Elicopterul Airbus H145M la baza aeriana 90
Foto: Hotnews

VIDEO Demonstrație cu un elicopter de atac la București. Elicopterul multirol pe care Airbus îl propune Armatei române: „E ca un briceag elvețian, bun la toate”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Airbus a adus la București, la baza aeriană 90 de la aeroportul Otopeni, unul dintre modelele sale de elicoptere pe care îl au în oferta pentru Armata română. Elicopterul ușor multi-rol H145M pe care Airbus îl propune și pentru misiunile de atac ale forțelor armate vine în completarea ofertei cu modelul mai greu H215M ce ar putea fi fabricat în întregime la Ghimbav. Ce îl face special pe H145M, care sunt punctele sale forte și de ce ar ar fi potrivit și ca elicopter de atac pentru Armata română, sunt câteva chestiuni pe care le-au detaliat reprezentanții Airbus în cadrul unei demonstrații.
Bani
Foto: Gulliver / Getty Images / Digi 24

Principiile viitoarei legi a salarizării: Sporurile vor fi plafonate la 20% din salariul de bază, la nivel individual / Vor fi eliminate discrepanțele în acordarea sporurilor

de C.P. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Economie | Companii
Guvernul va discuta în ședința de miercuri un memorandum privind principiile care vor sta la baza viitoarei legi a salarizării în sectorul public. Unele dintre cele mai importante principii vizează revizuirea sistemului de acordare a sporurilor. Guvernul urmărește plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază, la nivel individual. În memorandum se precizează că plafonarea în prezent la 30% din suma salariilor de bază nu este aplicată pentru tot personalul bugetar. Astfel se ajunge în situația acordării unui număr mai mare de sporuri pentru aceste categorii bugetare, în detrimentul altor categorii de personal bugetar care nu pot depăși acest plafon.
Coronavirus in Romania
Foto: Xinhua / Profimedia Images

Prefectul Capitalei: Ordinul privind noile criterii de carantină nu schimbă situația din București

de Redactia HotNews.ro
Ordinul privind noile criterii de carantinare a localităților publicat marți în Monitorul Oficial nu schimbă cu nimic situația din București, unde vor fi aplicate în continuare actualele restricții, a declarat miercuri dimineață prefectul Capitalei, Alin Stoica.
Vaccinul Johnson & Johnson
Foto: Bruce Cotler / Zuma Press / Profimedia

Primele vaccinuri Johnson&Johnson au ajuns în România, dar nu vor fi deocamdată folosite / Precizările autorităților

de D.D. HotNews.ro
Primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson au ajuns miercuri în România, însă nu vor fi deocamdată administrate până când Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) nu va da indicații privind siguranța serului.


Nicușor Dan
Foto: PMB

Primăria Capitalei a câștigat primul proces împotriva celor care doreau să suspende hotârârile de suspendare a PUZ-urilor de Sector care permiteau betonarea a sute de hectare de spațiu verde

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei a câștigat luni primul proces în care se cerea suspendarea uneia dintre hotârârile Consiliului General prin care au fost suspendate de Nicușor Dan și actualul Consiliu General cele 5 Planuri Urbanistice de Sector aprobate de fosta administrație PSD care betonau sute de hectare de spațiu verde și permiteau construirea de blocuri între case.
Business Report
Foto: Colaj foto

​Business report ​Secretistan: Cine sunt membrii misteriosului Grup de Comunicare Strategică. Istoria Medist, firma familiei lui Sebastian Vlădescu. ​Dacia Sandero și Logan, rezultate dezamăgitoare la testele de siguranță. Schimbări suspecte în piața „păcănelelor”

de DP HotNews.ro
Secretistan: Cine sunt membrii misteriosului Grup de Comunicare Strategică ● Istoria Medist, firma familiei lui Sebastian Vlădescu care asigura întreținerea ventilatoarelor de la „ Babeș”: Sute de contracte anul trecut, profit de peste 1 milion de euro ● Schimbări suspecte în piața „păcănelelor”: un Ordin dat peste noapte a pus industria pe jar ● Inflația, povara datoriilor și procesele ascunse ● ​Dacia Sandero și Logan, rezultate dezamăgitoare la testele de siguranță Euro NCAP. Ce lipsește mărcii românești ● Companiile din cadrul CFR ar putea recurge la disponibilizări, pentru a reduce din pierderile uriașe ● Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea perioadei de rambursare ● Un fost manager de rezervă valutară cu 9 ani experiență la BNR se ocupă de finanțarea preluării Exxon România de către Romgaz ● Adrian Vasilescu, BNR: Ce alarme trage PIB-ul pe 2020 ● Suspendarea permisului: Instanțele nu mai pot reduce perioadele sau decide înlăturarea măsurii.
Ponturi pentru dosarul perfect de credit pentru Noua Casă
Foto: Hotnews

7 ponturi pentru dosarul de credit perfect pentru Noua Casă

de DP HotNews.ro
La ce să mă uit mai atent când compar ofertele băncilor: la nivelul dobânzii? La DAE (Dobânda Anuală Efectivă)? La nivelul ratei lunare? Pe ce perioadă să mă împrumut? La ce e atentă banca atunci când îmi analizează dosarul de credit? Cât timp durează până obțin aprobarea? Oare n-ar fi mai bine să rămân în chirie și să nu mă împrumut? Vor crește dobânzile în perioada următoare? Toate aceste întrebări pe care și le pune un tânăr care vrea să își cumpere o locuință sunt absolut legitime. HotNews a stat de vorbă cu reprezentanții principalelor bănci comerciale și a încercat să sintetizeze în 7 întrebări esențiale principalele necunoscute atunci când vrei să-ți iei o casă. Azi, răspunsurile oferite de BRD-GSG.
Lucian Bondoc
Foto: Arhiva personala

Egalitatea de șanse și egalitatea de rezultat – problema Tigru și Dragon

de Lucian Bondoc Contributors.ro
În filmul „Tigru și Dragon” un luptător Wudang ajunsese să fie considerat de mulți invincibil. Pe lângă stăpânirea artelor marțiale la perfecție, putea chiar detecta otrăvurile în mâncare. Până la urmă este asasinat tocmai prin otrăvire, dar folosindu-se un artificiu. I se servesc feluri de mâncare care, luate separat, păreau în regulă, dar, odată combinate în stomac, formau o otravă puternică.
Intel
Foto: Dragan Jovanovic, Dreamstime.com

Intel intră în producția de cipuri auto și componente pentru mașini electrice autonome

de Vera Iurcu HotNews.ro
Intel vrea să intre în industria de componente auto și să producă cipuri pentru mașini, în contextual deficitului global. potrivit unei declarații făcute de noul CEO al companiei, Pat Gelsinger, numit în funcție în ianuarie 2021.
Coronavirus Romania
Foto: Lutcanu Iuliana/IPA / Shutterstock Editorial / Profimedia
DOCUMENT

Noi criterii de carantinare a localităților: se va lua în calcul și numărul de teste Covid efectuate, precum și gradul de ocupare a paturilor din spitale

de V.M. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Coronavirus
Un ordin elaborat de Ministerul Sănătății introduce noi criterii pentru instituirea carantinei în localități. Astfel, pe lângă rata de incidență a cazurilor Covid-19, se va lua în calcul și nivelul de testare, precum și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.
Leroy Merlin - Pentru Case Fericite
Foto: Leroy Merlin

[P] Leroy Merlin lansează noua campanie "Pentru case fericite"

de Smile Media
Într-o realitate care ne face mult mai atenți la calitatea și nevoile spațiului în care locuim, casa devine sufletul unei familii fericite. Acesta este și conceptul pe care Leroy Merlin îl aduce anul acesta în atenția publicului DIY, dovedind nu doar o bună cunoaștere a felului în care relația cu casele noastre a evoluat, ci și faptul că retailerul este alături de clienți pentru a-i ajuta să-și construiască sau reconfigureze universul familial așa cum își doresc.
Marian Timofti, somelier
Foto: Captura YouTube

​VIDEO INTERVIU Marian Timofti, somelier: "Dacă asocierea dintre vin și mâncare este bine făcută, vom simți un curcubeu pe cerul gurii"

de Răzvan Avram HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Drink Insider
Un dialog cu Marian Timofti - somelier și instructor de somelieri, care descrie bazele asocierii vinului cu mâncarea. În premieră, puteți urmări o demonstrație de folosire a unei aplicații pentru PC, cu ajutorul căreia evaluăm scorul asocierii dintre un vin și un preparat culinar.
Irina Dragomir, Alexandra Ungureanu
Foto: glo by BAT
Articol susținut de glo

glo Urban Pairs - Art Flairs Irina Dragomir: #breakbinary „Pijamale & Red Carpet” este o poveste despre vise, dive, frumusețe și transformarea imposibilului în posibil/ Alexandra Ungureanu: Ieșirea din zona de confort, îndrăzneala de a cuceri când pare că nu mai e nici o bătălie de dus.

de Smile Media
glo a lansat glo Urban Pairs & Art Flairs, un art manifesto creat printr-o desfășurare spectaculoasă de forțe creative. Proiectul are loc în colaborare cu Art Safari și Sneaker Industry și ia forma unor opere de artă contemporană unicat. glo Urban Pairs & Art Flairs aduce laolaltă 6 artiști și 6 creatori de conținut cu backgrounduri diferite, în încercarea de a defini noul an pe cele mai cool pânze urbane. Cei 6 creatori de conținut au ales perechi de cuvinte #breakbinary pe care artiștii le-au transformat în designuri digitale originale.
Adrian Sandru
Foto: act Botezatu Estrade Partners
​Dosare Juridice - Whistleblowing

Noua propunere de lege privind whistleblowing-ul impune noi obligații pentru companii introducând sancțiuni însemnate. Ce trebuie să aibă în vedere companiile?

de Adrian Sandru act Botezatu Estrade Partners
Consiliul European a aprobat în anul 2019 Directiva Uniunii Europene pentru protecția persoanelor care raportează anumite fapte infracționale 1, aceasta introducând un sistem de raportare pe trei niveluri: raportarea internă (în interiorul companiei), raportarea externă și divulgarea publică a informațiilor.
Teste anticorpi
Foto: Hotnews
​Articol susținut de MedLife

Vrei să afli dacă ai anticorpi specifici SARS-CoV-2? Dr. Stratomir, medic primar medicină de laborator, îți explică ce tip de test să faci

de A.T. HotNews.ro
Testele de tip antigen-anticorpi, efectuate în laboratoarele medicale în urma recoltării unei probe de sânge, arată dacă organismul tău a dezvoltat anticorpi specifici SARS-CoV-2, fie că ai avut sau nu simptome de boală. Important de precizat este faptul că testele pentru anticorpi nu se folosesc în scop diagnostic, în timpul infecției acute, respectiv atunci când o persoană prezintă simptome specifice de boală. În cazul în care suspectezi că ai intrat în contact cu virusul, testul RT-PCR îți confirmă sau infirmă prezența virusului în organism.
Spitalul Victor Babes din Bucuresti
Foto: AGERPRES

10 întrebări și răspunsuri esențiale despre tragedia de la Spitalul Victor Babeș și de ce ea "se poate repeta în orice moment"

de Alina Neagu HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Sanatate
Ce spitale COVID-19 au, în acest moment, în curtea lor unități mobile de Terapie Intensivă - TIR-uri dotate cu aparatură ATI precum cel de la Spitalul Victor Babeș din București, unde 3 pacienți au murit ieri după o defecțiune în urma căreia s-a oprit alimentarea cu oxigen? Cum ajunge un astfel de TIR în curtea unui spital, cum este pus în funcțiune, cine asigură mentenanța? Ce probleme au mai avut TIR-urile ATI și cum le explică Raed Arafat? Și de ce medicii care lucrează în spitale COVID trăiesc cu spaima că o astfel de dramă "se poate repeta în orice moment"? 10 întrebări și răspunsuri esențiale, într-un material HotNews.ro.
Coronavirus Suedia
Foto: IBL / Shutterstock Editorial / Profimedia

Suedia înregistrează cele mai multe infecții cu coronavirusul pe cap de locuitor din Europa

de S.J. HotNews.ro
Suedia a înregistrat în ultima săptămână cele mai multe cazuri noi de Covid-19 pe cap de locuitor din Europa și numărul pacienților internați la terapie intensivă este cel mai mare înregistrat de țară de la începutul pandemiei, relatează The Guardian și News.ro.​
alegerea-accepta-cu-bucurie-posibilul
Foto: Hotnews

Alegerea. Ce esti dispus sa faci pentru a supravietui?

de A.V. HotNews.ro
La 16 ani, Edith Eger a fost trimisa la Auschwitz. La cateva ore dupa ce parintii ei au fost gazati, ofiterul nazist dr. Josef Mengele a fortat-o pe Edie sa danseze si a lasat-o in viata ca sa-l distreze. A petrecut decenii chinuita de vinovatia proprie, hotarata sa taca si sa se ascunda de trecut. Cartea exploreaza modul in care putem fi incarcerati in propria minte si ne arata cum sa ne eliberam.
Vlad Voiculescu
Foto: AGERPRES

Vlad Voiculescu: Bucureștiul NU se carantinează de Paști

de I.B. HotNews.ro
Ministrul Vlad Voiculescu spune că Bucureștiul nu va fi carantinat de Paști, iar publicarea noilor criterii de carantinare a localităților vine să clarifice/actualizeze criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități.


Băuturi cu mult zahăr
Foto: PxHere

​Nutriție și sănătate: Gastroenetrologii explică ce se întâmplă în organism când elimini zahărul din dietă

de A.Th.C. HotNews.ro
Medicii și nutriționiștii pot avea dezbateri privind beneficiile pentru sănătate ale cărnii, carbohidraților sau cofeinei, dar toți experții sunt unanim de acord când vine vorba despre zahăr. Pe scurt, excesul de zahăr este dăunător. ​
Guvernul Citu
Foto: Guvern

Guvernul reglementează suspendarea activității operatorilor economici care nu respectă măsurile de combatere a pandemiei de Covid-19

de Redactia HotNews.ro
Executivul are pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, de la ora 13.00, un proiect de lege care prevede sancțiunea complementară cu suspendarea activității pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii coronavirusului.
Cum sa nu dai gol dintr-o asemenea actiune
Foto: Captura YouTube

VIDEO Cum să nu marchezi dintr-o asemenea situație?

de Red. Sport HotNews.ro
Ratarea începutului de an vine din campionatul de fotbal al Elveției, acolo unde Servette s-a impus cu 2-1 pe terenul celor de la Zurich.
Vaccinare cu AstraZeneca
Foto: Liselotte Sabroe / AFP / Profimedia

Germania: Persoanele sub 60 de ani vaccinate cu AstraZeneca vor primi alt ser la rapel

de Redactia HotNews.ro
Persoanele cu vârsta sub 60 de ani vaccinate în Germania împotriva COVID-19 cu o primă doză de la AstraZeneca vor primi la rapel un alt vaccin, au decis marți seara ministerele regionale ale Sănătății și cel federal, relatează AFP citată de Agerpres.
Champions League
Foto: Uefa.com

Marile speranțe: Liverpool visează la o calificare spectaculoasă contra Realului (Programul zilei)

de L.V.A. HotNews.ro
Miercuri seara vom afla ultimele două semifinaliste din Liga Campionilor. Real Madrid pleacă cu prima șansă în fața lui Liverpool (3-1 acasă), la fel ca Manchester City, care a reușit un 2-1 pe Etihad Stadium.
cernobil
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Cernobîl. Istoria unei catastrofe nucleare

de A.V. HotNews.ro
Serhii Plokhy ne aduce istoria definitiva a dezastrului de la Cernobil si a consecintelor acestuia, abordand cu indemanare toate unghiurile, inclusiv povestea stiintifica, costurile umanitare si economice ale operatiunilor de decontaminare, modul in care explozia l-a fortat pe Gorbaciov sa grabeasca lansarea reformelor perestroikai si revirimentul nationalismului ucrainean.
Subiectele zilei
Foto: Colaj foto

Subiectele zilei: Magistrați ai CSM, cu venituri de 8.000 de euro/lună, cer în Instanță spor pentru secrete de 25%; Der Kurier: Președintele OMV, Rainer Seele, discută vânzarea Petrom. Legătura cu Rusia

de I.B. HotNews.ro
Misterul italienilor „superimuni” la virus, găsiți în orășelul lovit de primul val COVID din Europa. Vo’ Euganeo, o mică localitate din nordul Italiei, a fost una dintre primele carantinate...

Eliseevski, magazinul simbol al Moscovei, deschis încă din epoca țaristă, își închide porțile. După 120 de ani, magazinul alimentar de lux Eliseevski, din Moscova, și-a închis porțile pe 11 aprilie...
Mehdi Taremi, executie spectaculoasa
Foto: Twitter - UEFA Champions League

VIDEO Un iranian a marcat golul sezonului în Champions League

de Red. Sport HotNews.ro
Porto nu a reușit să întoarcă rezultatul din tur (0-2), dar a părăsit Champions League cu fruntea sus. Lusitanii au trecut de Chelsea cu 1-0, iar unicul gol al partidei a fost o reușită spectaculoasă a lui Mehdi Taremi.
Politia
Foto: Facebook

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu prejudiciu de 4,2 milioane de lei la firme care făceau curățenie în spitale

de Redactia HotNews.ro
Mai multe percheziții au loc miercuri într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu prejudiciu de 4,2 milioane de lei la firme care făceau curățenie în spitale. Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că societățile vizate au prestat servicii de curățenie pentru spitalele Floreasca, Fundeni, Sfântul Ioan și Spitalul de Arși din București.
reseteaza-te-simple-schimbari-ale-stilului-de-viata-pentru-gestionarea-bolilor-cronice
Foto: Hotnews
​Ghid practic

Simple schimbari ale stilului de viata pentru gestionarea bolilor cronice

de A.V. HotNews.ro
Cercetarile stiintifice revolutionare ale dr. Dean Ornish arata ca schimbarea stilului de viata poate determina reversibilitatea evolutiei celor mai comune si costisitoare boli cronice (cancer, diabet, boli cardiovasculare, obezitate) si chiar a procesului de imbatranire. Cuprinde 70 de retete, planificari pentru mese, sugestii pentru aprovizionarea bucatariei si pentru iesirile la restaurant, recomandari de exercitii, sfaturi pentru reducerea stresului si povesti de succes.
cum-sa-l-tii-la-respect-pe-psihopatul-de-alaturi-invata-sa-te-protejezi-de-manipulatorii-nemilosi
Foto: Hotnews
​Ghid practic

Cum sa-l tii la respect pe psihopatul de alaturi. Invata sa te protejezi de manipulatori

de A.V. HotNews.ro
Cand ajungi sa te judeci cu ex-partenerul violent si manipulator pentru custodia copiilor, cand un coleg de serviciu vrea sa te faca sa crezi ca ti-ai pierdut mintile sau cand un politician sarmant devine deodata distructiv si abuziv, e semn ca ai de-a face cu un psihopat.
Alexei Navalnîi
Foto: Profimedia Images via Digi24

Digi24: Doi aliați ai lui Alexei Navalnîi au dispărut fără urmă în Rusia

de ​Digi24 Digi24.ro
Doi aliați ai lui Alexei Navalnîi au dispărut a doua zi după deschiderea unui birou de campanie în Republica Daghestan din sudul Rusiei, potrivit unui anunț...
Floyd Mayweather
Foto: pixabay.com

Digi Sport: Cum a cheltuit Floyd Mayweather 80.000 de dolari în câteva minute. I-a sunat telefonul și a venit imediat

de Digi Sport Digi Sport
Floyd Mayweather continuă să uimească din nou cu stilul său de viață extravagant. Fostul campion mondial la 5 categorii de greutate a cheltuit o sumă uriașă de bani în doar câteva minute, ceea ce e ceva normal pentru el, numai că acum a făcut-o cumpărând niște genți. Ce e drept, genți de lux, marca Hermes Birkin.
Conferinte ”Despre lumea în care trăim”
Foto: Humanitas

Conferințele "Despre lumea în care trăim“, ediția a patra. Temele conferintelor

de HotNews.ro
Joi, 25 Mar 2021 Actualitate | Cultură
A patra ediție a Festivalului de conferințe Despre lumea în care trăim ne ajută să ne facem o imagine de ansamblu, inclusiv despre actuala criză provocată de pandemia de Covid-19. Temele din acest an vor scoate la iveală aspecte mai puțin cunoscute, dar foarte interesante ale trecutului nostru cultural, ne vor dezvălui iluzii, frici și frustrări, dar și motivele de optimism actuale și ne vor pune în față câteva scenarii teoretice posibile ale viitorului...
Petrecere in vestiarul lui PSG
Foto: Captura Twitter

VIDEO Cum au sărbătorit Neymar, Mbappe și coechipierii calificarea în semifinalele CL

de A.I. HotNews.ro
PSG a reușit să o elimine pe campioana Europei, Bayern părăsind Champions League încă din sferturi. La finalul confruntării de pe Parc des Princes, Neymar, Mbappe și coechipierii au dat frâu liber bucuriei în vestiar.
viata-trece-ca-un-glont-memoriile-unui-reporter-bbc
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Viata trece ca un glont. Memoriile unui reporter BBC

de A.V. HotNews.ro
In timp ce conversam cu vecina mea din stanga, ducesa de Kent, am crezut ca aud recitandu-se o poezie. Am intors capul si, intr-adevar, Elena Ceausescu recita din poezia Muma lui Stefan cel Mare a lui Bolintineanu, iar interpreta ei traducea versurile pentru regina-mama, care lasa impresia ca nu a auzit in viata ei ceva mai interesant... Vazuti de aproape si in afara cadrului familiar lor, sotii Ceausescu pareau si mai mici decat erau in realitate.
sindromul-cavalerului-pe-cal-alb-cum-sa-te-vindeci-de-nevoia-de-a-i-salva-pe-ceilalti
Foto: Hotnews
Ghid Practic

Cum sa te vindeci de nevoia de a-i salva pe ceilalti

de A.V. HotNews.ro
In lumea basmelor, cavalerul pe cal alb o scoate din incurcatura pe domnita la ananghie si traieste apoi cu ea pana la adanci batraneti. In lumea reala, cavalerul pe cal alb sfarseste, cum poate stii deja, intr-o stare de epuizare si frustrare. S-ar putea sa fi venit timpul sa te salvezi, de data aceasta, chiar pe tine insuti!
Tehnologia 5G
Foto: ANCOM

​Securitatea rețelelor 5G, pe masa Guvernului: Vor fi folosite doar echipamente și soft-uri de la producători avizați în prealabil de CSAT/ Avizul va ține cont de obligațiile României față de UE și SUA

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Economie | Telecom
Furnizorii de comunicații vor putea utiliza în rețelele 5G numai tehnologii, echipamente și programe software de la producători autorizați în prealabil prin decizie a Prim-Ministrului, pe baza avizului conform al Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), se arată într-un proiect de lege aflat pe agenda de miercuri a Guvernului. În proiect se spune că avizul va ține cont de obligațiile asumate de statul român față de UE și partenerii strategici, pentru evitarea unor riscuri care au fost stipulate anterior în Memorandumul 5G semnat de România cu SUA.
Vaccinul Johnson & Johnson
Foto: Bruce Cotler / Zuma Press / Profimedia

AstraZeneca și Johnson & Johnson: adenovirusurile în centrul suspiciunii / Acestea nu sunt tromboze obișnuite

de I.B. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Coronavirus
După AstraZeneca au apărut probleme și cu Johnson & Johnson: Aceste două vaccinuri Covid-19, bazate pe aceeași tehnologie, sunt suspectate de a provoca un tip foarte rar de cheaguri de sânge, potrivit AFP.
Joe Biden in Biroul Oval
Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

SUA: Președintele Joe Biden a fost invitat să pronunțe discursul prezidențial în Congres pe 28 aprilie

de DP HotNews.ro
După câteva luni de suspans, președintele american Joe Biden a fost invitat marți să țină primul său discurs politic în Congresul american pe 28 aprilie, cu puțin înaintea datei simbolice în care se împlinesc 100 de zile de mandat, transmit AFP și Agerpres. Conform tradiției, președinta Camerei Reprezentanților, democrata Nancy Pelosi, l-a invitat pe președintele SUA, într-o scrisoare, să "împărtășească (viziunea) sa pentru a face față provocărilor și oportunităților acestui moment istoric", în contextul în care administrația Biden încearcă să scoată țara din pandemie și să revitalizeze economia primei puteri mondiale.
Abecedar de colorat
Foto: Hotnews
Recomandare prescolari

Abecedar de Colorat si Abecedar Poveste

de A.V. HotNews.ro
Abecedarul poveste reprezintă fericita întâlnire a textului izbutit cu imaginile atent elaborate și sugestive. Copiii vor adora cartea și datorită galeriei diverse de personaje simpatice și hazlii ce aduc o încărcătură proaspătă de culoare și dinamism.
Abecedarul de Colorat conține diversele activități distractive ce îi vor ajuta pe cei mici să se obișnuiască cu fiecare literă în parte, într-un format perfect adaptat copiilor ce îi va sprijini să-și dezvolte spiritul de atenție, creativitatea și inteligența.
lifespan-de-ce-imbatranim-si-cum-sa-nu-o-mai-facem
Foto: Hotnews
​Ghid practic

De ce imbatranim si cum sa nu o mai facem?

de A.V. HotNews.ro
Cercetarile din laboratorul lui David Sinclair de la Harvard demonstreaza cum putem incetini sau chiar inversa procesul imbatranirii. Experimentele de reprogramarea genetica, pe de-o parte, dar si schimbarea stilului de viata (postul intermitent, expunerea la frig, practicarea de exercitii fizice cu intensitatea potrivita si consumul unei cantitati mai reduse de carne), pe de alta parte, ne ajuta sa traim mai mult si mai sanatos.
Vlad Voiculescu
Foto: Comitetul național de coordonare a activităților privind vacccinarea împotriva COVID-19

VIDEO Vlad Voiculescu, declarații după tragedia de la „Victor Babeș”: Nu avem indicații că defecțiunea e dinăuntrul TIR-ului / Ca să fie pusă în funcțiune unitatea mobilă a fost nevoie de două lucrări

de D.D. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Esențial
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat marți că nu are „indicații” că defecțiunea care a dus la tragedia de la „Victor Babeș” este dinăuntrul TIR-ului ATI, precizând că ancheta care este în curs de desfăsurare va stabili clar ce s-a întâmplat.
o-istorie-a-bibliei-povestea-celei-mai-importante-carti-a-lumii
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

O istorie a Bibliei. Povestea celei mai importante carti a lumii

de A.V. HotNews.ro
Ce este Biblia? Cum a aparut? Cum a fost citita de evrei si de crestini? Cartea lui John Barton ne ofera raspunsurile, condensand munti de informatie intr-o lucrare foarte accesibila chiar si pentru cei care nu stiu nimic despre toate acestea.
Hansi Flick
Foto: Twitter - Bayern Munchen

Campioana, eliminată - De ce Bayern a fost "echipa mai bună" în dubla cu PSG

de L.V.A. HotNews.ro
Hansi Flick, antrenorul lui Bayern Munchen, consideră că echipa sa a fost mai bună în cele două manșe ale sferturilor UEFA Champions League contra lui PSG. Parizienii s-au calificat, scor 3-3 la general, având avantajul celor 3 goluri marcate în deplasarea de la Munchen.
Vela si Plesa
Foto: Facebook

Cum a numit-o Cîțu pe fiica partenerei de viață a lui Marcel Vela vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate

de I.B. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Esențial
Premierul Florin Cîțu a numit-o pe fiica partenerei de viață a fostului ministru de Interne Marcel Vela, Andra-Sabrina Pleșa, în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate. Andra Pleșa este iubita fostului ministru liberal al Sportului, Ionuț Stroe, și este și ea membră a PNL.
Charles Michel si Ursula von der Leyen
Foto: Francisco Seco / AFP / Profimedia

Sofagate: Parlamentul European le-a cerut lui Michel și Von der Leyen să pună capăt disensiunilor

de V.M. HotNews.ro
Grupurile politice din Parlamentul European au cerut președintei Comisiei Europene și președintelui Consiliului European să pună capăt disensiunilor după incidentul protocolar de la Ankara, botezat Sofagate, și să găsească o soluție pentru a vorbi cu o singură voce pe scena internațională.
remarcabila-viata-a-pielii-o-calatorie-intima-pe-suprafata-noastra
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Pielea noastra cea de toate zilele. Un univers de explorat

de A.V. HotNews.ro
Autorul isi propune sa faca o analiza cuprinzatoare a pielii, incluzand sectiuni despre atingere, durere, istoria tatuajelor, stiinta melaninei, modul in care se raporteaza diferite religii la nuditate si despre efectele nocive ale expunerii la soare pentru sanatatea noastra generala. Intr-un capitol intitulat „Safari pe piele”, Lyman face un tur al locatarilor pielii noastre. Sa nu uitam ca microbiomul pielii noastre se naste odata cu noi si cuprinde cel putin tot atat de multe microorganisme cate celule avem in intregul nostru corp – poate de trei ori mai multe.
Andreea Moldovan
Foto: Agerpres

Andreea Moldovan, despre noul ordin privind carantina: „Și pe vechea grilă de analiză Bucureștiul e de carantinat, dar decizia este mult mai amplă decât cea bazată strict pe acești indicatori”

de D.D. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Esențial
Andreea Modovan, secretarul de stat din Minsterul Sănătății, care a semnat ordinul privind noile criterii pentru instituirea carantinei într-o localitate susține că și de pe vechea grilă „Bucureștiul e de carantinat”.
Golul lui Choupo-Moting, insuficient pentru Bayern
Foto: Twitter - UEFA Champions League

Champions League: Bayern Munchen și Porto câștigă, dar PSG și Chelsea merg în semifinale

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Sport | Fotbal
Victoria obținută de Bayern Munchen la Paris (1-0) nu a fost suficientă. PSG a eliminat deținătoarea trofeului și s-a calificat în semifinalele Champions League, după ce a înscris mai multe goluri în deplasare (3-3 la general). În cealaltă partidă disputată marți, Porto a câștigat cu 1-0 (Taremi a înscris cu o foarfecă superbă, în prelungiri), dar nu a reușit să întoarcă rezultatul din tur (a fost 2-0 pentru Chelsea) și londonezii au pus mâna pe biletele pentru runda următoare.
HoReCa
Foto: myPOS

Sancțiuni suplimentare pentru firmele care încalcă măsurile pentru combaterea pandemiei / Guvernul: Mulți agenți economici din domeniul HORECA încalcă repetat legea

de C.P. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Economie | Companii
Guvernul pregătește printr-un proiect de lege sacțiuni contravenționale complementare pentru operatorii economici care încalcă repetat Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Potrivit expunerii de motive, au fost constatate mai multe situații în care aceiași agenți economici din domeniul HORECA au încălcat în repetate rânduri prevederile legale. Aceste cazuri sunt întâlnite la nivelul unui număr semnificativ de județe, peste jumătate din totalul acestora.
Politia
Foto: Facebook

Tragedia de la Spitalul Victor Babeș: Poliția spune că nu a fost anunțată, ci s-a autosesizat / Cauza morții celor trei pacienți

de I.H. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Esențial
Poliția Capitalei, care face cercetări pentru ucidere din culpă în cazul tragediei de luni seară de la Spitalul Victor Babeș, unde s-a oprit oxigenul în TIR-ul ATI, spune că nimeni nu a sunat la 112 să îi anunțe, ci polițiștii s-au autosesizat în jurul orei 19.30, adică la mai bine de două ore de la momentul la care autoritățile din sănătate au aflat despre incident. Potrivit Poliției, concluziile preliminare indică drept cauză a decesului celor trei pacienți o insuficiență respiratorie acută, ceea ce înseamnă că au murit sufocați.
Oana Gheorghiu, Daruieste viata
Foto: Hotnews

Oana Gheorgiu, câteva întrebări despre situația de la Babeș: Au aceste instalații/echipamente marcaj CE? Ce acreditari/certificari are firma care a executat instalația electrică și de gaze medicale?

de I.B. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Esențial
Oana Gheorghiu, de la Asociația ”Dăruiește viață”, atrage atenția managerilor de spital că instalațiile de oxigen pot fi executate și întreținute doar de firme acreditate de ANMDM și că lista nu se găsește pe site-ul acestei instituții, iat spitalele ar trebui să o solicite sau instituția să o publice de urgență.
Diana Sosoaca
Foto: Agerpres

Senatul, avertizat de YouTube cu închiderea paginii, din cauza mesajelor Dianei Șoșoacă

de V.M. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Politic
Președintele Comisiei juridice a Senatului, liberala Iulia Scântei, a declarat marți că cei care gestionează canalul YouTube au avertizat Camera superioară a Parlamentului că vor închide pagina instituției dacă mesajele care instigă la nepurtarea măștii vor continua, un prim pas fiind ștergerea înregistrărilor video cu declarațiile cu acest tip de mesaj ale Dianei Șoșoacă.
Platforma experimentală
Foto: Heliogen

Corporate News: Un startup susținut de Bill Gates va furniza energie solară pentru o mină uriașă

de A.Th.C. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Economie | Companii
În cursa de furnizare a energiei regenerabile pentru industria grea, Heliogen, un startup susținut de Bill Gates, a anunțat recent că gigantul minier Rio Tinto îi va utiliza tehnologia solară la cea mai mare carieră din California. Va fi prima mină din Statele Unite și probabil din lume care va utiliza energie solară.
Instalatie nucleara Natanz
Foto: Salam Pix / Abaca Press / Profimedia Images

Dosarul nuclear: Iranul, un pas fără precedent către încălcarea angajamentelor

de I.B. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Internațional
Iranul și-a anunțat marți intenția de a „începe îmbogățirea uraniului cu 60%”, nivel care l-ar apropia de capacitatea de utilizare militară, la două zile după un „sabotaj” al fabricii sale de îmbogățire din Natanz, pe care Teheranul îl impută Israelului, potrivit AFP.
Multe exceptii fiscale = buget sarac
Foto: Pixabay

Scurt ghid de făcut Bugetul franjuri: 10 excepții fiscale care au sărăcit Educația și Sănătatea, tolerate de toți- de la PSD la PNL și USR-PLUS

de Florin Barbuta HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Partidelor le plac specialii și nu e vorba doar de PSD (care transformat mult Codul fiscal), ci și de PNL, USR-Plus (probabil și celelalte, dar acum ne referim la principalele). S-a vorbit, mai mereu, doar de pensiile speciale și cum sunt partidele împotriva lor. În aceeași găleată se află și alți speciali: creați în fiscalitate – oameni care nu plătesc taxe. Nu se vorbește despre ei pentru că multora, când aud cuvântul fiscalitate, li se pare ceva plictisitor, tehnic. Cuvântul creează un soi de repulsie. De ce nu sunt bani pentru sănătate și educație? Ăsta e unul din principalele motive. Așa a ajuns bugetul franjuri.
taxarea bogatilor
Foto: Dreamstime.com

Taxarea bogăției nu va funcționa, pentru că mulți o vor ocoli cumva, spune un economist premiat cu Nobel

de Constantin Pescaru HotNews.ro
Taxarea bogăției a revenit în discuție la nivel mondial, în contextul în care pandemia a accentuat diferențele dintre săraci și cei avuți, precum și dintre companiile foarte profitabile (chiar și în vremuri de criză) și cele care abia mai supraviețuiesc. Însă un economist premiat cu Nobel consideră că o astfel de idee nu ar avea efectul scontat pentru simplul motiv că cei vizați vor găsi metode să nu plătească această taxă - așa cum au făcut și cu alte ocazii.
Vaccinul Johnson & Johnson
Foto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Johnson & Johnson anunță că va amâna distribuirea vaccinului său în Europa, după „pauza” din Statele Unite

de V.M. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Coronavirus
Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson a informat marți că a „luat decizia de a întârzia distribuirea” în Europa a vaccinului său unidoză împotriva Covid-19, după decizia autorităților sanitare americane de a recomanda „o pauză” privind utilizarea acestui ser în Statele Unite, informează AFP.
tir ATI
Foto: tion.ro

Cum explică instituția condusă de Arafat problemele tehnice la TIR-urile ATI / "Toate unitățile mobile sunt în garanție"

de I.H. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Sanatate
Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), condus de Raed Arafat, vine cu explicații după ce HotNews.ro și unele publicații au semnalat problemele tehnice ale TIR-urilor de terapie intensivă folosite pentru pacienții COVID-19. Potrivit DSU, de la momentul punerii în funcțiune a celor 5 unități mobile, au existat defecțiuni la sistemul de climatizare, iar pentru a le rezolva un TIR a fost trimis în Turcia, la producător. Pentru alte 3 unități firma producătoare a trimis specialiști în țară. Între timp, DSU a descoperit că TIR-ul de la Victor Babeș este cel care inițial a fost la spitalul din Ploiești, și nu la cel din Pitești, așa cum spunea inițial Arafat.
Diana Sosoaca
Foto: Agerpres

Șoșoacă: Îmi voi lua inclusiv permis de port-armă și o să solicit pază non-stop

de V.M. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Politic
Senatoarea Diana Șoșoacă anunță că a depus plângere împotriva președintei Comisiei juridice din Senat, Iulia Scântei, pentru că ar fi fost bătută. „Îmi voi lua inclusiv permis de port-armă și o să solicit pază non-stop”, a declarat Șoșoacă.
Pasaport Covid
Foto: Profimedia Images

Parlamentul European lansează dezbaterea privind „pașaportul de vaccinare”

de V.M. HotNews.ro
Comisia pentru Libertăți Civile din Parlamentul European (LIBE) a discutat marți la Bruxelles, pentru prima dată, recenta propunere privind certificatul verde digital destinat să faciliteze călătoriile între statele membre în timpul pandemiei de Covid-19.
Neculai Ontanu
Foto: Agerpres

Fostul primar Neculai Onțanu, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare - decizie definitivă

de I.H. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Esențial
Fostul primar al Sectorului 2 Neculai Onțanu a fost condamnat marți la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupție vizând retrocedarea ilegală a unor terenuri, în schimbul unei părți din acestea. Decizia a fost pronunțată marți de instanța supremă. În iulie 2017, Curtea de Apel București hotărâse încetarea procesului ca efect al intervenirii prescripției.
Marcel Ciolacu
Foto: PSD

Ciolacu anunță că PSD intenționează să intre în grevă parlamentară. „O să vorbim și cu cei de la AUR”

de V.M. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Politic
Urmează și greva parlamentară, anunță președintele PSD, Marcel Ciolacu. El apreciază că președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a făcut un abuz pentru că nu a programat la vot moțiunea împotriva ministrului șănătății Vlad Voiculescu în termenul regulamentar: „Vom merge la CCR, act premergător schimbării din funcție”.
Orban, Citu, Kelemen, Barna
Foto: AGERPRES

Kelemen Hunor: De fapt suntem cinci în coaliție, nu trei — USR-PLUS înseamnă două partide, iar în PNL mai există nucleul PDL-ului și acest lucru se simte / Liderii coaliției sunt ferm hotărâți să ducă mandatul la bun sfârșit

de V.M. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Revista Presei | Radio TV
Președintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, afirmă că în coaliția aflată la guvernare sunt, de fapt, cinci componente, nu trei – referindu-se la USR și PLUS, dar și la ”nucleul PDL” din PNL. Kelemen Hunor a apreciat că în orice coaliție discuțiile sunt normale, însă diferențele de opinie nu se simt nici în actul de guvernare și nici în ședințele Executivului. Kelemen a vorbit și despre premierul Florin Cîțu, despre care a afirmat că este empatic și tolerant.
La multi ani
Foto: Hotnews

Poza zilei: ”La mulți ani” pentru tatăl internat cu Covid

de I.B. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Esențial
Doi băieți îi urează ”La multi ani” tatălui lor postați fiind în fața spitalului unde acesta este internat bolnav de Covid.
Vaccinare Nisa, Franta
Foto: Serge Haouzi/Xinhua News/ Profimedia

Ce metode au folosit Franța și Germania pentru a vaccina cât mai multe persoane vulnerabile și cum s-ar aplica și în România​

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Esențial
În Franța, doar una din zece persoane trecute de 75 de ani care au fost sunate să vină la vaccin a și făcut-o, în timp ce în Germania salvarea campaniei este așteptată de la medicii de familie. La fel și în România, deși, deocamdată, medicii de familie spun pas.
Salariu pe card
Foto: Dreamstime.com

Salariul contează cel mai mult atunci când o firmă vrea să atragă lucrători

de CZ HotNews.ro
Poate părea evident, dar cineva a constatat asta printr-un sondaj: salariul competitiv rămâne principalul factor prin care firmele care operează în România reușesc să-și atragă forța de muncă de care au nevoie.
Trupe rusesti in Crimeea
Foto: AFP / Mediafax

Serviciile secrete americane: Moscova nu vrea un conflict direct cu SUA

de I.B. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Internațional
Rusia „nu dorește un conflict direct” cu Statele Unite, chiar dacă își va „continua eforturile de destabilizare împotriva Ucrainei”, au estimat serviciile de informații americane în raportul lor anual privind amenințările la adresa Statelor Unite, potrivit AFP.
Studiu raspuns imun dupa vaccinare
Foto: Hotnews

Studiu MedLife privind răspunsul imun al organismului după vaccinarea anti-COVID-19: “Riscul de infectare după vaccinare este foarte mic. Persoanele care manifestă reacții după vaccinare dezvoltă un titru mai mare de anticorpi”

de A.T. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Esențial
MedLife anunță finalizarea primei etape a studiului privind răspunsul imun al organismului în urma vaccinării împotriva COVID-19, prin determinarea titrului de anticorpi specifici IgG anti-Spike. Concluziile au la bază un eșantion de 889 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 70 ani, alese în mod aleatoriu din rândul personalului medical și auxiliar al companiei, din toate regiunile țării. Rezultatele sunt reprezentantive pentru segmentul de populație din România, rezidentă în mediul urban, care s-a vaccinat cu Pfizer BioNTech.
Joe Biden
Foto: Captura YouTube

Biden i-a propus lui Putin un summit într-o țară terță în „următoarele luni”

de I.B. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Internațional
Joe Biden i-a propus marți omologului său rus Vladimir Putin să organizeze o reuniune la nivel înalt "într-o țară terță" în "următoarele luni" pentru a "construi o relație stabilă și previzibilă cu Rusia", a anunțat Casa Albă, potrivit AFP.Alte titluri din Actualitate:

Comisia Europeană preconizează intrarea în vigoare a certificatului de vaccinare la sfârșitul lunii iunie
Liber la vaccinarea cu AstraZeneca: Unde sunt acum mii de locuri disponibile în București și cum poți găsi alt centru în țară / Explicațiile autorităților
Profesorii care nu sunt vaccinați vor preda online - ipoteză lansată de ministrul Educației: „Există presiune din partea părinților”
Evaluarea trimestrială a ministerelor va fi făcută de Comisia Națională de Strategie și Prognoză
Nu cumpăra un televizor nou la momentul nepotrivit. Sfaturi pentru americani, foarte bune și pentru români
Statele Unite vor să suspende vaccinarea cu Johnson & Johnson / Câte persoane au făcut tromboze după administrarea produsului
ANM: Vreme deosebit de rece, în toată țara, până vineri dimineață, cu ploi și lapoviță. La munte va ninge
​​FOTO Pistele de biciclete de pe Splaiul Independenței, trasate vara trecută de o companie municipală și care costă circa 1,5 milioane lei, au început să se degradeze


ECONOMIE

Nou nascut
Foto: Pixabay

Mitul că lockdownul ajută cuplurile să procreeze se spulberă de la lună la lună. Și nu doar în România, ci în aproape întreaga Europă

de DP HotNews
Mitul potrivit căruia blocajele instituite pentru a ne proteja de extinderea pandemiei ar duce la o creștere a numărului de nașteri se spulberă de la o lună la alta și nu doar în România. Prima țară care a raportat o scădere a natalității a fost Franța, unde nașterile au scăzut cu 13%. Situații similare s-au întâlnit în Spania, Italia, Regatul Unit dar și în SUA. În Europa, doar Germania și-a păstrat pe plus natalitatea, dar cu un foarte fragil avans (puțin peste 0%). Luni, Institutul Național de Statistică a publicat datele pe primele două luni din acest an. Nu numai că decesele sunt mai numeroase, dar și nașterile se împuținează. Scăderea numărului de nașteri este de circa 10%, în vreme ce decesele au urcat cu 15%.
Iulius Firczack
Foto: Arhiva personala

​Problemele din piața RCA prin ochii unui deputat și patron de broker în asigurări: Tarifele de referință la reparațiile auto ar rezolva problema asigurătorilor rău platnici / Decontarea directă obligatorie va crește prețurile / Ce soluții propune

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 12 Apr 2021 Economie | Asigurari
Iulius Firczak, deputat în cadrul Grupului parlamentar al minorităților naționale și acționar cu peste 90% într-o firmă de brokeraj în asigurări, este secretar în Comisia de buget Finanțe și implicat activ în actuala modificare a legislației asigurărilor auto. Este acesta în conflict de interese ori incompatibilitate? Agenția Națională de Integritate (ANI) spune că nu. Într-un interviu acordat HotNews.ro, acesta susține că decontarea directă obligatorie va crește prețurile, fiind o altă formă de a lua bani în plus de la consumatori, din cauza unei legi proaste și a unui ASF, care nu a fost suficient de sever în trecut. Vezi în articol ce soluții propune acesta.
Huawei
Foto: Jlhope, Dreamstime.com

Ținta noastră pentru 2021 este să continuăm să supraviețuim, spune președintele Huawei. Când vine tehnologia 6G?

de Vlad Barza HotNews.ro
Huawei spune că, din cauza sancțiunilor impuse de SUA și din cauza crizei procesoarelor, și-a pus problema dacă va supraviețui sau nu, iar întrebarea va persista și în acest an. Compania se va concentra mult mai puțin pe smartphone-uri, și mai mult pe producția de componente pentru mașini electrice, pe cloud și pe software. Întrebat când va fi lansată tehnologia 6G, Eric Xu de la Huawei a spus că în jur de 2030, dar a adăugat, glumind, că ”nu știm încă ce este 6G”.


SPORT

Liga 2
Foto: frf.ro

​Liga 2, play-off: U Craiova 1948 revine pe primul loc (2-1 vs Csikszereda)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
U Craiova 1948 a urcat pe prima poziție în clasament, după ce a învins, marți, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-0), echipa Csikszereda, în primul meci al etapei a treia a play-off-ului Ligii a II-a.
Darren Cahill
Foto: Gruppo Editoriale LiveMedia / Alamy / Alamy / Profimedia

Cum l-a ajutat tatăl Simonei Halep pe Darren Cahill să treacă peste diferența de fus orar

de Red. Sport HotNews.ro
Darren Cahill a bifat deja (luni) primul antrenament de la București alături de Simona Halep, australianul venind special în țară pentru a pregăti sezonul de zgură alături de eleva sa.


0-100.hotnews.ro

Dacia Spring
Foto: Adrian Mitrea

​VIDEO Test Drive Dacia Spring - prima Dacia electrică, prima Dacia chinezească

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 1 Apr 2021 Economie | Auto
Avem primul test drive cu Dacia Spring – primul automobil electric de serie al mărcii autohtone Dacia. Este fabricat în China și, aparent, are specificații modeste. Adică un motor de 45 Cai Putere (CP) și o baterie litiu-ion de 27,4 kWh care suportă o putere maximă de încărcare de 30 kW. E discutabil dacă merită 18.550 Euro cu tot cu TVA, cât costă varianta de top cu tot cu opționale, TVA și fără niciun fel de ecobonus. Însă în mod cert prețul devine mult mai apetisant când pleacă de la 7.700 Euro cu tot cu TVA, prin programele Rabla Plus și Rabla Clasic. Cu ocazia acestui prim test drive, chinezescul Spring oferă ce marca româno-franceză Dacia știe demult să livreze: surprize plăcute! Inclusiv o garanție de 3 ani sau 100.000 km pentru autovehicul, respectiv 8 ani sau 120.000 km pentru baterie.


LIFE

Iepurele darius
Foto: Captura video

VIDEO Darius, cel mai mare iepure din lume, a fost furat. Recompensa pe care o oferă proprietara pentru găsirea lui

de Redactia HotNews.ro
Poliția din Anglia are de rezolvat un caz neobișnuit după ce Darius, cel mai mare iepure din lume, a dispărut de acasă în weekend, scrie ABC News.
Mick Jagger
Foto: Captura Twitter

VIDEO Mick Jagger și Dave Grohl au lansat un imn al pandemiei

de I.B. HotNews.ro
Muzicienii Mick Jagger și Dave Grohl au lansat marți single-ul „Easy Sleazy”, un imn al pandemiei, cu versuri ce abundă în umor negru, potrivit News.
Masa miscatoare
Foto: Captura Instagram

VIDEO Înfricoșătoare, dar utilă: Cum și-a uimit un restaurant din Barcelona clienții cu noua invenție

de Red. Life HotNews.ro
Un restaurant din Barcelona se pregătește intens pentru perioada în care restricțiile vor dispărea, iar lumea va putea din nou să se bucure în voie de libertate.
Palatul Victoria
Foto: Guvernul Romaniei

Marile confederații sindicale protestează astăzi, acuzând executivul că nu guvernează în interesul public: ”Guvernul trebuie să plece”

de Redactia HotNews.ro
Marile confederații sindicale protesează, miercuri, în București, acțiunile având loc în intervalul 11.00 – 13.00, în Piața Victoriei. ”Guvernul Cîțu, ostil dialogului social și interesului general, trebuie să plece”, au transmis sindicaliștii, alături de lista de revendicări care cuprinde un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă și aplicarea corectă a legislației.

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Gusturile muzicale nu se discută
Profesoru-i întreabă pe elevi dacă sunt fani manele. Toți ridică mâna, cu excepția unuia.Profesorul: - De ce nu ești fan manele? Elevul explică: - Îmi place jazz-ul. Fiindcă mama e fan jazz, tata e fan jazz...
Bancul zilei: Stările unui bărbat cam trecut ce merge la amantă
Un bărbat de vârsta a doua a mers la amanta sa. În scara, unde locuia respectiva vede următorul anunt: Liftul nu functionează”.Amanta locuia la etajul 15, dar omul dornic de a trăi clipe frumoase si-a zis:Mare lucru, pe aripile dragostei ajung și pe lună"!
Bancul zilei: Prânzul în Maramureș
Duminică dimineața în Maramureș. Intră Maria în casă ținând în mâini o găină sacrificată:- Ioane, dară ce vrei să fac bun...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by