Un incendiu a izbucnit sâmbătă la un centru de colectare a deşeurilor de pe strada Bârsăneşti, în sectorul 6 al Capitalei, fiind afectate mai multe containere şi o clădire cu etaj, relatează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit ISUBIF, ard containere cu deşeuri, cu extindere la alt corp de clădire (P+1), pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi.

La faţa locului acţionează 13 autospeciale de stingere, două autoscări şi echipaje SMURD.

În interiorul clădirii se găsesc butelii şi alte recipiente sub presiune, motiv pentru care se acţionează cu prudenţă din exterior.

UPDATE: Incendiul a fost localizat, nu mai există pericol de propagare - anunță pompierii

Incendiul izbucnit sâmbătă la un centru de colectare a deşeurilor de pe strada Bârsăneşti, în sectorul 6 al Capitalei, a fost localizat şi nu mai există pericol de propagare, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov.

Potrivit ISUBIF, a fost nevoie de suplimentarea dispozitivului cu autospeciale-cisternă de mare capacitate, sursele de alimentare cu apă din zonă fiind limitate.

Octavian Berceanu: Extindem controalele la toate REMAT-urile

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, este prezent la locul incendiului. El a declarat că în acest centru de depozitare sunt deşeuri periculoase, susţinând că vor fi extinse controalele la toate REMAT-urile din Capitală.

„Sunt deşeuri periculoase. Există suspiciuni referitor la activitatea din această locaţie şi probabil vor urma cercetări mai amănunţite şi plângeri penale în legătură cu ceea ce am găsit acolo. Trebuie să vedem dacă autorizaţia de mediu corespunde cu ceea ce se află în interiorul REMAT. Cu această ocazie extindem controalele şi la celelalte REMAT-uri din Bucureşti, să vedem cum operează acestea. (...) Aerul este înecăcios, greu respirabil. Vântul îşi poate schimba direcţia în orice moment şi să meargă spre blocurile din proximitate. Ceea ce m-a uimit este că acest depozit a primit autorizaţie de funcţionare la doar doi metri de un bloc de locuinţe. Este inadmisibil”, a afirmat şeful Gărzii de Mediu la un post de televiziune.