Inc-o saptamana de vara torida a trecut pe Haute Culture cu braga, bere, un proverb civic si o cronica a turneului trupei de teatru Frilensar prin orasele de granita ale Romaniei. Tabietul Haute Culture va aduce maine My Sixties, despre Radu Anton Roman si Fagaras si, luni, o noua cucerire: Street Art-ul din zona de lux, Cotroceni. Vino cu noi daca vrei! Fa-ti tricou c-o istorie de-a noastra, de-ti place. Oricum, click si dezbate fiecare poveste, cu poze si video.

Smart SundayFoto: Haute Culture

HAI CU HAUTE CULTURE:

AI EXPERIENTE. Daca vrei sa mergi din plictis, curiozitate, de vrei sa inveti jurnalism/creative writing, hai! Dai email si esti in gasca noastra!

Uite, am spus VIDEO povestea bragai, a bauturii care pisca limba si dupa care Maria Tanase striga: “Mana caii vizitiu si-adu bere bragagiu / i-auzi, i-auzi, i-auzi, ia!”. Am spus-o impreuna cu Dragos Bogdan. Om care a-nceput sa faca braga de-un an si-i de gasit in iarmaroace. VEZI VIDEO toata experienta.

Nimic nu se compara cu intamplarile unui turneu de teatru in localitati de granita ale Romaniei. Asta-i Frilensar pe Contuor. Am fugit din Bucuresti cu trupa asta si poti citi Jurnalul calatoriei. La Chisineu-Cris caravana si-a pierdut cheia de la masina. In Toboliu lumea s-a-nchinat cand l-a vazut pe Diavol. Povestea Mosului din Tara Oasului si a Palincii. Canicula si tacere la Halmeu.CLICK AICI

Luni dimineata vei avea un nou episod Street ART-zona Cotroceni. Vezi aici episoadele anterioare. Stii ce vrem? Vrem ca pana-n toamna sa cucerim Bucurestiul, sa cartografiem toate cartierele. Daca vrei sa participi la campania noastra, e deajuns sa ne dai de veste. Pe email, pe Facebook.Pana atunci, CLICK si vezi ce cartiere am cucerit.

CE ZICI DE O ISTORIE CU DESENE BUNE DE PUS PE TRICOU

Ai aici istoria berii si a burtii de bere. De la primul festin cu bere al domnitorului Vasile Lupu la Caragiale berarul. CLICK sa-ntelegi de ce Burta de bere e o-nchipuire de vara.De-ti plac desenele, nu uita, da email la eugen.istodor@hotnews.ro si ti le trimitem ca sa-ti imprimi un tricou.

IA AMINTE LA PROVERBUL CIVIC

O adevarata hemoragie de cadre in Politie, SRI, Armata. Chiar sefi importanti din zona de securitate nationala fug ca din fata unui razboi iminent. Cand colo, nu este decat o schimbare a legii pensiilor speciale, cum a aratat si hotnews. Mai mult, multi urmaresc ca dupa pensionare sa se angajeze in acelasi sistem, pentru a le merge inainte si salariul si pensia. Atata patriotism merita naduful unui proverb romanesc pe masura. Curios? dezbate originea si explicatia proverbului “esti porc de caine”.