Sari direct la conținut

12 scaune

Curentul

Avem, va sa zica, o duzina de candidati la presedintie pe care televiziunile incearca sa-i imparta cum pot – fie in perechi trase la sorti, fie cate unul, fie in grupuri de cate patru – incercand astfel sa evite o intalnire directa intre protagonistii Basescu si Nastase de care ultimul se fereste ca de foc.

Cei nemultumiti de aceste repartizari mai au la dispozitie OTV unde se duc ca la baie dandu-si frau liber tuturor frustrarilor.

Cel mai avantajat este evident dl Nastase ale carui aparitii in clipuri abunda in maini stranse cu mai-marii lumii, mana larga pentru saraci carora le arunca banuti ca la cimitir si mana de lemn cu dl Basescu pe care-l trosneste in fiecare fraza: „Basescu probabil cand spune presedinte jucator probabil se gandeste si la jocurile de zaruri, la jocurile de noroc”.

Dl Nastase probabil se gandeste la jocurile din privatizare care sunt un adevarat noroc: „gulerele sale albe” din Bacau au cumparat o intreaga statiune (Slanic-Moldova) pe care au vandut-o apoi la bucata castigand peste un miliard de euro.

Cum vicepremierul Talpes are darul de a aparea intotdeauna cand se intampla ceva suspect, „Evenimentul zilei” i-a solicitat un interviu despre certurile dintre gulere. Nimic nou: in toate filmele, gangsterii se cearta pe sacosa cu bani si incearca sa se elimine unii pe altii.

In realitate, dl Talpes a reusit un dialog halucinant raspunzand intrebarilor prin intrebari: „nu ati avut nici o cearta cu Hrebenciuc? Cum sa am eu o cearta cu Hrebenciuc? Pentru a imparti produse petroliere? Cum sa impart eu comertul cu produse petroliere? Dar cu Tender? Ce sa am eu cu Tender? Ati vazut vreun raport al serviciilor secrete despre mafia din Bacau? Cum dracului sa am asa ceva

eu? Nu stiti ce bani s-au luat de acolo? De unde sa stiu eu ce bani s-au luat de acolo?”.

Strasnica tactica! Dl Nastase are insa alta: dansul ia acuzatiile in deradere. Asa a procedat si la intalnirea primilor patru candidati (Nastase, Basescu, Vadim si Marko Bela) organizata si cronometrata de PRO TV cand dl Basescu a prezentat un raport al unui procuror din PNA care reclama atat „supararile” dlui Nastase fata de evolutia unor procese cat si negocierile pentru promovare.

Desi surprins de aparitia documentului, dl Nastase a dat-o repede pe bancuri: „se vede cat am fost de suparat daca l-am avansat pe respectivul procuror!”. Ciudat este ca premierul n-a realizat ca „s-a demascat”: cand n-a reusit cu amenintarea, a izbutit cu avansarea.

Este planul care i-a adus o groaza de eunuci care-i canta subtirel realizarile. Pentru acestia, singura eliberare ar fi alegerile: daca pierde PSD, isi recastiga si ei libertatea de exprimare. Daca nu, si-o mai pierd si altii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro