Sari direct la conținut

VIDEO „Mai lipsea covorul roșu”. Giorgia Meloni, criticată pentru că a venit să-l primească pe aeroport, cu „mare pompă”, pe un italian condamnat pe viață

HotNews.ro
Prim-ministrul italian Giorgia Meloni, la Roma, pe 16 mai 2024 , Foto: Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia
Prim-ministrul italian Giorgia Meloni, la Roma, pe 16 mai 2024 , Foto: Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Premierul italian Giorgia Meloni a stârnit o serie de critici după ce l-a întâmpinat personal pe un criminal condamnat pe un aeroport din apropierea Romei cu „toate onorurile”, scrie luni Politico.

Chico Forti, care a fost condamnat la închisoare pe viață în Florida în 2000 pentru uciderea hotelierului Dale Pike, a sosit duminică pe aeroportul militar Pratica di Mare din Italia, după ce Meloni a negociat transferul său din Statele Unite, reușind astfel ceea ce guvernele italiene anterioare au eșuat.

Reușita diplomatică a fost aplaudată pe toată linia – dar nu și decizia lui Meloni de a-l primi pe Forti cu brațele deschise.

„A fost primit cu toate onorurile. Tot ceea ce lipsea era covorul roșu”, a declarat Walter Verini, senator din partea Partidului Democrat (PD – formațiune de centru-stânga), referindu-se la fotografiile care o arată pe șefa guvernului zâmbind călduros, în timp ce îl primea pe Forti, în vârstă de 65 de ani, în Italia.

„Eforturile pentru aducerea lui Chico Forti au început cu mult timp în urmă și am insistat mult pentru asta; inclusiv eu”, a mai spus Verini, într-o declarație făcută luni cotidianului italian Corriere della Sera. „Este un lucru bun că acest guvern a reușit”, a adăugat el. „Dar ceea ce a făcut premierul Meloni nu este acceptabil”, a punctat senatorul.

Ziarul italian de stânga Il Fatto Quotidiano și-a exprimat, de asemenea, nedumerirea. „Nu înțeleg motivul pentru care l-a primit cu mare pompă”, a titrat luni editorialistul Leonardo Botta.

„Îmi scapă de ce (Meloni) ar vedea oportunitatea propagandistică în a întâmpina, cu mare pompă, un om găsit vinovat în mod concludent – chiar dacă acesta și-a mărturisit întotdeauna nevinovăția”, a mai scris editorialistul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro