombrie, prețul la gazele rusești, furnizate Moldovei, va scădea, a mai spus Dodon.