Sari direct la conținut

Coronavirus în lume: Ursula von der Leyen a intrat în autoizolare / Trump iese din spital

HotNews.ro
Coronavirus Marea Britanie, Foto: Dinendra Haria/LNP / Shutterstock Editorial / Profimedia
Coronavirus Marea Britanie, Foto: Dinendra Haria/LNP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Numărul persoanelor care au contractat coronavirusul la nivel mondial a crescut la 35.406.974 în timp ce 26.631.848 de pacienți s-au vindecat de COVID-19, potrivit datelor centralizate luni dimineața de Worldometer. Regatul Unit, cea mai afectată țară din Europa de către pandemie a depășit duminică 500.000 de cazuri pozitive după ce autoritățile au raportat 22.961 de noi infecții, cu peste 10.000 față de ziua anterioară, în urma remedierii unor probleme tehnice din sistemul de raportare național.

Citește ultimele informații despre pandemie LIVETEXT pe HOTNEWS:

–––––––––––

00:50Cehia intră din nou stare de urgență din cauza epidemiei de Covid

00:35Italia: Armată pe străzi, masca obligatorie și în aer liber, iar localurile se închid până ora 22

23:40Covid-19 se poate răspândi și prin aerosoli, la mai mult de 2 m, confirmă autoritățile sanitare din SUA

21.55: Trump, infectat cu coronavirus, anunță că iese din spital. Mesajul liderului de la Casa Albă

21.40:Coronavirus Franta: Ritmul noilor infectări scade, dar crește numărul deceselor zilnice

21.30: Marea Britanie nu a declarat 16.000 de cazuri de Covid-19 din lipsă de spaţiu în Excel

18.50:Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, testată pozitiv cu coronavirus

17.30: Rusia ignoră cererile de a împărtăși datele cu privire la controversatul sau vaccin anti-Covid / Mai mult de 70% dintre ruși nu vor să fie vaccinați împotriva coronavirusului

15.46Aproximativ una din zece persoane ar fi fost infectate cu noul coronavirus la nivel mondial, majoritatea populației planetei fiind încă vunlerabilă în fața COVID-19, a anunțat luni Organizația Mondială a Sănătății

14.17 Rusia a anunţat luni aproape 11.000 de cazuri noi de infecţii cu SARS-CoV-2, apropiindu-se de vârful din luna mai, dar autorităţile nu iau deocamdată în calcul măsuri majore de izolare. „Nu vrem (intrarea în izolare) şi nu o vom face”, a asigurat vineri vicepremierul pentru sănătate, Tatiana Golikova, recunoscând totuşi o „creştere serioasă” a cazurilor de contaminare cu SARS-CoV-2.

13.55Barurile vor fi închise începând cu marți în Paris și în zona metropolitană pentru două săptămâni, a declarat luni prefectul poliției pariziene, care a anunțat o serie de noi restricții pentru a face față avansului epidemiei de Covid-19

12.35 Școlile din Moscova și regiunile Ulianovsk și Sahalin vor trece la învățământul online după creșterea numărului de noi infecții în aceste zone, a anunțat luni ministrul rus al educației citat de agenția Interfax

11.08Premierul neozeelandez Jacinda Ardern a anunţat luni ridicarea restricţiilor dispuse la Auckland pentru a combate al doilea val epidemiologic, afirmând că ţara sa „a învins din nou virusul”

10.35Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a anunțat luni că va intra în autoizolare până marți dimineața după ce a participat la o întâlnire cu o persoană testată pozitiv cu coronavirusul.

Principalele informații ale dimineții:

Starea preşedintelui Donald Trump „a continuat să se îmbunătăţească”, au anunţat medicii săi duminică, care au precizat însă că nivelul de oxigen a scăzut în ziua precedentă şi, prin urmare, liderul american urmează în prezent un tratament cu steroizi, transmite dpa, citat de Agerpres. Aceasta a fost a doua scădere a nivelului de oxigen de când preşedintele s-a îmbolnăvit de COVID-19, dar medicii au declarat că încă iau în calcul să îi dea drumul din spital luni.

Compania Gilead va vinde Remdesivirul, unul dintre puţinele medicamente cu efecte dovedite în tratarea Covid-19, direct către spitalele americane. Timp de cinci luni, Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane al SUA a fost responsabil pentru alocarea acestui medicament în spitale. Această schimbare are loc pentru că instituţia federală nu ar fi distribuit medicamentul într-un mod transparent: fie a ajuns la pacienţi, dar nu neapărat la cei care aveau nevoie, fie unele spitale nu au primit suficient sau, pur şi simplu, au fost lăsate fără acest tratament.

Autorităţile franceze vor impune pentru Paris şi regiunea pariziană nivelul maxim de alertă sanitară la începutul acestei săptămâni, ca urmare a creşterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, conform unui anunţ făcut duminică de biroul premierului Jean Castex.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro