Liderul mișcării libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, a „negat categoric” vineri că organizația sa ar fi avut vreun „depozit de arme” în portul din Beirut, care a fost zguduit marți de o explozie devastatoare, relatează AFP.

Hassan NasrallahFoto: Khamenei.ir

„Neg total, categoric, că ar fi fost ceva de-al nostru în port, nici depozit de arme, nici depozit de rachete (...), nici vreo bombă, nici vreun glonte, nici nitrat” de amoniu, a susținut șeful Hezbollah într-o alocuțiune televizată, după acuzații care au circulat în mass-media sau în rândul opiniei publice și care arătau cu degetul spre influenta mișcare șiită libaneză.

Președintele libanez Michel Aoun a afirmat, vineri, că explozia catastrofală din portul Beirut a fost provocată „fie de neglijență, fie de o intervenție externă”, el evocând inclusiv ipoteza „unei rachete”.

„Este posibil ca aceasta să fi fost provocată de neglijență sau de o acțiune externă, o rachetă sau o bombă”, a afirmat șeful de stat, într-o discuție cu ziariștii difuzată de televiziuni, la trei zile de la catastrofa care a ucis peste 150 de oameni.

Este pentru prima oară când un oficial libanez evocă o pistă externă a exploziei, în condițiile în care autoritățile au afirmat până în prezent că a fost provocată de un incendiu la depozitul cu azotat de amoniu.