Sari direct la conținut

Laura Codruta Kovesi despre incercarile de intimidare la adresa ei: Au fost date telefoane, insistent, catre membrii familiei mele si catre prieteni apropiati

HotNews.ro
Laura Codruta Kovesi, Foto: Agerpres/AP
Laura Codruta Kovesi, Foto: Agerpres/AP

„Au fost date telefoane, insistent, catre membrii familiei mele si catre prieteni apropiati, timp de o zi si jumatate. Cei care au sunat, au incercat sa afle date personale, cum ar fi adresa de e-mail”, a dezvaluit Codruta Kovesi in emisiunea „Dupa 20 de ani”, care va fi difuzata duminica dimineata de Pro TV, in legatura cu scandalul de spionaj si incercarile de intimidare la adresa ei, anunta Mediafax. Procurorul sef al DNA a mai spus ca nu este prima data cand se fac presiuni asupra procurorilor anticoruptie de catre oameni deranjati de anchetele DNA.

„Au fost telefoane insistente, repetate, dar nereusite, pentru ca nimeni nu a intrat in dialog cu aceste persoane”, a marturisit procurorul sef al DNA.

Intrebata in ce limba vorbeau cei care dadeau telefoane, Laura Codruta Kovesi a declarat ca nu poate spune acest amanunt. Ea a precizat, insa, ca nu i-a fost atacat contul de e-mail.

Kovesi a adaugat ca este vorba despre una dintre multele tentative de intimidare care-i vizeaza pe procurori: „Nu stiu ce au gasit. Nici nu ma intereseaza ce au gasit. Probabil ca sunt persoane deranjate de anchetele noastre, deranjate ca DNA isi face treaba. Nu pot sa comentez despre cine a incercat sa ma intimideze”, a afirmat Codruta Kovesi.

Procurorii DIICOT au anuntat in data de 3 aprilie ca doi cetateni israelieni, Weiner Ron si Geclowicz David, au fost arestati pentru transfer neautorizat de date informatice si operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice in cazul incercarii de intimidare a procurorului sef DNA, Laura Codruta Kovesi.

Ulterior, Tribunalul Bucuresti a emis mandate de arestare preventiva pe numele celor doi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro