Președintele american Joe Biden l-a ironizat vineri pe CEO-ul Tesla și SpaceX Elon Musk, urându-i „mult noroc” în „excursia spre Lună” după ce miliardarul și-a exprimat pesimismul privind economia americană, relatează Reuters.

Elon MuskFoto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

Într-un email trimis conducerii Tesla care a fost obținut de jurnaliștii de la Reuters, Musk a afirmat că are „o senzație super proastă despre economie” și că producătorul auto trebuie să își concedieze 10% din angajați.

Apariția în public a informației, alături de îngrijorările legate de ultimatumul dat de Musk angajaților Tesla privind întoarcerea obligatorie la birou, au dus vineri la o scădere puternică a prețului acțiunilor producătorului de mașini electrice.

Întrebat despre comentariul lui Musk privind economia, Joe Biden a sugerat că s-ar putea ca problema să fie de fapt în curtea Tesla.

„În timp ce Elon Musk discută despre asta, Ford își crește copleșitor investițiile. Ford își crește investițiile și construiește noi vehicule electrice. Șase mii de angajați noi și aș adăuga că angajați sindicalizați”, a declarat președintele american.

„Așa că, știți, mult noroc cu excursia sa pe Lună”, a adăugat Joe Biden.

Replica lui Elon Musk pentru Biden

Comentând la o înregistrare video publicată pe Twitter de Forbes cu afirmațiile lui Biden, Musk a răspuns la rândul său ironic, notând simplu „Mulțumesc Domnule Președinte!”, și atașând un link către o știre despre contractul în valoare de 2,9 miliarde de dolari acordat în aprilie 2021 de NASA companiei SpaceX pentru a construi nava aerospațială care să readucă astronauți pe lună.

Elon Musk este un critic vocal al administrației democrate de la Washington, pe care a criticat-o în mod repetat din cauza proiectului acesteia de a încuraja sindicalizarea muncitorilor din sectorul auto, pachetului de cheltuieli sociale anunțat în luna decembrie a anului trecut sau a dorinței de a crește taxele pentru „ultra-bogați”.

Cunoscut pentru replicile sale acide, în luna noiembrie a anului trecut Musk a lansat unul dintre cele mai dure atacuri ale sale asupra unui politician american, spunându-i senatorului democrat Bernie Sanders, un socialist autodeclarat, că „tot uit că ești în viață”.

Replica lui Musk a venit ca răspuns la un tweet al senatorului din Vermont în care acesta cerea ca americanii foarte bogați să își achite „cota parte corectă” de taxe.