Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, spune că au fost luate toate măsurile, iar ministerul va colabora cu Serviciul de Protecţie şi Pază pentru mitingul anunțat pentru joi seară la Ateneul Român, unde va avea loc ceremonia oficială de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. "Nu vreau să înţelegeţi că asta înseamnă o confruntare cu protestatarii. Vrem doar ca acest eveniment foarte important să se desfăşoare fără incidente", a afirmat Dan.

Carmen DanFoto: Captura video

Carmen Dan a spus, la România TV, că responsabil de măsurile de securitate pentru mitingul programat joi seară la Ateneul Român este Serviciul de Protecție și Pază, iar structurile ministerului vor colabora cu această instituţie.

"Vreau să vă asigur că vom colabora cu SPP şi în felul acesta avem toată disponibilitatea şi am luat toate măsurile care se impun pentru păstrarea ordinii publice. Nu vreau să înţelegeţi că asta înseamnă o confruntare cu protestatarii. Vrem doar ca acest eveniment foarte important - vizita Colegiului Comisarilor CE - să se desfăşoare fără incidente. (...) Suntem foarte atenţi în aceasta zonă şi toate informaţiile, aşa cum spune protocolul, vor fi direcţionate către instituţia care coordonează această activitate - aceasta fiind SPP", a declarat Carmen Dan, citată de Agerpres

​Ceremonia oficială de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene va avea loc, joi, la Ateneul Român, la București fiind prezenți Jean Claude Juncker, Colegiul Comisarilor, președintele Parlamentul European, Antonio Tajani, și președintele Consiliului European, Donald Tusk. Ceremonia oficială de lansare a Președinției României va avea loc începând cu ora 20.00, la Ateneu, unde Dăncilă, Juncker, Tajani și Tusk vor ține discursuri, urmate de un concert. Pe agenda Administrației Prezidențiale nu este inclusă și prezența lui Klaus Iohannis la eveniment.

Pe de altă partă, tot joi seară, în fața Ateneului este anunțat un protest. Evenimentul care va avea loc sub deviza ”We need UE” și ”Vrem Europa, nu dictatură” a fost anunțat, pe Facebook, de organizațiile ”Rezistența”, ”Corupția Ucide” și ”Inițiativa România”. ”Vrem să fim alături de ei. Vrem să fim văzuți de ei. Vrem să se înțeleagă că, în ciuda politicilor guvernării actuale, românii sunt cetățeni ai Europei, care cred în valorile care stau la baza UE: libertate, stat de drept, justiție independentă, solidaritate, transparență în decizii și în cheltuirea banului public”, se arată în anunț.