Elena Udrea, după ce DNA a cerut să fie condamnată la 12 ani de închisoare: Dacă o omoram pe Kovesi aveam șanse la o solicitare de pedeapsă mai mică

de Redactia     HotNews.ro
Miercuri, 27 ianuarie 2021, 14:39 Actualitate | Esenţial


Elena Udrea
Foto: Facebook
Elena Udrea a reacționat, miercuri, după ce procurorul de ședință de la DNA a cerut Curții de Apel Bucureşti condamnarea ei la 12 ani de închisoare în dosarul finanţării campaniei din 2009, susținând că pedeapsa cerută este mult prea mare și că "nimeni nu a luat niciun ban". "Cred că dacă o omoram pe Kovesi, cea care a vizat personal acest rechizitoriu în 2017, aveam șanse la o solicitare de pedeapsa mai mică din partea DNA", spune Elena Udrea.

Ea a recționat printr-un mesaj pe Facebook, la o zi de la ultimul termen al procesului său de la Curtea de Apel București, unde procurorul DNA a cerut condamnarea ei la 12 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită şi spălarea banilor, în dosarul finanţării campaniei din 2009. O pedeapsă maximă pentru faptele comise a cerut procurorul şi pentru Ioana Băsescu, susţinând că în acest caz este nevoie de o pedeapsă exemplară, având în vedere că ea ar fi comis fapta când tatăl ei, Traian Băsescu, era preşedintele României. Procurorul a mai cerut ca şi ceilalţi inculpaţi din acest dosar - inclusiv Dan Andronic - să fie condamnaţi la închisoare cu executare.

Mesajul Elenei Udrea:
 • "Câteva considerații despre termenul de ieri din dosarul în care sunt acuzată alături de Ioana Băsescu și alte 4 persoane. A fost ultimul termen, cel în care și procurorul și avocații au pus concluzii.
 • Prima considerație, acuzațiile se referă nu la campania electorală din 2009 de alegere a președintelui Traian Băsescu, așa cum greșit se spune, pentru că procurorii au amestecat intenționat lucrurile, că să îl implice pe fostul Președinte ci la campania privind referendumul pentru Parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari la 300, desfășurat în aceeași perioadă cu alegerile prezidențiale.
 • Aici, întrebarea pe care am pus-o instanței, argumentat cu prevederile Constituției și ale Legii Referendumului, a fost cine este beneficiarul sumelor de bani care fac obiectul acuzației, cu care s-au plătit panouri pe care era scris “Vino și tu la Referendum”????
 • A două considerație este referitoare la pedepsele spre maximul prevăzut de lege, pe care procuroarea de ședința le-a propus în ceea ce mă privește pe mine, spre 12 ani!!!!!! Și pe Ioana, spre 15 ani!!!!!!!!!
 • Deci nimeni nu a luat niciun ban, nici măcar nu s-a plătit ceva pentru candidatul Traian Băsescu, ci s-au plătit panouri de informare cu privire la Referendum și cu îndemnul către cetățeni la a participa la votul pe acest subiect de interes național, pe care l-am arătat mai sus că fiind tema consultării populare din 2009.
 • Și atunci, o întrebare pentru oamenii normali, care presupun că mai există în țară asta: cum să ceri pentru implicarea în susținerea unui Referendum, mai ales cu o astfel de tema, pedepse mai mari decât pentru omor, viol, pedofilie, trafic de droguri de mare risc etc.????
 • Cred că dacă o omoram pe Kovesi, cea care a vizat personal acest Rechizitoriu în 2017, aveam șanse la o solicitare de pedeapsa mai mică din partea DNA.
 • P.S. Dacă prin absurd, beneficiarul panourilor cu mesaj privind Referendumul ar fi Traian Băsescu, așa cum zic procurorii Bulancea și Kovesi, oare ea, care aștepta cu înfrigurare în sufrageria lui Oprea să câștige Traian Băsescu alegerile, ca să o mențină în funcția de Procuror General și apoi să o pună șefa DNA, nu e la fel de beneficiară?".
Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidenţiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru instigare la luare de mită (două fapte) şi spălare a banilor (cinci fapte).

În acelaşi dosar, Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, este acuzată de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor, iar Dan Andronic - de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

În dosar mai sunt judecaţi Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării, Victor Tarhon, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al companiei Oil Terminal.

Acuzațiile DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată în 2017 pe Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru instigare la luare de mită, spălare a banilor, pe Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru luare de mită, pe Victor Tarhon, la data faptei preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, tot pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu, notar public, fiica preşedintelui României în funcţie la acel moment, pentru instigare la delapidare, instigare la spălarea banilor, pe Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare şi pe Dan Andronic, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

"În cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare", arăta DNA într-un comunicat de presă.

Procurorii spun că remiterea foloaselor infracţionale a fost ascunsă prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă.

Elena Udrea, pe atunci ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, este acuzată că, în perioada octombrie – noiembrie 2009, l-a determinat pe Gheoghe Nastasia, la acea vreme secretarul general al ministerului, să ceară şi să primească suma de aproape un milion de lei de la un om de afaceri, în schimbul asigurării plăţii unor contracte pe care societatea respectivă le avea în derulare.

Contractele, în valoare de aproape 50 de milioane de euro, fuseseră încheiate cu autorităţi locale finanţate de Ministerul Turismului privind construirea de domenii schiabile şi telegondole, în cadrul programului “Schi in România”.

"Udrea Elena Gabriela i-a indicat inculpatului Nastasia Gheorghe atât suma pe care urma să o solicite de la reprezentantul societăţii comerciale în schimbul asigurării finanţării ce urma să fie aprobată de către minister în contul unor lucrări deja executate de societate, cât şi denumirea firmei către care urma să se realizeze plata foloaselor pretinse (a mitei). În perioada 27 noiembrie – 21 decembrie 2009, omul de afaceri a virat în contul firmei indicate, în două tranşe, suma de 918.864 lei, în baza unui contract fictiv ce avea ca obiect prestarea unor servicii de publicitate, deşi societăţile administrate de omul de afaceri nu aveau nevoie de o campanie naţională de publicitate pentru promovarea unor proiecte locale", arată DNA.

În realitate însă, banii ar fi fost folosiţi pentru plata unor servicii de publicitate stradală pentru campania electorală a unuia dintre candidaţi.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute", însă pedeapsa a fost anulată, după ce Curtea Constituţională a stabilit nelegalitatea completurilor de la instanţa supremă.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8342 vizualizari

 • +15 (21 voturi)    
  Daca mureai matale (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 14:41)

  Luk [utilizator]

  Se clasa dosarul.
  • +1 (11 voturi)    
   Mda (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 19:12)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   La ce alt exemplu puteai sa te astepti din partea unui infractor? Atat o duce mintea. Sa compare asta cu asasinarea unui procuror general european. Chiar nu am cuvinte.
 • +4 (18 voturi)    
  Lol (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 14:41)

  mitg [utilizator]

  E frustrata rau femeia, se vede.
 • -7 (15 voturi)    
  Certuri intre fete (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 14:44)

  VOX. [utilizator]

  Mai bine te feresti.
 • +17 (27 voturi)    
  Nu cred ca o dovedeai pe Kovesi, (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 14:46)

  panduru [utilizator]

  ca-i cam inalta pentru tine. Pe toate planurile...
 • +8 (14 voturi)    
  Eu zic sa faca repede un copil (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 14:47)

  Gryphus [utilizator]

  daca sta gravida nu o mai baga asrtia la puscarie.

  la prima incercare s-a grabit
 • +2 (16 voturi)    
  Nu 12 ci 24. (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 14:48)

  Tayen [utilizator]

  Chiar 36 ar merita Nuți ot Pleșcoi.
 • +6 (10 voturi)    
  ///// (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 14:49)

  GemstonePig [utilizator]

  Lasati lasati! Curat neconstitutional da` umflati-o!
 • -9 (17 voturi)    
  interesant (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 14:54)

  mmmircea [utilizator]

  Toti au fost beneficiari neti: Udrea, Gabi Oprea, Maior, Coldea, Kovesi, Morar.
 • +8 (14 voturi)    
  astea sunt concluzii!? (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 14:55)

  ioanbucsa751467216962915 [utilizator]

  TOT politică face şi în instanţă
  Nu a înţeles nimic din profesia de avocat
  Doar politica i-a plăcut
 • +13 (21 voturi)    
  Draga Udrea, (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 14:55)

  clint [utilizator]

  Esti exponentul unei intregi clase politice care a avut scop asumat, nu si declarat public, de sifonare a banului public printr-o retea de companii private.

  Antrepenoriatul politic ( https://en.wikipedia.org/wiki/Political_entrepreneur ), care a insemnat finantarea campaniei partidelor pentru obtinerea de contracte pentu firmele private, a devalizat si condamnat aceasta tara la inapoiere.

  Tandemul Udrea-Cocos, in care Cocos a fost unul din finantatorii cei mai importanti ai PDL primind in schimb posibilitatea de a-si pune sotia, care erai tu la acea vreme, in fruntea celui mai banos minister, anume cel al Dezvoltarii, este cel mai clar exemplu, desi nu singurul, din pacate, exista Dragnea ( Teldrum), Voiculescu si probabil orice baron local sau central, mai mic sau mai mare, din opozitie sau guvernare.

  Nu stiu ce pedeapsa meriti, nu cred ca doar tu si barbata-tu ati facut manevra asta, ci cam toate pattidele, dar de undeva trebuie inceput, nu crezi?
  Degeaba te dai nevinovata, locul tau e langa Dragnea, la racoare, repet, nu stiu si nu cred ca vom putea reconstitui vreodata toata furaciunea pe care ati facut-o, dar este destul de evidenta, afisata in luxul grobian cu genti de 20.000 de EUR, masini si proprietati luxoase, afisate fara nicio jena.

  Pentru restul lumii, poate ca solutia ar fi sa reflectam putin la legislatia finantarii partidelor, pentru a evita fenomenul, altfel foarte raspandit si tentant.
 • +10 (16 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 15:02)

  [anonim]

 • -7 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 15:04)

  [anonim]

 • +10 (14 voturi)    
  DNA a cerut.. (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 15:06)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  .. 12 ani de parnaie pentru Nutzi si inca un rand de bere pentru marinar.
 • +12 (18 voturi)    
  Mai e si tupeista... (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 15:09)

  bancher [utilizator]

  avea dreptate Madalin Voicu: ,,d-na Udrea, chiar daca nu recunoaste, este de aceiasi etnie cu mine".
  avand in vedere amentarile pe care le-a proliferat azi, eu il cred 100% pe Madalin Voicu.
 • +3 (9 voturi)    
  Pacatoasa comparatie mai face si Nutza ! (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 15:15)

  Susufler0 [utilizator]

  Perversa !

  PS. Oare o avea regrete ca a ales sa savarseasca infractiuni de coruptie ?
 • +9 (11 voturi)    
  Daca cedezi toata averea ilicita (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 15:17)

  rov [utilizator]

  si recunosti faptele, scapi...
  Ce zici daca ai primi o astfel de solicitare?
  • +9 (15 voturi)    
   neah.... (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 16:17)

   natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui rov

   asta mai bine moare decat sa renunte la pantofii si gentutele la care nici n'a visat neam de neamul ei...

   peste 12 ani vor fi si vintage
   • -1 (1 vot)    
    Vinage :))) (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 17:58)

    337Zdf [utilizator] i-a raspuns lui natbl73

    Ahahahah
 • +14 (18 voturi)    
  astia (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 15:28)

  adrhc [utilizator]

  de genu' tau v-ati format un ideal in viata:
  "kill Kovesi"
 • +8 (18 voturi)    
  Doar un pesedist mai gandeste asa (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 15:31)

  Alex2009 [utilizator]

  In subconstientul ei, Udrea nu se deosebeste cu nimic de un pesedist hot si mafiot. Sau de alt pesedist agresiv, nu neaparat hot.
  Ura lor impotriva lui Kovesi a ajuns sa o depaseasca pe cea impotriva lui Basescu, mai ales ca si Basescu e anti Kovesi.

  ... si cand te gandesti ca Basescu a fost, o vreme, varianta perfecta impotriva PSD...
 • +11 (13 voturi)    
  Lasa, honey (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 15:44)

  Cuca [utilizator]

  ca oricand poti pleca in Costa Rica, in Seychelles, sau in Serbia, sa-i tii de urat lui Ghita. Stim bine ca statul roman se preface ca "nu-i poate aduce in tara" pe fugari, sau ca nu-i gaseste acolo unde au fugit, desi toti ziaristii se duc sa le ia interviuri.
 • +2 (10 voturi)    
  mai sa fie (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 15:45)

  Adry@n [utilizator]

  Dar de ce nu zici daca il omoram pe cocos? sau pe basescu.
  Asta afce ce face si mai vrea sa traga un nume prin mocirla dupa ea.
  Dar daca duduie, tu esti nevinovata pot sa ceara astia pedeapsa capitala, iti arati nevinovatia si scapi.
  E ca si cand m-as plange eu ca daca trec pe rosu nu e ok sa imi fie luat permisul, ca aveam sanse mai mari sa raman cu el daca loveam pe cineva pe trecerea de pietoni. Pai zis sa nu trec pe rosu, iar daca sunt acuzat de asa ceva zic sa dovedesc ca nu am facut-o, sau sa vad ce dovezi au aia care ma acuza.
  Dar sa ma plang ca pedeapsa e prea mare cand eu ma consider nevinovar e prea prea. NUTICAAA stai jos, ca marinaru nu te mai tine in poala, i s-au ramoliti picioarele si lui. Mai e si fisa EBA fosta sotie a lu SIDA in aceeasi groapa cu tine :))))
 • +6 (8 voturi)    
  Draga Elena (Miercuri, 27 ianuarie 2021, 15:54)

  Dinu-I [utilizator]

  Dac o omorai pe Kovesi pe cine mai numea Traian Basescu ca procuror general sau sef la DNA ?
  Parca ai negociat cu Victor Ponta ca Kovesi sa fie numita procuror sef DNA asta fiind dorinta presedintelui Basescu ?
  Si apoi cine a initiat referendumul cu 300 de prlamentari ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by