Marcel Ciolacu a făcut marți seară apel la „prietenul” Cristian Popescu Piedone să se așeze la masă împreună și să o susțină pe Gabriela Firea în cursa pentru primăria Capitalei. Cristian Popescu Piedone refuză oferta și îi dă replica pe Facebook că „ați uitat de oamenii nedreptățiți și mințiți de Nicușor Dan și ați amanetat Bucureștiul pentru interesele voastre meschine”.

Cristian Popescu PiedoneFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Marcel Ciolacu a declarat marți seară, la lansarea candidatului PSD pentru primăria sectorului 2, Rareș Hopincă că vrea să se așeze la masă cu Cristian Popescu Piedone și să-l determine să se retragă din cursa pentru Primăria București.

  • "O să îmi permit, prin intermediul dumneavoastră, să fac un apel şi la un alt prieten al meu, prieten al fratelui meu, cunoştinţă de peste 30 de ani, Cristian Popescu Piedone. Cred că, în viaţă, trebuie să ne aşezăm la masă, să nu avem orgolii şi să reuşim, cum a reuşit această echipă la Sectorul 2, să construim ce este cel mai bine pentru Bucureşti. Experienţa, determinarea, profesionalismul de care a dat dovadă atunci când a fost primar general al Capitalei Gabriela Firea confirmă faptul că este cea mai bună candidată în acest moment pentru fotoliul de primar general. Sunt ferm convins că domnul Piedone va primi mesajul meu şi, împreună, vom depăşi orgoliile şi vom trece la un mod în care trebuie să construim", a declarat Marcel Ciolacu, prezent la conferința de presă de la sectorul 2.

Curtarea lui Piedone vine în contextul în care Marcel Ciolacu vorbea în campania de promovare a doctorului Cătălin Cîrstoiu de lipsa de viziune a lui Cristian Popescu Piedone.

„Cu tot respectul pentru domnia sa - nu are nicio anvergură pentru a fi primar general al Capitalei. Îmi pun întrebarea: după ce trece fumul de la grătare, ce program rămâne în urmă? Niciunul. Cu alte cuvinte, e o iluzie fondată pe un fond distractiv, pe o prezenţă cum ne place tuturor pe TikTok, mai ales tineretului, dar fondul, fiindcă vorbim de primarul general al Capitalei, de fapt nu există”, declara Marcel Ciolacu în urmă cu două săptămâni la Conferinţa de Alegeri a Organizaţiei PSD Bucureşti.

De asemenea de menționat este că, după publicarea anchetei HotNews.ro privind incompatibilitatea lui Cătălin Cîrstoiu, în interiorul PSD s-a vorbit despre susținerea lui Cristian Popescu Piedone la primăria Capitalei. Social-democrații le-au sugerat partenerilor de Coaliție susținerea lui Piedone în campania electorală, dar liderii PNL au refuzat.

În replică, candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, i-a răspuns miercuri, printr-o postare pe Facebook.

  • „Turbați după caftan, v-ați pierdut înfățișarea de oameni! Ați uitat de oamenii nedreptățiți și mințiți de Nicușor Dan și ați amanetat Bucureștiul pentru interesele voastre meschine! (...)Tocmai văd o fotografie cu Nicușor Dan ieșind pe poarta palatului (nota red. palatul Cotroceni, administrația prezidențială) la fel de somnoros ca el! Și înțeleg, acum, de ce ați amanetat încă 4 ani Bucureștiul!”, scrie Piedone pe pagina sa de socializare.

Reamintim că marți, după anunțul Coaliției de a merge cu candidaturi separate la primăria Bucureștiului, Cristian Popescu a acuzat PSD și PNL de ”blat politic” cu Nicușor Dan.

„Ca să elimine valul de susținători ai candidatului Cristian Popescu Piedone, șefii alianței toxice își trădează electoratul și îl susțin public pe Nicușor Dan! În mințile lor negre de ură, dacă Piedone pierde, alianța toxică are șanse mari să câștige alegerile parlamentare din toamnă! Și mai poate umili poporul încă patru ani!”, scria pe pagina sa de socializare candidatul PUSL.

Potrivit unui sondaj CURS realizat în luna aprilie, candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, era cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan, cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%. Alianţa PSD-PNL se situa pe primul loc în intenţiile de vot în Bucureşti, cu aproape 50%, urmată de Alianţa Dreapta Unită şi de partidul lui Piedone.