Sari direct la conținut

Presedintele filipinez spune ca a omorat un om cand avea 16 ani. Nu este pentru prima oara cand Duterte afirma ca a comis crime cu propriile maini

HotNews.ro
Presedintele filipinez spune ca a omorat un om cand avea 16 ani. Nu este pentru prima oara cand Duterte afirma ca a comis crime cu propriile maini

Presedintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat ca a injunghiat mortal o persoana cand era adolescent, intr-un discurs controversat de promovare a razboiului sau impotriva drogurilor inaintea summitului ASEAN care va avea loc luni si marti la Manilla, relateaza AFP, citata de Agerpres.In decembrie anul trecut, Duterte afirmaca a ucis cu mana sa prezumtivi infractori in perioada in care era primar in Davao, pentru a „da” exemplu politiei.

Intr-un discurs sustinut joi seara in fata comunitatii filipineze din orasul vietnamez Danang, Duterte a amenintat de asemenea ca o va ‘palmui’ pe Agnes Callamard, raportor special al ONU privind executiile sumare sau arbitrare. El i-a calificat drept ‘nenorociti’ pe cei care isi exprima critici la adresa campaniei sale de combatere a traficului de droguri.

„Cand eram adolescent, intram si ieseam din inchisoare. Ma bateam cand cu unul, cand cu altul”, a spus presedintele filipinez. El se afla la Danang cu ocazia summitului anual al Forumului Asia-Pacific.

„La 16 ani, am omorat pe cineva. O persoana reala, o bataie, lovituri de cutit. Nu aveam decat 16 ani. S-a intamplat din cauza unei simple priviri. Cate vor mai fi acum cand sunt presedinte?”, a adaugat el.

In varsta de 72 de ani, Duterte a fost ales presedinte in 2016 dupa ce a promis sa eradicheze traficului de droguri prin uciderea a circa 100.000 de presupusi traficanti si toxicomani.

In cele 16 luni de cand Duterte se afla la putere, politia a anuntat ca a ucis 3.967 de persoane. Persoane necunoscute au ucis 2.290 de suspecti in cazuri legate de droguri. Alte mii de persoane au fost omorate in circumstante neelucidate, conform cifrelor politiei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro