Sari direct la conținut

Decizie definitivă în cazul băiatului care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova

HotNews.ro
Decizie instanță, Foto: Sergey Mironov / Alamy / Alamy / Profimedia
Decizie instanță, Foto: Sergey Mironov / Alamy / Alamy / Profimedia

Mario Alexandru Fojică, tânărul care în vara anului 2023 a înjunghiat mortal o fată în Grădina Botanică din Craiova și l-a rănit grav pe prietenul ei, a fost condamnat definitiv, vineri, la 15 ani de închisoare.

Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Craiova, care i-a respins apelul. 

În 28 iunie, Tribunalul Dolj a decis ca tânărul, Mario-Alexandru Fojică, minor la data săvârşirii faptelor, să fie internat într-un centru de detenţie pe o perioadă maximă de 15 ani, iar pedeapsa să fie executată într-un penitenciar.

El a contestat decizia, iar Curtea de Apel Craiova i-a respins vineri recursul și a mențiunt condamnarea inițială, pentru infracţiunile de omor calificat, port fără drept de obiecte periculoase şi folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Decizia este definitivă.

Amintim că o adolescentă de 14 ani şi prietenul acesteia au fost înjunghiaţi, în iunie 2023, în timp ce se aflau în Grădina Botanică din Craiova. Fata a murit din cauza rănilor suferite.

Fojică a fost trimis în judecată, în septembrie 2023, pentru omor calificat şi tentativă de omor calificat, anchetatorii arătând că inculpatul „a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i doar să-şi aleagă victimele”.

INTERVIURILE HotNews.ro