Sari direct la conținut

Garda de Mediu a găsit 240 de maşini abandonate pe domeniul public în Jilava / Amenzi în valoare de 30.000 de lei şi dosar penal

HotNews.ro
Mașini ridicate de Garda de Mediu, Foto: Captură video
Mașini ridicate de Garda de Mediu, Foto: Captură video

Garda de Mediu a găsit pe un câmp din Jilava, judeţul Ilfov, 240 de maşini abandonate, aflate în diferite stadii de dezmembrare. După verificări, persoana responsabilă de depozitarea lor a fost amendată şi s-a întocmit un dosar penal.

„În această dimineaţă (18.11.2022), comisari din cadrul Comisariatului Judeţean Ilfov al Gărzii Naţionale de Mediu, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Orăşeneşti Popeşti Leordeni, Măgurele şi Jilava, sprijiniţi de efective ale Inspectoratului de Jandarmerie Ilfov, au desfăşurat o acţiune pe raza localităţii Jilava, jud. Ilfov. În urma verificărilor, pe o suprafaţă de teren de aproximativ 1 ha aflată la periferia localităţii, comisarii au descoperit o adevărată “comoară” pentru cei ce obişnuiesc să incendieze ilegal tot felul de materiale, constând în 240 maşini abandonate (VSU-vehicule scoase din uz) aflate în diferite stadii de dezmembrare, toate depozitate pe spaţiu public (direct pe pământ), fără nicio amenajare specifică activităţii de dezmembrări auto”, a transmis Garda de Mediu, citată de News.ro.

Sursa citată a precizat că s-a verificat situaţia fiecărei maşini în parte.

„Sancţiuni în cuantum de 30.000 lei persoanei fizice responsabile, precum şi măsura complementară de ridicare a deşeurilor identificate ca fiind abandonate atât în interiorul, cât şi în exteriorul amplasamentului”, a mai transmis Garda de Mediu.

De asemenea, s-a procedat la constituirea unui dosar penal pentru neluarea şi nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport şi valorificare sau eliminare a deşeurilor periculoase.

Ulterior, autorităţile au început evacuarea deşeurilor din zonă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro