Echipa Audi își va face debutul în Formula 1 odată cu sezonul 2026, iar vineri a anunțat numele primului pilot pe care a reușit să-l recruteze: Nico Hulkenberg.

Formula 1Foto: Live Media Publishing Group / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Mutarea momentului din Formula 1: Își negociază plecarea de la RedBull

Nico Hulkenberg, noul pilot al Audi pentru sezonul 2026 din Formula 1

Germanul o va părăsi pe Haas (pentru care participă în momentul de față) la finalul acestei stagiuni și se va alătura echipei Sauber pentru 2025.

Audi își va face intrarea oficială în Marele Circ în 2026, după ce va prelua echipa Sauber.

În vârstă de 36 de ani, Hulkenberg este unul dintre piloții experimentați prezenți pe grila de start a Formulei 1.

„Cu viteza, experienţa şi angajamentul său faţă de munca în echipă, el va juca un rol important în transformarea echipei noastre şi a proiectului Audi în F1” - Andreas Seidl, CEO-ul Sauber.

„Perspectiva de a concura pentru Audi este ceva foarte special. Când un constructor german intră în Formula 1 cu o asemenea determinare, este o oportunitate unică.

Să reprezint echipa de uzină a unei astfel de mărci auto cu un motor fabricat în Germania este o mare onoare pentru mine”, a punctat Nico Hulkenberg.

Aflat în prezent la Haas, Nico a debutat în Formula 1 în sezonul 2010, la Marele Premiu din Bahrain. Pilota atunci pentru Williams și a bifat un loc 14.

În 2023 a terminat pe locul 16 în clasamentul piloților, cu 9 puncte acumulate. De-a lungul carierei din Formula 1 a trecut pe la Williams, Force India, Sauber, Renault, Racing Point, Aston Martin, iar acum se află la Haas.