Sari direct la conținut

Guvernul SUA anunta ca va permite intrarea in tara a detinatorilor de vize in urma blocarii decretului presedintelui

HotNews.ro
Guvernul SUA anunta ca va permite intrarea in tara a detinatorilor de vize in urma blocarii decretului presedintelui

Departamentele americane pentru Securitate Interna si de Stat au anuntat sambata ca vor permite tuturor detinatorilor de vize valide sa intre in Statele Unite, pentru a se conforma astfel hotararii unui judecator federal din Seattle care a blocat decretul antiimigratie al presedintelui Donald Trump vizand sapte tari musulmane, relateaza agentiile Reuters si Associated Press, citate de News.ro.

Departamentul Justitiei intentioneaza sa emita un ordin de urgenta care sa blocheze decretul presedintelui cat mai repede posibil, a anuntat un purtator de cuvant al Departamentului pentru Securitate Interna citat de Reuters.

De asemenea, un oficial de la Departamentul de Stat a anuntat ca „am revenit asupra revocarii temporare a vizelor”.

„Persoanele ale caror vize nu au fost fizic anulate pot, de acum, sa calatoreasca, daca aceasta viza este in perioada de valabilitate”, a adaugat el.

Potrivit Associated Press, Departamentul de Stat a anuntat ca vizele a pana la 60.000 de persoane au fost „revocate provizoriu”, in urma decretului lui Trump.

Cele doua departamente nu au suspendat aplicarea decretului presedintelui, avand in vedere ca administratia a anuntat ca va face apel impotriva hotararii judecatorului din Seattle, precizeaza AP.

Departamentul pentru Securitate Interna a anuntat ca a „suspendat toate actiunile” legate de implementarea decretului lui Trump.

Decretul blocat de judecatorul federal vineri interzice pe o perioada de 90 de zile intrarea in Statele Unite a cetatenilor din sapte tari cu populatie majoritar musulmana – Libia, Somalia, Iran, Irak, Siria, Yemen si Sudan. El suspenda totodata intrarea pe teritoriul american, pentru o perioada de patru luni, a refugiasilor.

Trump reactioneaza pe Twitter: „Decizia acestui asa-zis judecator e ridicola si va fi anulata”

Presedintele american Donald Trump promite sa anuleze decizia unui judecator din Seattle de a bloca ordinul executiv care interzice temporara intrarea in Statele Unite a refugiatilor si cetatenilor a sapte state cu populatie majoritar musulmana, scrie Reuters, citata de Agerpres.

„Opinia acestui asa-zis judecator, care submineaza aplicarea legii in tara noastra, este ridicola si va fi anulata”, a scris Trump pe contul sau de Twitter.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro