Sari direct la conținut

Vremea de 1 Decembrie. Temperaturi scazute si cer innorat in Bucuresti

HotNews.ro

Meteorologii anunta temperaturi cuprinse intre -3 si 4 grade in Bucuresti de Ziua Nationala a Romaniei, la nivelul intregii tarii maximele fiind cuprinse intre -2 in estul Transilvaniei si 6 grade in Banat, informeaza Mediafax.

„La aceasta ora sunt innorari, asteptam ca pana la ora Paradei de 1 Debembrie sa se mai ridice norii si toti bucurestenii sa poata vedea avioanele survoland. Vreme se va mentine rece, vantul se va intensifica treptat, temperaturile maxime ajungand la 4 grade iar cele minime fiind cuprinse intre -3 si -1 grade. La nivelul intregii tarii temperaturile vor fi cuprinse intre -2 grade in estul Transilvaniei si 6 grad in Banat”, au declarat reprezentantii ANM.

Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ninsori, valabil in intervalul 1 decembrie, ora 17.00 ¬ 02 decembrie, ora 08.00, in nordul si centrul tarii.

„In intervalul mentionat, aria ninsorilor va cuprinde treptat toate zonele de munte, precum si regiunile nordice si centrale. Indeosebi in nordul Carpatilor Orientali si in Muntii Apuseni, cantitatile de precipitatii vor depasi local 20, 25 l/mp, iar stratul de zapada nou depus va fi consistent. Vantul va prezenta intensificari temporare, cu viteze la rafala de 50…60 km/h si, mai ales in zona montana inalta, peste 65…75 km/h, viscolind ninsoarea si reducand semnificativ vizibilitatea. In Banat si Crisana se vor semnala precipitatii mixte, ce vor favoriza, pe arii restranse, formarea poleiului”, informeaza meteorologii.

Incepand de vineri dimineata, de la ora 8.00, va intra in vigoare un alt cod galben, de aceasta data fiind anuntate intensificari ale vantului in vest, sud si est, ninsori insemnate cantitativ si viscolite in zonele de munte, nordul si centrul tarii. Atentionarea este valabila pana sambata la ora 2.00.

„In intervalul mentionat, vor fi perioade de timp in care vantul va avea intensificari in Crisana, Banat, Oltenia si Muntenia, iar in seara zilei de vineri, 2 decembrie si in prima jumatate a noptii de vineri spre sambata (2/3 decembrie), mai ales in Dobrogea si in sudul si centrul Moldovei. Rafalele vor depasi 55…65 km/h si pe arii restranse 70…75 km/h. Local, in aceste regiuni se vor semnala precipitatii mixte care vor favoriza formarea poleiului. In nordul si centrul tarii, dar mai ales in zonele de munte va continua sa ninga insemnat cantitativ, iar vantul va avea intensificari sustinute, viscolind si troienind zapada. Indeosebi in zona inalta a Carpatii Meridionali, vantul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h, viscolind puternic si troienind zapada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m”, transmite ANM.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro