Sari direct la conținut

Adolescent de 16 ani din Bacău, acuzat că și-a omorât tatăl și l-a îngropat în spatele casei / Băiatul sărise în apărarea mamei

HotNews.ro
Adolescent de 16 ani din Bacău, acuzat că și-a omorât tatăl și l-a îngropat în spatele casei / Băiatul sărise în apărarea mamei

Un adolescent în vârstă de 16 ani din localitatea Răcăciuni, județul Bacău, este acuzat că și-a ucis tatăl în bătaie și apoi l-a îngropat în curte, în spatele casei. Judecătorii au decis, luni, arestarea preventivă a băiatului.

Primele cercetări arată că băiatul de 16 ani a intervenit în conflictul dintre părinți, conflict care a degenerat, iar adolescentul a vrut să îi ia apărarea mamei sale.

„Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat date conform cărora inculpatul, un minor de 16 ani, în timp ce se afla la domiciliu, împreună cu părinții, a intervenit într-o dispută iscată între aceștia, iar ulterior l-ar fi lovit, în mod repetat, pe tatăl său, cu pumnii și cu un corp contondent, provocându-i leziuni care au dus la deces în scurt timp”, a declarat, luni, pentru Mediafax, Sorina Finică, purtător de cuvânt al Parchetului Tribunalului Bacău.

Incidentul a avut loc în 16 ianuarie, iar anchetatorii au fost sesizați abia pe 25 ianuarie, când atât vecinii, cât și angajatorul bărbatului au sesizat dispariția acestuia. Ajunși la locuința bărbatului, polițiștii au început cercetările și au găsit cadavrul îngropat în grădina locuinței, a precizat sursa citată.

Tânărul de 16 ani a fost reținut și dus în instanță cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru omor. Magistrații au admis propunerea procurorilor, iar acesta este acum arestat preventiv.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro