Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a condamnat, luni, atacurile cu rachete lansate de Rusia asupra unor obiective civile din centrul Kievului şi din alte oraşe ucrainene. Una din rachete a lovit aproape de sediul ambasadei României la Kiev.

Crater aproape de ambsada României la KievFoto: Ambasada Ucrainei în România

“Condamn cu fermitate atacurile cu rachete ruseşti împotriva unor obiective civile din centrul Kievului şi din alte oraşe ucrainene, încălcând flagrant dreptul umanitar internaţional, ceea ce a dus la pierderea de vieţi omeneşti”, a scris, luni, într-un mesaj pe Twitter, ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Șeful diplomației române a precizat că personalul Ambasadei României de la Kiev este în siguranţă.

“Mă bucur că personalul Ambasadei României este în siguranţă, chiar dacă o lovitură a lovit la doar 850 m de sediul său”, a scris Aurescu.

Luni dimineață mai multe orașe din Ucraina au fost lovite de rachete rusești, inclusiv capitala Ucrainei, Kiev, unde potrivit bilanțului provizoriu sunt cel puțin 8 morți și 24 de răniți, a declarat un consilier a ministrului ucrainean de interne, citat de presa locală.

Șeful Forțelor Armate ale Ucrainei, Valery Zaluzhny, a spus că trupele ucrainene au doborât 41 de rachete care au fost lansate de Rusia, potrivit Reuters.

”În această dimineață 75 de rachete au fost lansate. 41 de rachete au fost neutralizate de apărarea aeriană”, a scris generalul Valery Zaluzhny, șeful Forțelor Armate ale Ucrainei, pe Twitter.