Sari direct la conținut

Pagubele cauzate transportului în comun în timpul revoltelor urbane din Franţa, estimate la 20 de milioane de euro

HotNews.ro
Violente si distrugeri la Paris, Foto: Sebastien SALOM-GOMIS/ AFP/ Profimedia
Violente si distrugeri la Paris, Foto: Sebastien SALOM-GOMIS/ AFP/ Profimedia

Instituţia publică locală însărcinată cu finanţarea transporturilor în regiune, Île-de-France Mobilités (IDFM), estimează, într-un prim bilanţ al revoltelor urbane din ultimele zile, la „cel puţin 20 de milioane de euro pagubele” cauzate echipamentelor şi vehiculelor – aproximativ 40 de autobuze arse -, dezvăluie Le Parisien, citat de Le Figaro.

Revoltele urbane declanşate de uciderea prin împuşcare a lui Nahel, la vârsta de 17 ani, de către un poliţist marţi, la 27 iunie, la Nanterre, au cauzat numeroase pagube transporturilor în regiune – au fost incendiate autobuze, au fost bătuţi şoferi, au fost vizate tramvaie cu tiruri de focuri de artificii.

Autoritatea regională a transporturilor înregistrează, „în acest stadiu”, aproximativ 40 de autobuze incendiate.

Şine şi mobilier urban au fost afectate pe mai multe linii de tramvai.

IDMF, care urmează să plătească această factură, dă asigurări că este „încă prea devreme să se cunoască în detaliu modalităţile de plată şi repartizare”.

Transportul de suprafaţă din Île-de-France – autobuze şi tramvaie – îşi încheie activitatea mai devreme, din nou, luni, la ora locală 21.00 (22.00, ora României), „pentru a apăra siguranţa agenţilor şi călătorilor”, în pofida unei scăderi a intensităţii a revoltelor, a anunţat luni IDFM.

Autoritatea regională a transporturilor le-a cerut pasagerilor să-şi devanseze deplasările. (News.ro)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro