Sari direct la conținut

Consiliul judetean isi bate joc de proprietatea oamenilor

Informatia Zilei

Cinci cetateni, detinatori de terenuri in zona vechiului aeroport s-au trezit dati in judecata de conducerea Aeroportului satmarean. „Vina” oamenilor este una singura: nu au vrut sa renunte pe gratis la terenul lor in favoarea aeroportului, ca pe vremea comunismului.

Acestia vor sa instaleze niste stilpi de semnalizare iar oamenii au „indraznit” sa ceara despagubiri pentru terenurile pe care aeroportul vrea sa il ia pe gratis.

Ne-au sfidat, nici nu au stat cu noi de vorba

Cel care ne-a cautat in numele celor 5 se numeste Domuta Gheorghe iar ceilalti proprietari de teren sint Tincu Ioan, Tincu Vasile, Petric Gheorghe si Merk Maria iar suprafata totala a lor este de 4 ha. Din aceasta suprafata Aeroportul pretinde in jur de 2 ha pe motiv ca vor sa instaleze semnalizare pentru aeroport, dar terenul revendicat este chiar pe mijlocul celor 4 ha.

Daca ar ceda aceste terenuri cei 5 detinatori ar ramine cu colturi de pamint, pe care apoi nici nu le-ar mai putea folosi.

Iata ce declara Domuta Gheorghe in legatura cu acest caz: „Le-am spus in felul urmator: nu vrem sa ne opunem ca e interes national, dar terenul nostru ori ni-l cumparati, ori ne dati teren in schimb. Au spus asa ca nici nu-l cumpara dar nici nu au alt teren, eventual sa ne dea teren Consiliul judetean de care apartine Aeroportul Satu Mare.

Pentru ca nu am vrut sa ne dam terenul in conditiile impuse ne-am trezit dati in Tribunal. Cei de la Aeroport cer drept de servitute asupra terenului nostru. Au fost pina in jur de 9 dezbateri in care ne aparam spunind ca terenul este al nostru. Ei au scos si un expert platit prin care au calculat cite produse se pot obtine pe suprafata respectiva.

Noi am cerut despagubire la pretul pietii, adica terenurile noastre sa fie platite la pretul pietii. Nu am putut conversa insa cu nimeni pentru ca ne-au sfidat.

Desi procesul inca nu e incheiat au intrat abuziv pe terenul nostru si au turnat fundatiile la stilpi

Desi procesul inca nu s-a terminat, directorul de la Aeroport a dat dispozitie ca lucrarea sa inceapa. S-au si turnat stilpii, mai bine zis fundatiile pentru stilpi. Este revoltator acest lucru pentru ca terenul este al nostru si figureaza in extrasul nostru CF.

Consideram asadar ca s-a facut o tulburare in posesie, pentru ca nu aveau voie sa intre pe teren pina Judecatoria nu da o sentinta in dosarul nostru nr. 5305 din 2004. Am vrut sa semnalam cazul la politie dar ei au spus ca pina nu se termina procesul sa nu fac nimic. Numai ca pe cind se termina procesul cei de la Aeroport vor termina si lucrarea.

Asa ca pe cind se da sentinta vom ramine cu stilpii ridicati pe terenul nostru. Ce sa facem acum cu oamenii care au intrat abuziv pe terenul nostu? Sa le dam in cap?” – ne-a declarat interlocutorul nostru.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro