Legendarul stadion de cricket din Eden Gardens din Calcutta, India, care poate găzdui 80.000 de spectatori, va întâmpina sâmbătă polițiștii care au fost testați pozitiv la coronavirus, au anunțat autoritățile din această țară grav lovită de pandemie, relatează AFP.

Paturi de spital in IndiaFoto: Captura video

"Este datoria noastră să asistăm și să sprijinim administrația în aceste momente de criză. Vom primi personal de poliție infectat în carantină, care se luptă cu Covid-19", a spus președintele asociației de cricket din Bengal, Avishek Dalmiya.

Aproximativ 550 de polițiști din Calcutta au fost deja testați pozitiv la coronavirus și doi au murit din cauza Covid-19.

Sute de paturi vor fi instalate în interiorul stadionului, spitalele din oraș fiind foarte aglomerate.

India a devenit a treia cea mai afectată țară din lume, în ceea ce privește numărul de infecții, 820.916 de persoane fiind testate pozitiv și s-au înregistrat 22.193 de decese.

În ultimele luni, mai multe stadioane celebre, inclusiv Santiago Bernabeu din Madrid și Maracana din Rio de Janeiro, au fost folosite pentru depozitarea echipamentelor medicale sau primirea pacienților.