Liderul AUR, George Simion a primit „dar de nuntă” 400.000 de euro, conform ultimei sale declarații de avere. Nunta a avut loc în august anul trecut, în localitatea Măciuca din județul Vâlcea, fiind organizată și prezentată drept „o petrecere câmpenească” la care Simion susținea că vor veni 10.000 de oameni.

George Simion la nunta saFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

În ultima sa declarație de avere, publicată miercuri pe site-ul Camerei Deputaților, liderul AUR a trecut suma de 400.000 de euro drept „dar de nuntă”.

La capitolul proprietăți, George Simion a trecut în declarația de avere doar un apartament cu două camere, cu suprafața de 44,66 de metri pătrați, cumpărat anul trecut. Locuința din București este pe numele soției sale, Ilinca Simion.

Liderul AUR a mai trecut în declarația de avere și un autoturism Ford Fiesta, fabricat în 2006.

George Simion a mai menționat în ultima sa declarație de avere și un credit ipotecar de 210.273 lei, contractat de soția sa în 2022 și scadent în 2051.

Singurul venit este cel din indemnizația de deputat - 141.148 lei, sumă anuală încasată în anul fiscal anterior. Soția lui George Simion nu are venituri declarate.

Cu câți bani spunea George Simion că a rămas de la nuntă

Liderul AUR susținea, în luna martie, că din ce s-a strâns la nuntă a mai rămas cu 15.000 de euro.

​„Cât s-a strâns… cât ne-a mai rămas, în sensul ăsta, 15.000 de euro. Facem un proiect de spital mobil. Nu ne-au lăsat cu banii din subvenţia pentru partide să construim un spital, că e mare nevoie de spitale noi. Mă bucură că la Baia Mare se fabrică camioanele care o să constituie baza acestei caravane”, declara George Simion, la Fiță cu Adiță.

Nunta lui George Simion cu Ilinca Munteanu a avut loc în 27 august 2022, la Măciuca, în Vâlcea, și s-a evidențiat drept un eveniment de PR politic.

Organizată ca o mare manifestare populară, la care au fost așteptați 10.000 de oameni (dar au venit mult sub numărul așteptat), nunta a atras atenția și din cauza asemănării cu un eveniment similar, cel organizat în urmă cu aproape un secol în urmă, la Focșani, de șeful legionarilor Corneliu Zelea Codreanu.

CITEȘTE ȘI: