Coronavirus Romania
Foto: Freepik

Coronavirus în România: 11.725 de cazuri noi și 389 de decese / Rată de pozitivare a testelor de peste 27% / În secțiile ATI Covid sunt 1.846 de pacienți

de G.S. HotNews.ro
În ultimele 24 de ore au fost raportate 11.725 de cazuri noi de coronavirus și 389 de decese Covid-19 (dintre care 8 anterioare), potrivit datelor furnizate duminică de autorități. Numărul de noi infecții cu Sars-Cov-2 a venit după 42.786 de teste, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de peste 27%. În secțiile ATI Covid sunt 1.846 de pacienți.
Parcul Cismigiu
Foto: Hotnews

Ce ar trebui să știe bucureștenii care se plâng de mizeria de la ciorile și porumbeii în Cișmigiu: cauzele sunt gunoaiele, lipsa spațiilor verzi și proastele obiceiuri ale oamenilor

de Gruia Dragomir HotNews.ro
Pentru că foarte mulți bucureșteni s-au plâns în acest an de mizeria lăsată în parcul Cișmigiu de ciori și porumbei, am stat de vorbă cu un biolog de la Societatea Ornitologilor din România despre cauzele acestei probleme și cum ar putea fi rezolvată.
Adrian Streinu Cercel
Foto: AGERPRES

Streinu Cercel: Pentru fiecare persoană pozitivă, trebuie să mai calculăm 8-10 în spate de care nu se știe / Trebuie să testăm la fiecare scară de bloc

de G.S. HotNews.ro
Medicul Adrian Streinu Cercel a declarat, duminică, într-o conferință de presă în cadrul Maratonului vaccinării de la București, că medicii se așteaptă ca numărul oamenilor infectați cu SARS CoV-2 să crească în perioada următoare și a subliniat că rezultatele restricțiilor care vor intra în vigoare de luni se vor vedea abia după șase săptămâni.
Vaccinarea anti-COVID
Foto: CNCAV

​Topul județelor după rata de infectare: Ilfov, staționar, în Capitală scade ușor

de DP HotNews.ro
Ilfovul rămâne la o incidență de 16,93 la mie, iar în Capitală rata coboară la 16,38 la mie, potrivit datelor transmise duminică de autorități. Satu Mare rămâne singurul județ cu incidența cumulată sub 4 la mie, iar în Prahova, județul aflat pe locul al treilea, rata urcă de la 10,8 (sâmbătă) la 11,13 la mie (azi)
Cultele religioase și vaccinarea
Foto: Profimedia Images

Luni, de ora 10 HotNews organizează întâlnirea online cu tema: Cum se poziționează cultele religioase față de vaccinare?

de DP HotNews.ro
Luni, începând cu ora 10, HotNews va transmite întâlnirea online cu tema ”Cum se poziționează cultele religioase din România față de vaccinare?”. La întâlnire vor participa: purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, imamul Iusuf Murat- muftiu al Cultului Musulman din România, pastorul Viorel Iuga- Cultul Creștin Baptist, Rafael Shaffer - Prim Rabin al Comunităților Evreiești din România, Cătălin Raiu- expert libertate religioasă în cadrul OSCE și epidemiologul Ștefan Dascălu, cercetător la Universitatea Oxford.


Restrictii
Foto: Pixabay
 documente
(23 Oct 2021) PDF, 112KB

Document​ Lista privind noile restricții care intră în vigoare de luni a fost publicată în Monitorul Oficial

de Red. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Esențial
​Lista cu noile restricții care vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie a apărut în Monitorul Oficial. Reamintim că acestea vizează printre altele: interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00-05:00 (cu anumite excepții); interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, desfășurării activității firmelor care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii în spații închise și/sau deschise, în intervalul orar 21:00-05:00; activitatea restaurantelor, cafenelelor etc. în interiorul clădirilor și la terase să fie permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05:00-21:00 și interzicerea activității în baruri, cluburi și discoteci pentru o perioadă de 30 zile.
Metaverse
Foto: Irina Ivanova, Dreamstime.com

Este metaversul viitorul internetului? - Cum ar putea arăta o lume virtuală a tuturor posiblităților și care ar fi avantajele, dar și minusurile ei

de Vlad Barza HotNews.ro
Cum ne vom petrece online timpul peste 10 ani când ne vom fi săturat de rețele sociale și de seriale? Mulți vizionari tech spun că miliarde de oameni își vor pune căști VR și vor intra în metavers, o lume virtuală și vastă unde vor putea face aproape orice, de la cumpărături, până la petreceri, În articol puteți citi despre cum ar putea arăta un astfel de univers, ce s-ar putea face în el, dar și de ce mulți nu cred că ”the metaverse” este următorul mare salt în tenologie, ci un viitor care nu sună deloc bine și nu are șanse să devină realitate.
Care sunt beneficiile vitaminei C pentru organism
Foto: ALEVIA
Articol susținut de ALEVIA

Vitamina C, prieten de nădejde al sistemului nostru imunitar. Ce înseamnă un produs 100% natural și 100% biodisponibil

de Smile Media
Joi, 21 Oct 2021 Actualitate | Esențial
Pentru a urma un stil de viață sănătos, este important să fim atenți la câteva reguli simple: mișcare regulată, un somn bun, să consumăm o cantitate suficientă de apă, să urmăm o dietă bogată în nutrienți și antioxidanți puternici. Unul dintre antioxidanții despre care auzim vorbindu-se mai ales în sezonul toamnă-iarnă, când imunitatea organismului poate fi mai scăzută, este Vitamina C. Despre beneficiile sale și cum ne poate ajuta la susținerea sistemului nostru imunitar ne povestește domnul doctor Alin Popescu, medical advisor Alevia.
BAT a plătit peste 7,8 miliarde de lei la bugetul de stat în primele 9 luni ale anului
Foto: BAT
​Articol susținut de BAT

BAT a plătit peste 7,8 miliarde de lei la bugetul de stat în primele 9 luni ale anului

de Smile Media
Joi, 21 Oct 2021 Economie | Companii
  • Contribuția BAT la bugetul de stat este mai mare cu 900 milioane de lei în primele 9 luni ale anului 2021 față de aceeași perioadă a anului trecut
  • Cele 900 de milioane reprezintă o creștere de 13% de la un an la altul
  • BAT construiește un viitor mai bun (A Better Tomorrow™) oferind consumatorilor adulți produse cu risc redus*, cum este glo
Noul telefon HUAWEI nova 9
Foto: Huawei Consumer BG
Articol susținut de Huawei Consumer BG

Cât de multe aplicații ar trebui să conțină un magazin de aplicații? Peste 140.000 sunt de ajuns? Verifică-le pe toate pe noul telefon HUAWEI nova 9

de Narcis Anton Smile Media
Vineri, 22 Oct 2021 Economie | Consumator
În magazinele de aplicații ale diverselor telefoane există sute de mii de aplicații, poate milioane, dar realist, un utilizator obișnuit va folosi sub 100 și în mod constant poate până în 50. Dar câte aplicații crezi că ar trebui să aibă un astfel de magazin?
Victoria Dobre, Cezara Dumitrescu, Luiza Ionescu-Donoiu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice-inspecții fiscale

Strategia ANAF în plină criză sanitară - transformările așteptate în privința inspecțiilor fiscale

de Victoria Dobre, Cezara Dumitrescu, Luiza Ionescu-Donoiu, Deloitte Romania
Acțiunile asumate de România în domeniul fiscal pentru următorii ani, inclusiv cele cuprinse în strategia Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) până la finalul anului 2024, ridică o serie de întrebări cu privire la impactul pe care implementarea lor îl va avea asupra mediului de afaceri. Doar modificările fiscale adoptate anul acesta indică iminența unor schimbări și în privința inspecțiilor fiscale, mai exact în frecvența acestora, eficiența și modul lor de desfășurare.
Răzvan Rusu - fondator Răzvan Idicel
Foto: Răzvan Idicel

​INTERVIU Răzvan Rusu ne spune povestea unui business dezvoltat într-un mic sat. Cum să faci bani din rețetele bunicilor

de Narcis Anton Smile Media
Vineri, 22 Oct 2021 Actualitate | Esențial
Banking-ul reprezintă (sau ar trebui să reprezinte) ceva mai mult decât celebrele credite și depozite sau o relație bazată pe încasarea unui salariu. #DreptulLaBanking este un demers care ar trebui să ușureze comunicarea dintre bancă și client, iar relația să fie una de parteneriat. Într-o serie de articole, vom încerca să aflăm cum se vede banking-ul din postura antreprenorului român, după o perioadă marcată de pandemie.
Squid Game Netflix
Foto: Hotnews
Perspektiva​

Squid Game Netflix. Dacă mănânci cârnați rămâi un cârnat sau despre exercițiul gândirii critice

de Eugen Istodor HotNews.ro
Squid Game Netflix. Ca spectator ar trebui să vezi dincolo de subiectul simplu și schema de dezvoltare a subiectului. În Squid Game e simplu: capitalismul feroce distruge suflete, vieți. Dacă rămâi doar cu atât, rămâi prost. Adică, ți se întăresc convingerile pe care oricum le aveai. Atunci de ce te mai uiți la serial? Ca să-ți ocupi/pierzi timpul? Spectator, ar trebui să faci ceva mai mult. Să recunoști niște șmecherii ale serialului. Ori una dintre ele vorbește simplu despre cum merge mintea umană și cum funcționează turma. Squid Game Netflix, deci, despre cum să nu rămâi un simplificator de duzină, un depresiv și un cârnat.
Terapie Intensiva COVID-19
Foto: Profimedia Images

Dezastrul Covid-19 din estul Europei, în cifre: 4% din populația lumii, dar 20% din numărul de cazuri / Trei țări, printre care și România, în top 5 al numărului de noi decese

de G.S. HotNews.ro
Numărul cazurilor de coronavirus înregistrate oficial în estul Europei a trecut de 20 de milioane, potrivit calculelor făcute duminică de Reuters, această regiune fiind lovită de cel mai grav val al pandemiei, în condițiile unei slabe campanii de vaccinare contra Covid-19.
Referendum TVR
Foto: TVR

REFERENDUM TVR: Sancțiuni penale pentru dezinformări medicale?

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 22 Oct 2021 Actualitate | Esențial
​​Credeți că ar trebui sancționați penal cei care lansează informații false, fără să le verifice, care pot conduce la zădărnicirea combaterii bolilor? Este provocarea pe care Mihai Rădulescu, realizator și moderator al emisiunii „Referendum” de la TVR, o lansează luni, pe 25 octombrie, de la ora 21.00.
  • Răspunsul la întrebare se va realiza în cadrul unui sondaj realizat pe HotNews.ro în momentul începerii emisiunii. De asemenea, cititorii HotNews.ro își pot spune părerea despre tema propusă începând de acum, folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului.
Cum te ajută Cadastru24.ro să intri în legalitate cu imobilul tău?
Foto: Facebook
Articol susținut de Cadastru24.ro

Cadastru24.ro: cum te ajută o rețea națională de experți în cadastru și intabulare să intri în legalitate cu imobilul tău

de Smile Media
Vineri, 22 Oct 2021 Actualitate | Esențial
Când vine vorba de vânzarea unei case care a fost moștenită, mai ales atunci când sunt mai mulți proprietari la mijloc, ne lovim toți de birocrație. Când vrei să vinzi o casă sau un teren, dai piept cu birocrația, de asemenea. Când vrei să construiești o casă sau să extinzi o proprietate existentă, iar ai nevoie de aprobări, documentații și autorizații!
Sorin Cimpeanu
Foto: Digi 24

Articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ private nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern / Cîmpeanu: Din păcate, demersul nu a fost dus până la capăt

de DP HotNews.ro
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ private, inclusiv în cele 21 de școli care funcționează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern cu restricțiile de luni. În acest mod s-a creat confuzie, neștiindu-se dacă acestea pot sau nu funcționa. ”Din păcate, demersul nu a fost dus până la capăt”, a afirmat Cîmpeanu, potrivit news.ro.
Anett Kontaveit
Foto: Australian Open / Twitter

WTA: Anett Kontaveit, campioană la Moscova după o revenire spectaculoasă în fața Ekaterinei Alexandrova

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Anett Kontaveit a câștigat, duminică, turneul de categorie "WTA 500" de la Moscova, după ce a învins-o în finală pe Ekaterina Alexandrova (37 WTA).
Terapie Intensiva COVID-19
Foto: Profimedia Images / Cecilia Fabiano / LaPresse

Altă zi fără locuri libere pentru pacienții infectați cu coronavirus în stare gravă / Peste 1.700 de paturi ATI pentru pacienții infectați, la nivel național

de DP HotNews.ro
Grupul de Comunicare Strategică anunță că, duminică, nu sunt paturi ATI libere pentru pacienții cu coronavirus, toate cele peste 1.700 de paturi fiind ocupate, scrie news.ro. ”În data de 24 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.705 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 373 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19”, a transmis, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.
Florin Cîțu
Foto: Facebook/ Florin Citu

Florin Cîțu, întrebat dacă va face parte din Guvernul Ciucă: ”În niciun caz” / Ce spune despre varianta unei alianțe cu PSD

de G.S. HotNews.ro
Președintele PNL, Florin Cîțu, a afirmat că nu va face parte din Guvernul Ciucă, iar pentru preluarea funcției de președinte al Senatului se gândește dacă își va depune candidatura, transmite Agerpres.
Raed Arafat
Foto: Captura Digi 24

Arafat, despre cei care refuză internarea în spital, deși sunt în stare gravă: Se condamnă singuri la moarte

de DP HotNews.ro
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a afirmat, duminică dimineață, că cei care refuză internarea în spital și tratamentul medicilor, deși sunt în stare gravă, se condamnă singuri la moarte, scrie news.ro.
Raed Arafat a fost întrebat, duminică, la Maratonul de vaccinare din București, ce părere are despre cei care, deși sunt în stare gravă, refuză internarea în spital. ”Înseamnă că se autocondamnă. Ddacă sunt în stare gravă și încă ascultă aceste sfaturi de a nu se interna, de a nu primit tratamentele, însemană că se condamnă singuri la moarte, nu la altceva”, a declarat RAed Arafat.
Dr. Cristian Mesina
Foto: Hotnews
​Articol susținut de MedLife

Tratament minim invaziv al hemoroizilor la MedLife Craiova. Dr. Mesina Cristian: Cursa laser LHP este un proces nedureros, sigur și rapid, cu eficacitate mare la pacienții afectați de boala hemoroidală

de A.T. HotNews.ro
Marți, 19 Oct 2021 Facem Romania bine
Boala hemoroidală este o afecțiune anorectală răspândită care afectează milioane de oameni din întreaga lume și reprezintă o problemă medicală și socioeconomică majoră, influențând grav calitatea vieții pacienților, spune Conf. Univ. Dr. Mesina Cristian, medic primar Chirurgie Generală și Endoscopie - Gastroenterologie, Hyperclinica MedLife Craiova, într-un interviu pentru HotNews.ro, în care explică ce este boala hemoroidală și beneficiile majore ale curei laser LHP în tratamentul hemoroizilor.
Maria Ceplinschi
Foto: Facebook - European Gymnastics

CM Gimnastică: Maria Ceplinschi, locul 6 în finală la sol

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Maria Ceplinschi a ocupat locul 6 în finală la sol, duminică, la Campionatul Mondial de Gimnastică din Japonia, competiție în care a debutat la 16 ani.
Dan Vilceanu
Foto: AGERPRES

Dan Vîlceanu: Ludovic Orban poate rupe doar o parte foarte mică din PNL, cel mult 10-12 parlamentari

de G.S. HotNews.ro
​Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat că Ludovic Orban ar putea să rupă "o parte foarte mică" din PNL și doar 10-12 parlamenetari ar putea pleca din partid, transmite News.ro.
România se întoarce la perioada Tăriceanu: guvern minoritar PNL-UDMR, cu susținere PSD
Foto: fanatik.ro

fanatik.ro: România se întoarce la perioada Tăriceanu: guvern minoritar PNL-UDMR, cu susținere PSD

de fanatik.ro
Până acum, liberalii au reușit să păstreze aceeași formulă guvernamentală în cabinetele în cadrul cărora au fost principala forță politică, precedentul fiind înregistrat în legislatura 2004-2008. Ca și atunci, PNL recurge acum la aceeași soluție: instalarea unui guvern minoritar din care să mai facă parte reprezentanți ai UDMR, care să fie sprijinit din Parlament de către social-democrați. Guvernul Tăriceanu 2 s-a menținut la putere astfel, însă la finele acestei guvernări, țara avea un deficit uriaș în pofida creșterii economice accelerate, motiv pentru care România urma să fie grav afectată de criza economică din anii 2009-2011.
O poză realizată la protestele din 2017, asociată cu manifestațiile recente anti-vaccin
Foto: D. Bandic/dpa

Mediastandard.ro: O poză realizată la protestele din 2017, asociată cu manifestațiile recente anti-vaccin

de Mediastandard.ro
Vineri, 22 Oct 2021 Actualitate | Esențial
Manifestațiile împotriva vaccinului de la începutul lunii octombrie au pus Bucureștiul pe harta internațională a mișcării antivax. Protestele, asumate public de partidul AUR, au stârnit reacții pe rețelele sociale, cu atât mai mult cu cât s-au viralizat imagini care, în aparență, arătau că sute de mii de indivizi au participat la manifestație. Aceeași fotografie, în care apare o masă omogenă de oameni care țin laterne, s-a regăsit în mai multe postări care lăudau refuzul românilor de a se imuniza, conform Reuters. „Măsurile coercitive nu au funcționat în România. Guvernul lor a închis toate centrele de vaccinare, pentru că 70% dintre cetățeni au refuzat să se vaccineze”, este descrierea postării care a fost preluată și republicată pe toate rețelele sociale.
centre de vaccinare
Foto: comitetul de coordonare a vaccinarii

Autoritățile au raportat duminică 11.725 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2 și 389 decese dintre care 8 anterioare

de DP HotNews.ro
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.725 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 389 decese dintre care 8 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00, au transmis duminică reprezentanții autorităților. Cifrele raportate duminică sunt în scădere față de sâmbătă, când au fost înregistrate 15.261 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2 dar și 446 decese dintre care 9 anterioare, potrivit datelor transmise sâmbătă de autorități.
De Niro și Hightower în 2012
Foto: Wikipedia Commons

Robert De Niro își va păstra averea de jumătate de miliard de dolari după divorț

de A.Th.C. HotNews.ro
„Veniturile din timpul căsătoriei sunt proprietatea lui separată” – iar vedeta de la Hollywood răsuflă ușurată după ce o curte de apel din Manhattan i-a respins fostei sale soții Grace Hightower, o femeie de culoare, dreptul la jumătate din câștigurile lui de Niro din carieră și din afaceri, scrie Yahoo!News.
Derbiuri in Europa
Foto: Captura Instagram

Ziua cea mare a derbiurilor: Regal fotbalistic duminică la tv

de A.I. HotNews.ro
Duminică, 24 octombrie, este o zi de sărbătoare pentru fanii fotbalului, pe Bătrânul Continent având loc o serie de derbiuri. Ziua de gală este deschisă de Barcelona vs Real Madrid, în timp ce cortina este trasă de duelurile Inter vs Juventus și Marseille vs PSG.
Bucuresti - centru - Piata Unirii
Foto: Hotnews

Scădere minusculă a ratei de infectare din București, după 4 zile de stagnare

de G.S. HotNews.ro
Incidența cazurilor de coronavirus din București a scăzut foarte ușor, până la 16,38 la mie, potrivit datelor de duminică ale Direcției de Sănătate Publică.
CTP
Foto: Digi24.ro

Digi24: CTP, despre decizia privind slujbele fără certificat verde: Acești politicieni aflați la putere se sperie și de umbra lor

de ​Digi24 Digi24.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Revista Presei | Radio TV
„Statutul acestor două instituții este aproape identic. Ambele sunt sprijinite cu bani de la stat, teatrul și biserica. Ca să mă duc la teatru, îmi trebuie certificat verde. Ca să mă duc la biserică, nu-mi trebuie”...
Luis Suarez
Foto: Getty Images / Digi 24

Digisport: Luis Suarez și-a decis viitorul! La ce echipă își dorește să joace în sezonul următor

de Digisport Digisport.ro
Luis Suarez (34 de ani) a ajuns la Atletico Madrid în toamna anului trecut, după ce inițial Barcelona blocase transferul.
Ursi
Foto: Conservation Carpathia

Primul recensământ al urșilor bruni, prin metode genetice. În Munții Făgăraș au fost identificați 283 de urși / Densitatea populației e de 17-18 urși / 100 km pătrați.

de DP HotNews.ro
Fundația Conservation Carpathia a identificat urșii de pe o suprafață de 1200 kilometri pătrați din Munții Făgăraș și împrejurimi în cadrul primului studiu genetic din România. Evaluarea cantitativă a populației de urs cu metode moderne, precum genetica, este primul pas în gestionarea responsabilă a urșilor din țara noastră. Au fost recoltate 1426 de probe de ADN cu o rată de succes a analizelor de laborator de 63%. Au fost identificați 283 de urși, 137 femele și 146 masculi, iar prin modelare statistică a fost estimată densitatea populației la 17-18 urși / 100 km pătrați.

Alec Baldwin
Foto: Matt Agudo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Alec Baldwin se retrage o perioadă din viața publică / Armurierul care gestiona recuzita fusese angajat cu doar o zi înainte, după ce o parte din echipă intrase în grevă

de DP HotNews.ro
Alec Baldwin și-a anulat toate proiectele după incidentul în care a fost implicat și care a dus la decesul regizorului de imagine Halyna Hutchins și l-a rănit pe regizorul Joel Souza. Presa americană spune, citând apropiați ai actorului, că acesta se va retrage o vreme din viața publică și din celelalte proiecte cinematografice în care e implicat. Noi detalii apar în legătură cu incidentul letal.
Carnat si Iosif
Foto: Hotnews
PERSPEKTIVĂ

Rapid - Dinamo 1-1. Torje bombă și gol. Torje simulare. Ioniță fentă. Carnat goooooool! VIDEO

de Eugen Istodor HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
Fotbal cu rare frisoane. Era să ne-o luăm în primele minute de meci. Faze de scandal. Moldovan senzațional. Apoi, Dinamo ne-ntinde pe teren. Ne cam ia dimensiuni de coșciuge. Repriza a doua: ne-au băgat mortu’n casă. Torje prinde o bombă de-a căzut Moldovan de la etajul cinci. Și ne-am adunat agale. Am chițăit la poarta lui Dinamo. Cu dinți de lână. Și cu toate astea, ce crezi? Torje gata să ne rupă poarta. Dar de unde Doamne? Tot Torje simulează un fault în terenul lui Dinamo. Ioniță fură mingea, face două fente. Pasează lui Carnat! Goooool! Incredibil. Părea că Dinamo ne-a băgat mortu-n casă.
Calorifer rece
Foto: Hotnews

Cu cât vor plăti mai mult în această iarnă cetățenii racordați la sistemele centralizate pentru apă caldă și căldură

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Administratie Locala
Cetățenii care sunt racordați la sistemele centralizate de încălzire din marile orașe, în această iarnă ar putea plăti aproape dublu pentru apă caldă și căldură, dacă primăriile și Guvernul nu intervin prin ajutoare și subvenții. Concret, din cauza creșterii prețului la gaze, prețul gigacaloriei va crește cu 50-60%, au declarat primarii din marile orașe din România, contactați de HotNews.ro.
Coada, noaptea, la Maratonul Vaccinarii
Foto: Facebook

București: ​Peste 45.000 de persoane, vaccinate contra Covid-19 până acum în acest weekend

de G.S. HotNews.ro
În București, de vineri și până duminică dimineață la ora 08.00, au fost vaccinate contra Covid-19 un număr de 45.331 de persoane, potrivit informațiilor oficiale.
Orasele cu cel mai redus cost al traiului
Foto: Profimedia Images

Indexul traiului ieftin. Care sunt orașele din România unde costul vieții e cel mai redus

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Capitala, Cluj Napoca și Brașovul sunt cele mai scumpe orașe din țară, iar cele mai ieftine sunt Miercurea Ciuc, Alexandria și Bistrița, potrivit calculelor făcute de HotNews pe baza prețurilor la alimentele de bază, chirii și nivelul salariilor. Seturile de date privind alimentele și salariile ne-au fost furnizate de Institutul Național de Statistică, cifrele fiind ponderate cu ”greutatea” lor în coșul de consum (potrivit INS) și cu nivelul salarial, iar calculele se referă la luna august 2021.
Plantatie
Foto: Hotnews

Nutriție și sănătate: Ceaiul verde, o băutură miraculoasă

de A.Th.C. HotNews.ro
Da, este o super-băutură din numeroase motive: protejează organele, previne îmbolnăvirile, încetinește procesul de îmbătrânire - și sunt numai câteva. În articolul din Yahoo!Life vedeți mai multe.
Abecedar de colorat
Foto: Hotnews
Recomandare prescolari

Abecedar de Colorat si Abecedar Poveste

de A.V. HotNews.ro
Abecedarul poveste reprezintă fericita întâlnire a textului izbutit cu imaginile atent elaborate și sugestive. Copiii vor adora cartea și datorită galeriei diverse de personaje simpatice și hazlii ce aduc o încărcătură proaspătă de culoare și dinamism.
Abecedarul de Colorat conține diversele activități distractive ce îi vor ajuta pe cei mici să se obișnuiască cu fiecare literă în parte, într-un format perfect adaptat copiilor ce îi va sprijini să-și dezvolte spiritul de atenție, creativitatea și inteligența.
Marcel Ciolacu
Foto: captura video Digi24
Articol actualizat​

Marcel Ciolacu, discuție telefonică cu Nicolae Ciucă / Ciolacu propune „un armistițiu politic ca să depășim situația pandemiei și a problemelor din energie”

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Politic
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut, sâmbătă, o convorbire telefonică cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă, căruia i-a solicitat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru gestionarea pandemiei, precum și includerea în programul de guvernare a celor 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic și social, anunță news.ro.
Generalul Nicolae Ciuca, fost sef al Statului Major
Foto: MApN

Cum spunea Nicolae Ciucă în 2018 că nu o să facă altceva după ”sfânta” demnitate de șef de Stat Major și cum a dispărut declarația de pe site-ul Radio România Actualități, plus numele jurnalistului - FOTO

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Esențial
Nicolae Ciucă, noua propunere de premier a lui Klaus Iohannis, susținea în 2018 după ”sfânta” demnitate de șef al Statului Major, nu va mai face altceva și nu va intra în politică. Afirmațiile au fost făcute atunci într-un interviu pentru Radio România Actualități, însă declarația-cheie a dispărut de ieri până astăzi de pe site-ul RRA.
Kelemen Hunor
Foto: Guvern

Kelemen Hunor, după discuțiile de la Palatul Victoria: UDMR propune în Programul de guvernare încurajarea natalității

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Politic
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis, sâmbătă, după discuțiile de la Palatul Victoria, că politica formațiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea intereselor și bunăstarea comunității maghiare. Liderul UDMR a precizat că a insistat ca în Programul de guvernare să fie măsuri pentru încurajarea natalității, scrie news.ro. ”În ultimele trei decenii politica UDMR s-a axat, cu precădere, pe reprezentarea intereselor și bunăstarea comunităților noastre. Dezideratul nostru a rămas neschimbat, nu a fost influențat nici de contextul politic din România, nici de dificultățile cauzate de pandemie. Mai mult, situația dificilă ne-a încurajat mai mult în consolidarea ideii de familie - cel mai important liant, pilonul comunității noastre”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Kelemen Hunor.
Gazprom
Foto: Gazprom

Gazprom amenință că va sista de la 1 decembrie livrările de gaze către Republica Moldova dacă aceasta nu-și achită datoriile

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Economie | Energie
Gazprom a avertizat sămbătă Republica Moldova că-i va sista livrarea gazelor începând din 1 decembrie dacă guvernul de la Chișinău nu plătește integral datoria acumulată pentru volumele de gaze contractate în septembrie și octombrie, în timp ce negocierile dintre cele două părți sunt în impas și din cauza prețului cerut de compania rusă pentru un nou contract, relatează presa de peste Prut și agențiile internaționale.
Emma Raducanu, la Cluj-Napoca
Foto: Captura YouTube

VIDEO Emma Răducanu, aplaudată în BT Arena din Cluj-Napoca: Campioana de la US Open, primită cu țuică și vișinată

de A.I. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Sport | Tenis
Emma Răducanu a efectuat primul antrenament în BT Arena din Cluj-Napoca, spectactorii înghesuindu-se să o vadă pe campioana en-titre de la US Open. A fost de altfel singura modalitate prin care sportiva să fie observată lovind mingea de tenis: de luni, fanii nu vor mai avea voie în tribune - intră în vigoare restricțiile împotriva Covid-19.
Vasile Ghetau si Dumitru Sandu in discutia cu HotNews.ro
Foto: Hotnews

VIDEO Președintele INS: Între cele două recensăminte, România a pierdut circa un milion de locuitori

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Economie | Finanțe & Bănci
De la recensământul din 2011 și până la cel de anul viitor România a pierdut aproximativ un milion de locuitori, a spus președintele INS Tudorel Andrei, într-o dezbatere organizată la HotNews.ro. Tudorel Andrei a mai vorbit despre îmbătrânirea accentuată a populației din ultimii 30 de ani ( cu circa 7,7 ani în medie, dar mult mai accentuată în cazul femeilor) și despre faptul că în următorii ani vom coborî de pe locul al 6-lea în UE ca numărde locuitori pe poziția a 7-a.
PF Lucian Muresan, numit cardinat de Papa Benedict al XVI-lea
Foto: Agerpres/AP

Cardinalul Lucian Mureșan: Biserica îi îndeamnă pe fiii săi la vaccinare și la respectarea măsurilor necesare

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Esențial
Cardinalul Lucian Mureșan, arhiepiscopul major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, transmite un mesaj de încurajare a credincioșilor de a se vaccina împotriva Covid-19 și de a respecta cu strictețe măsurile necesare pentru ameliorarea situației pandemice și pentru a preveni agravarea acesteia.
Greva inspirata de Squid Game in Seul
Foto: Chris Jung-NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Datorii insuportabile, șomaj uriaș, disperare: Numeroși mileniali sud-coreeni spun că „Squid Game” este o realitate pentru ei - Reportaj de la Seul

de S.J. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Magazin
Popularul serial „Squid Game” difuzat de Netflix prezintă o distopie de coșmar. Însă numeroși mileniali sud-coreeni au relatat pentru Insider că povestea din „Jocul calamarului” nu este atât de departe de realitatea pe care trăiesc în fiecare zi.
Emma Raducanu si Gabriela Ruse
Foto: TransylvaniaOpen / Facebook

FOTO Alături de cine a luat cina Emma Răducanu la Cluj-Napoca

de A.I. HotNews.ro
A câștigat trofeul la US Open luând prin surprindere lumea tenisului, iar acum se află la Transylvania Open, acolo unde este cap de serie numărul trei. Emma Răducanu a putut fi văzută sâmbătă de public la antrenament (lucru care se va întâmpla și duminică), iar seara a avut parte de o cină specială în Cluj-Napoca alături de una dintre prietenele din circuitul WTA.
Ionel Dancă
Foto: PNL

Deputat liberal: PNL nu mai există dacă ne uitam la deciziile care se iau și la apropierea de PSD / Vor urma și alții exemplul lui Ludovic Orban, se pregătește un nou partid

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Politic
„PNL nu mai există dacă ne uitam la deciziile care se iau și la apropierea de PSD”, a declarat deputatul liberal Ionel Dancă la RFI , adăugând că sunt mulți alți liberali care vor părăsi PNL alături de Ludovic Orban, urmând a fi înființată o nouă formațiune politică.
Ciprian Ciucu
Foto: Facebook

Ciprian Ciucu, șeful PNL București: USR trebuie să fie la guvernare / Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Politic
Președintele PNL București și primar al sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a declarat, sâmbătă, că USR ar trebui, după părerea sa, să rămână la guvernare cu PNL și a subliniat că ”nu îi convine nimănui să se alieze cu PSD”, dar că cineva trebuie să își asume guvernarea, transmite News.ro.
Eficienta vaccinarii
Foto: Hotnews

Eficiența vaccinurilor Pfizer, Moderna, AstraZeneca. Ce arată cifrele

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Esențial
CNCAV a realizat studiul de eficiență a vaccinării împotriva COVID-19 în rândul persoanelor vaccinate, comparativ cu evoluția persoanelor nevaccinate. Setul de date analizat de autorități a inclus peste 2,7 milioane de teste (pozitive și negative), colectate de la peste 1,7 milioane de persoane unice, cu vârsta de peste 16 ani și cu istoric cunoscut de vaccinare împotriva COVID-19, și s-a efectuat în perioada februarie - mai 2021, atunci când varianta Alfa a virusului era dominantă în țara noastră.
Imagine de după arestarea celebrului traficant Otoniel
Foto: Profimedia

Columbia: A fost arestat Otoniel, cel mai căutat traficant de droguri / Lovitura e comparabilă doar cu căderea lui Pablo Escobar

de DP HotNews.ro
Guvernul columbian a anunțat sâmbătă arestarea lui Dairo Antonio Usuga, alias Otoniel, cel mai căutat traficant de droguri din țară, pentru care Statele Unite au oferit o recompensă de cinci milioane de dolari, informează duminică AFP și Agerpres. "Aceasta este cea mai grea lovitură care a fost dată traficului de droguri în acest secol în țara noastră (...) comparabilă doar cu căderea lui Pablo Escobar", a salutat președintele Ivan Duque într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.
Captură de țigări de contrabandă
Foto: Politia de Frontiera

Piața neagră a țigaretelor crește ușor în septembrie 2021 până 8,3% din totalul consumului, cu 0,6 p.p. mai mult față de luna iulie

de DP HotNews.ro
„În septembrie 2021, piața neagră s-a menținut relativ constantă în majoritatea regiunilor țării. Cea mai mare creștere a comerțului ilegal cu țigarete s-a înregistrat în nord-est, regiunea continuând să fie cea mai afectată de contrabandă. O creștere de 2,1 p.p. până la 5,3% se înregistrează și în București. În regiunea sud, comerțul ilegal scade în septembrie cu 3,1 p.p. până la sub 2%. Din punct de vedere al provenienței produselor de pe piața neagră, „cheap whites” continuă să dețină cea mai mare pondere, de peste 60%, deși se află în scădere cu 5,8 p.p.. Ponderea produselor provenite din Moldova scade semnificativ cu 7,3 p.p. până la 5%, iar Ucraina și Serbia se situează la 0%.”, a declarat Marian Marcu, Director General Novel Research.
Klaus Iohannis si Nicolae Ciuca
Foto: Presidency.ro

Culisele negocierilor pentru Guvernul Ciucă. Ce i-a nemulțumit pe liderii PNL: „Există o temere în partid” / Tensiune maximă și în tabăra PSD

de Luminita Pîrvu HotNews.ro
Vineri, 22 Oct 2021 Actualitate | Politic
Deși inițial liderii politici vorbeau despre o învestire a cabinetului Ciucă la începutul săptămânii, negocierile stagnează după ce au apărut tensiuni în interiorul PSD și PNL. Liderii celor două partide încearcă să-și convingă oamenii să-l susțină pe premierul desemnat Nicolae Ciucă și să înăbușe nemulțumirile. Pe de o parte, la PNL există dificultăți în colaborarea cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, iar de cealaltă parte, la PSD, Marcel Ciolacu se confruntă cu o opoziție a liderilor social-democrați pentru susținerea unui Guvern minoritar.
El Clasico
Foto: LaLiga / Twitter
Pontul zilei

La Liga: Barcelona vs Real Madrid - El Clasico de duminică după-amiază

de D.S. HotNews.ro
El Clasico, cel mai tare meci de fotbal al lumii, are programată o nouă reprezentație de gală, duminică după-amiază, de la o oră neobișnuită - 17:15. Partida are loc în etapa cu numărul X din Spania.
China are un deficit de energie
Foto: pixabay.com

Importurile de energie electrică ale Chinei din Coreea de Nord au crescut cu 62% în septembrie

de DP HotNews.ro
Importurile Chinei de energie electrică din Coreea de Nord au crescut cu peste 60% luna trecută față de anul trecut, pe fondul celui mai mare deficit de energie din ultimele decenii, scrie presa coreeană. Potrivit ediției de duminică a South China Morning Post, importurile Chinei din Nord au crescut cu 62 la sută pe an, la aproape 36.000 megawați oră în septembrie. De la începutul anului, importurile Chinei din Coreea de Nord se ridică la 11,9 milioane de dolari SUA sau 14 miliarde de woni. Sancțiunile Națiunilor Unite impuse Coreei de Nord interzic exporturile țării de cărbune, minereu de fier, alimente și produse agricole, dar comerțul cu energie electrică nu este restricționat.
Benny Adegbuyi
Foto: glorykickboxing.com

VIDEO Benny Adegbuyi, învins prin KO de croatul Antonio Plazibat: "Sunt doar un tip nebun care îi pune pe toți la podea"

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Benny Adegbuyi, revenit în ring după ce a obținut victoria carierei în fața lui Badr Hari, a fost învins prin KO, sâmbătă seara, de croatul Antonio Plazibat, la Gala "Glory Collision 3" din Arnhem (Olanda).
Nerd Alert
Foto: Hotnews
NERD ALERT

Vești bune: Nu noi am omorât mamuții lânoși / Discuții avansate pentru un nou serial „Clanul Soprano” / Dune 2 este ca și confirmat

de Sebastian Jucan HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Esențial
„Dune 2” este ca și confirmat ● „History of the World” va avea o a doua parte după 4 decenii ● Ediția remastered a trilogiei GTA va fi lansată în noiembrie - și îmbunătățirile sunt uriașe ● Veste bună: nu noi am omorât mamuții lânoși ● Discuții avansate pentru un nou serial „The Sopranos” ● Mel Gibson va juca în „The Continental” ● Doar un împărat roman din 4 a murit de cauze naturale
Serban Bubenek
Foto: Agerpres

Medicul Șerban Bubenek: Mortalitatea în Terapia Intensivă este în acest moment de 58-59%

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Coronavirus
Medicul Șerban Bubenek, managerul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare din București, a atras atenția că mortalitatea în secțiile de Terapie Intensivă din țară este de 58-59% și că fiecare medic din secțiile ATI îngrijește de patru ori mai mulți bolnavi decât ar fi normal.
Fonduri
Foto: Dreamstime.com

​​Listă fonduri 2021: 8 finanțări pentru firme micro, mici și mijlocii din România

de CZ HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Economie | EuROfonduri
Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii din România vor avea la dispoziție finanțări nerambursabile și credite bancare în valoare totală de sute de milioane de euro, în perioada imediat următoare, pentru susținerea afacerilor.
Simona Halep
Foto: Mike Kireev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Transylvania Open: Ce adversare vor avea Simona Halep și Emma Răducanu

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Sport | Tenis
Simona Halep și Emma Răducanu au aflat numele adversarelor pe care le vor întâlni în primul tur al turneului "Transylvania Open", de categorie WTA 250, de la Cluj-Napoca.
Florin Cîțu
Foto: Facebook/ Florin Citu

Finul fostului baron PSD Adrian Duicu, numit secretar general al ANPC / Soțul unei deputate PSD, numit la Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Esențial
Felix Manta, finul fostului președinte PSD al Consiliului Județean Mehedinți Adrian Duicu, a fost numit de premierul interimar Florin Cîțu secretar general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Decizia a fost publicată vineri în Monitorul Oficial. Duicu este unul dintre apropiații liberalului Cristian Bușoi, ales vicepreședinte PNL în echipa lui Florin Cîțu. De altfel, numele lui Bușoi apare și în dosarul în care Adrian Duicu a fost condamnat la un an și jumătate cu suspendare pentru fapte de corupție.
Banca Nationala a Romaniei - BNR
Foto: Hotnews

Românii care își vor lua prin credit a doua rezidență vor plăti un avans considerabil mai mare / Nimeni nu știe cine și cum va verifica a câta locuință este de fapt

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Printr-un proiect de regulament al BNR, ponderea avansului la creditele acordate pentru achiziția unui imobil care nu este destinat a fi utilizat ca locuință pentru folosință permanentă a debitorului se majorează din 2022 cu 10 puncte procentuale. Nimeni nu știe însă cum se va aplica acest viitor regulament. BNR spune că e treaba băncilor, în timp ce băncile spun că în afara unei declarații pe proprie răspundere, nu au cum verifica dacă debitorul nu e sincer la completarea declarației.
Masina de Politie
Foto: Facebook

Constanța: Trei elevi, reținuți de polițiști pentru că au încercat să violeze o colegă pe holul liceului lor

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Esențial
Trei elevi ai unui liceu din municipiul Constanța au fost reținuți după ce ar fi încercat să violeze o colegă, în vârstă de 16 ani, de la aceeași unitate școlară, faptă petrecută pe holul instituției de învățământ, a informat, sâmbătă, Inspectoratul de Poliție Județean, potrivit Agerpres.
Petrecere la foc
Foto: Gutescu Eduard, Dreamstime.com

Sâmedru și petrecerile cu foc - Credințe și tradiții cu viață și moarte pentru final de octombrie

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Cultură
În noaptea de 25 spre 26 octombrie se fac focuri mari și se petrece ca de Revelion în unele sate din câteva județe, iar în trecut ziua de Sf Dumitru, cunoscută popular sub numele de Sâmedru, era însoțită de o mulțime de credințe și tradiții. Era începutul iernii pastorale, era o zi în care se lichidau toate datoriile, o zi în care unii se bucurau, iar alții se încăierau, dacă înțelegerile stabilite în primăvară nu erau respectate. În articol puteți citi și despre Sf Dumitru, despre focul lui Sumedru și despre opoziția dintre Sâmedru și Sângeorz.
Raed Arafat
Foto: Captura Guvern

​VIDEO Arafat, întrebat care sunt argumentele științifice pentru care accesul în biserici va fi permis fără certificat verde: Nu e neapărat să ai argument științific / Sunt mai multe considerente luate în calcul

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 22 Oct 2021 Actualitate | Esențial
"Sunt măsuri care se iau, nu neapărat să ai argument științific. Nu închidem activitățile religioase, dar punem condiția de mască obligatorie și distanță de 2 mp între persoane. E o decizie votată la nivelul CNSU și sunt mai multe considerente luate în calcul pe lângă baza științifică oferită de către medici. Asta este decizia luată la acest moment.", a declarat vineri secretarul de stat Raed Arafat, întrebat care sunt argumentele științifice pentru care accesul în biserici va fi în continuare permis fără prezentarea certificatului digital care atestă că ești vaccinat, trecut prin boală sau testat.
Minge de fotbal
Foto: Dreamstime
Pontul zilei

Ligue 1: Olympique Marseille vs PSG - Fuga lui Messi după „Balonul de Aur”

de D.S. HotNews.ro
Clasicul fotbalului francez, „Le Classique”, se desfășoară duminică seară, de la ora 21:45, pe „Stade Velodrome” din Marsilia. Până acum, între cele două forțe ale Hexagonului au avut loc 100 de meciuri oficiale.Alte titluri din Actualitate:

UPDATE Grădinițele private, închise odată cu toate școlile timp de două săptămâni, începând de luni. Creșele de stat și private, singurele care rămân deschise
Incidentul în care a fost implicat Alec Baldwin: Asistentul regizorului a strigat „pistol rece” înainte de a-i înmâna actorului o armă de foc cu încărcătură reală
A murit omul de afaceri Gelu Tofan, cunoscut drept „regele anvelopelor”
Structura anului școlar 2021-2022, modificată. Calendarul vacanțelor după noua decizie; când se ia vacanța de Crăciun / Când sunt programate examenele naționale
VIDEO Iohannis, despre guvernul minoritar sprijinit de PSD: Trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi / Un nou atac la USR, "crizatorii" care "au vrut să arate cât de importanți sunt"


ECONOMIE

A0 Nord si Sud - harta loturilor
Foto: Hotnews

​Autostrada de Centură (A0) Nord a Capitalei: Constructor nou desemnat pe tronsonul dintre A1 și DN1, după două tentative eșuate de contracta cu o firmă din Turcia

de Victor Cozmei HotNews.ro
După mai bine de doi ani de licitație și două atribuiri către o firmă din Turcia întoarse de către instanțele de judecată, contractul de proiectare și execuție a Lotului 1 din Autostrada de Centură (A0) Nord a Capitalei a fost atribuit asocierii Impresa Pizzarotti & C Spa Italia S.p.a – RETTER Projectmanagement pentru circa 815 milioane de lei. Tronsonul are o lungime de circa 17,5km și va face legătura între A0 Sud aproape de A1 și intersecția cu DN1.
Scanner certificat digital
Foto: STS

STS: Validarea certificatelor digitale se poate face și direct prin camera web a laptopului sau calculatorului ori prin scannere conectate la PC

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 22 Oct 2021 Economie | Telecom
Certificatele digitale UE privind COVID-19 pot fi verificate începând de vineri, 22 octombrie, și prin intermediul versiunii web a aplicației Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Verificarea certificatelor poate fi realizată cu ajutorul unui scanner profesional pentru QR conectat la PC sau direct prin intermediul camerei web a laptopului sau calculatorului, a anunțat vineri STS.


SPORT

Transylvania Open 2021
Foto: TransylvaniaOpen / Facebook

Transylvania Open: Retrageri masive în ultimul moment - Garbine Muguruza și Paula Badosa nu mai vin la Cluj-Napoca

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Sport | Tenis
Garbine Muguruza, Paula Badosa și Ekaterina Alexandrova și-au anunțat retragerea de pe tabloul principal al Transylvania Open. De asemenea, Mihaela Buzărnescu nu a mai putut lua startul în calificări, informează organizatorii turneului de categorie "WTA 250" de la Cluj-Napoca.
Max Verstappen
Foto: Hoch Zwei / Zuma Press / Profimedia
MP al Statelor Unite

VIDEO Războiul din Formula 1 continuă - Max Vertappen l-a insultat pe Lewis Hamilton: "Un idiot"

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Sport | Motor
Războiul dintre Max Verstappen (Red Bull) și Lewis Hamilton (Mercedes) continuă: olandezul l-a insultat pe rivalul său britanic, vineri, în timpul celei de-a doua sesiuni de antrenamente libere pentru Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite, relatează AFP.
Mircea Sandu
Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Mircea Sandu s-a mutat din România

de A.I. HotNews.ro
Vineri, 22 Oct 2021 Sport | Fotbal
Fost președinte al Federației Române de Fotbal timp de 24 ani, Mircea Sandu s-a mutat din România. Decizia a avut mai mulți factori la bază, iar cel supranumit "Nașul" a vorbit despre motivul principal al despărțirii de țară.


0-100.hotnews.ro

Masini
Foto: Vlad Ispas | Dreamstime.com

Înmatriculările de mașini full-electrice s-au dublat în UE. Dieselul a avut o nouă scădere severă

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 22 Oct 2021 Economie | Auto
În UE s-au înmatriculat la nouă luni aproape 570.000 de mașini noi, dublu față de anul trecut, iar în unele țări înmatriculările au crescut de cinci ori. Și în România va fi un an record pentru mașinile electrice, mai ales fiindcă sosesc în țară mii de Dacia Spring, aduse din China. Pe de altă parte, la nivelul UE scad în continuare mașinile diesel care au sub 18% din piața mașinilor noi.


LIFE

The Queens Gambit
Foto: Netflix

Nou record Netflix: The Queen's Gambit, depășită de un alt serial limitat la numărul de vizualizări (și nu e Squid Game)

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 22 Oct 2021
Încă un record al Netflix este pe cale de a fi depășit, recordul de vizualizări înregistrat de The Queen's Gambit („Gambitul damei”) urmând să fie întrecut de o altă serie limitată difuzată de gigantul american de streaming (și nu e Squid Game), relatează CNET.

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Câteva motive suplimentare pentru vaccinare
Doi bețivi pe o bancă: - M-am vaccinat Gogule! - Eu nu!- Prostule....
Bancul zilei: Medicul ideal în viziunea soțului
Soțul vine de la un control medical și-i spune soției: -Draga mea, mi-a recomandat medicul striptease și sex oral...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by