Unul din proiectele de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Judetean (CJ) de saptamana trecuta se referea la parcul industrial Tetarom III din comuna Floresti, judetul Cluj. Astfel, la cererea consilierilor PSD Danut Dorel Canta si Traian-Florinel Cuc, consilierii judeteni au discutat despre investitorii care “roiesc” in jurul Tetarom III.

Presedintele CJ Marius Nicoara a declarat ca reprezentantii companiei Nokia- adica tocmai cei care pana nu demult promiteau o investitie de 200-300 de milioane de euro in zona - nu au mai dat “semne de viata”. Potrivit informatiilor care se vehiculau la vremea respectiva, Nokia dorea sa realizeze in Floresti o hala de productie si chiar un centru de cercetare.

Chiar daca Nokia nu mai pare a fi interesata de potentialul parcului industrial, atat Nicoara, cat si Viorel Gavrea, directorul Tetarom, sustin ca parcul este foarte “curtat” de investitorii straini.

Contactat telefonic pentru a ne oferi informatii suplimentare cu privire la firmele care “roiesc” in zona Floresti, Nicoara a pastrat aura misterului, sub principiul clauzei de confidentialitate semnata cu investitorii.

“Din pacate nu pot sa va dau numele firmele cu care se poarta discutii dintr-un motiv foarte simplu si anume ca acestea nu vor sa fie depistate de catre concurenta. Mai mult, atata timp cat nu este nimic oficial, aceste firme au dreptul sa se intereseze de mai multe proiecte in acelasi timp.

Ceea ce pot sa va spun insa este faptul ca avem cam doua-trei firme la un interval de aproximativ zece zile, care contacteaza CJ pentru a afla mai multe detalii despre Tetarom III. Cu alte cuvinte, este doar o chestiune de timp semnarea unui contract cu un investitor”, a declarat Nicoara.