Sari direct la conținut

Interactivitatea: avantajul televiziunii digitale

Romania Libera

„In primul rand televiziunea digitala ofera o mai buna calitate a imaginii si a sunetului, a explicat Cristina Popescu, directorul departamentului de relatii publice al Romtelecom, compania care opereaza serviciul Dolce. Este ca si cum ai pune un CD langa o caseta audio sau un DVD langa un video recorder”.

Acest lucru a fost remarcat de toata lumea, el fiind si motivul principal pentru care multi au renuntat la serviciile TV prin cablu si au migrat catre televiziunea digitala.

Mai putini stiu insa ca televiziunea digitala presupune si interactivitate, de transmisii de informatii, televiziune la cerere – acestea fiind adevaratele ei avantaje, pentru care este considerata a fi cu un pas inainte fata de televiziunea analogica. Cu alte cuvinte, sunt accesibile o multime de servicii suplimentare cu valoare adaugata.

Echivalent electronic al Ghidului TV tiparit

Baza o reprezinta Ghidul Interactiv de Programe – echivalentul electronic al unui Ghid TV tiparit, serviciu ce este oferit gratuit de toti operatorii de televiziune digitala din Romania.

Practic, abonatul poate consulta direct pe ecranul televizorului, la orice ora, lista programelor/ emisiunilor curente si viitoare, care sunt disponibile pe fiecare canal in parte.

Programele viitoare sunt listate incepand de la cateva ore in avans pana la mai multe zile. In plus, sunt disponibile si informatii detaliate despre durata scursa de la inceputul emisiunii/filmului si cea ramasa pana la finalizarea lui, date despre emisiunea care urmeaza si orele de desfasurare, precum si un scurt comentariu pentru fiecare program.

„Un astfel de ghid are si optiuni de blocare cu parola a oricarui program, pentru protejarea expunerii minorilor la canalele pentru adulti, a aratat Ionut Tarcea, director de marketing al RCS&RDS, operatorul DigiTV.

Serviciul nostru ofera in plus un sistem de subtitrare multipla, prin care utilizatorul are posibilitatea sa schimbe subtitrarea la canalele internationale sau poate sa o scoata de tot.

De exemplu: pe canalul Travel avem sunet original (in limba engleza), sunet dublat in limba maghiara, subtitrare in limba romana si in limba slovaca.

Utilizatorul poate sa aleaga sa urmareasca canalul fara subtitrare in limba engleza sau cu sunet in engleza, cu subtitrare in limba romana sau slovaca ori cu sunet in maghiara si fara subtitrare etc.”

Integral in Romania libera

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro