După ce a rămas tăcută ultimele săptămâni, sora lui Kim Jong Un, Kim Yo Jong, a reapărut, vineri, în presa de stat cu o reacţie la solicitările Washingtonului de a ţine un nou summit între liderii Coreei de Nord şi Statelor Unite, potrivit Mediafax.

Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong UnFoto: Captura YouTube

Potrivit lui Kim Yo Jong, un alt summit cu Statele Unite în acest moment este „nepractic şi nu ne serveşte deloc”. De asemenea, ea a spus că o a treia întâlnire între liderii celor două ţări va fi folosită de SUA doar ca „instrument politic”.

Potrivit lui Kim, motivul pentru care SUA şi-ar dori un alt summit în acest an ar fi doar „să câştige timp”, „profitând în acelaşi timp de relaţiile de prietenie dintre liderii celor două state". Ea a vorbit şi despre denuclearizarea Coreei de Nord.

„Nu înseamnă că denuclearizarea nu este posibilă. Dar ceea ce spunem noi este că nu este posibilă în acest moment“, a transmis sora liderului suprem de la Phenian. Kim Yo Jong a prezentat şi următorii paşi pe care crede că ar trebui să îi facă ţara ei.

„Trebuie să dezvoltăm un plan pe termen lung pentru a face faţă ameninţărilor SUA şi [...] ar trebui să ne consolidăm şi să ne creştem constant capacităţile practice", a concluzionat aceasta, potrivit China Global Television Network.