Drink Insider DRINK INSIDER TRAVEL: Carlos Alejandro Poffo, ambasadorul Argentinei la Bucureşti: „Dacă o să vizitaţi Argentina, vă garantez că veţi dori să vă întoarceţi!” Carlos Alejandro Poffo este Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Argentina la Bucureşti, din octombrie 2023. Excelenţa Sa a dorit să ne ofere, prin intermediul acestui interviu, cât mai multe şi diverse informaţii despre ţara… Share
9 feb. • Drink Insider DRINK INSIDER STORY: Brâncuşi – pe jos către Paris şi înapoi la Timişoara Share
8 dec. • Drink Insider Drink Insider News: Ziua în care România a avut doi ambasadori oficiali în Irlanda Share
6 dec. • Drink Insider Drink Insider Cartoon: Giani şi Meduza – „Burebista şi fondurile SAPARD” Share
1 nov. • Articol susținut de paharnicul.ro INTERVIU Drink Insider cu Ştefan Ionescu (Crama „1000 de Chipuri”): Proiectul „Vinul tău din via ta” încearcă să refacă „legătura cu pământul”, adică legătura între om şi vinul pe care acesta îl produce Share
16 oct. • Drink Insider Drink Insider News: România, campioană mondială la degustarea vinului în orb Share
12 sept. • Articol susținut de paharnicul.ro Interviu Drink Insider cu Ştefan Ionescu (Crama „1000 de Chipuri”): Enoturism, turism viticol sau vizită la cramă, aceasta-i întrebarea! Share
21 iul. • Drink Insider Analiză Drink Insider: Listele „sponsorizate” de vinuri din restaurante şi alte aranjamente făcute „peste capul” clienţilor din Horeca Share
18 ian. • Articol susţinut de Wineful.ro Recomandări Drink Insider: Călătorului îi şade bine cu vinul: cum să vizitezi Corcova, Ceptura, Vişani şi Cogealac, cu doar 4 sticle de vin. Bonus: Abruzzo şi Bordeaux, la 2 sticle distanţă Share
16 dec. • Articol susținut de Wineful.ro Recomandări Drink Insider: Cum să călătoreşti, cu doar 4 sticle de vin, pe ruta Silagiu-Cotnari-Miniş-Golul Drîncei. Bonus: un sejur în Burgundia şi Peloponez Share
23 nov. • Articol susţinut de Domeniile Franco-Române VIDEO INTERVIU Liviu Grigorică (enolog consultant, Domeniile Franco-Române): „Vinul BIO este diferit faţă de cel convenţional, fiindcă are o certificare că s-au folosit mai puţine tratamente în vie şi în cramă. Asta nu înseamnă, automat, că orice producător BIO reuşeşte să facă ce şi-a propus.” Share
8 nov. • Articol susținut de Wineful.ro Recomadări Drink Insider: Un zigzag gustativ pe ruta Murfatlar-Turda-Coteşti- Miniş. Bonus, un traseu Abruzzo-Valea Ronului Share
18 oct. • Articol susţinut de Domeniile Franco-Române VIDEO INTERVIU Liviu Grigorică (enolog consultant, Domeniile Franco-Române): „Pinot Noir este un soi mai greu acceptat de către consumatorul român, de aceea sunt puţini producători autohtoni care fac vin din Pinot Noir” Share
7 apr. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Mihnea Olariu (coproprietar, Domeniile Franco-Române): „Contrar miturilor urbane, vinul BIO, pentru a avea stabilitate în timp, trebuie să conțină sulfiți, dar în cantități mai mici față de vinul normal” Share
30 mart. • Drink Insider Primii 5 producători de vin din România care s-au alăturat proiectului umanitar „VIN în AJUTOR / WINE AID” / Care sunt vinurile care intră în această campanie Share
15 mart. • Drink Insider „VIN în AJUTOR / WINE AID”: pentru prima dată în România, mai mulți producători vor îmbutelia vinuri sub aceeași etichetă, pentru a ajuta refugiații din Ucraina Share
23 feb. • Drink Insider Drink Insider story: Vinurile foarte scumpe, ținta favorită a falsificatorilor Share
15 feb. • Drink Insider Drink Insider News: Piața de băuturi din America de Nord, în plină creștere / Statele Unite, principala destinație a exporturilor de vin din Franța și Argentina Share
11 feb. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Marian Timofti, despre profesia de somelier, în perioada de pandemie: „Din păcate, mulţi proprietari din sectorul HoReCa nu acceptă ca un somelier să-şi exercite atribuţiile pentru care s-a pregătit la scoală” Share
2 feb. • Drink Insider DRINK INSIDER NEWS: În pofida pandemiei, principalele târguri internaţionale de vin îşi redeschid porţile, în 2022 / Nemţii îi atacă pe englezi şi îi obligă să bată în retragere Share
27 ian. • Articol susținut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Philip Cox (cofondator Cramele Recaş): „Vinul românesc ar avea doar de câştigat, dacă mai mulţi producători s-ar orienta către export” / „În România, lucrăm ineficient via şi asta face vinul românesc mai puţin competitiv pe pieţele externe” Share
14 ian. • Drink Insider Drink Insider shopping tips: Cum alegem vinul potrivit, la supermarket? Share
6 ian. • Drink Insider Drink Insider story: «Champagne» versus «Champanskoye» / Franţa a pierdut o bătălie în faţa Rusiei, dar speră să câştige războiul Share
22 dec. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Marian Timofti (somelier), despre masa de Sărbători: „Asocierea vin- mâncare trebuie să creeze plăcere, altfel, degeaba am mâncat şi am băut” Share
15 dec. • Articol susţinut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Narcis Georgiu (somelier Cramele Recaş): „Orange Wine, un vin al tuturor civilizaţiilor din istorie, care permite cele mai diverse asocieri culinare” Share
8 dec. • Drink Insider VIDEO INTERVIU George Mitea: „Dacă vorbim de vinuri româneşti, cred că 50 de lei pentru o sticlă e un preţ care ne fereşte de surprize neplăcute / Noţiunea de «vin scump» înseamnă cu totul altceva, pentru fiecare categorie de consumatori” Share
2 dec. • Drink Insider Recenzii Drink Insider: «Moartea vinului» / Măreţia unei ţări se măsoară prin calitatea vinului pe care-l consumă şi nu a vinului pe care-l vinde Share
23 nov. • Articol susţinut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Philip Cox (cofondator Cramele Recaş): Recolta de struguri din 2021, cea mai bună din ultimii 40 de ani / Soiurile Cabernet Sauvignon şi Fetească Neagră au fost cele mai performante Share
18 nov. • Articol susţinut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Ştefan Ionescu (1000 de Chipuri): „Sforile / Finţeşti” – cele mai scumpevinuri produse în România / Imaginea vinului românesc în lume nu se poate face cu vinuriieftine Share
10 nov. • Articol susţinut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Marian Olteanu (Vinurile Gramma): „Într-un supermaket, un „private label” de vin poate să coste mai puţin decât o etichetă proprie a unei crame / Eticheta personalizată este, de cele mai multe ori, destinată produselor de tip cadou” Share
4 nov. • Drink Insider VIDEO INTERVIU George Mitea: „Lipsa de atenţie pentru temperatura corectă de servire a vinului, în restaurant, merge mână în mână cu lipsa de reacţie a consumatorilor” Share
28 oct. • Articol susţinut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Ştefan Ionescu (1000 de Chipuri): „Nu trebuie să-i dezavuăm pe cei care vor să facă vin acasă. Vinul conţine multă pasiune, dar şi suficient alcool cât să dea naştere multor prietenii” Share
19 oct. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Team Romania: „Degustarea vinului în orb e un raţionament deductiv, care ţine prea puţin de şansă şi implică foarte multă umilinţă” Share
13 oct. • Articol susţinut de Domeniile Franco-Române GOURMET INSIDER: Alina Iancu – pasionată de brânzeturi: „Brânza se taie cu cuţitul potrivit, în forma potrivită şi se asociază cu vinul potrivit” Share
6 oct. • Drink Insider Poveşti Drink Insider: Ce-i lipseşte vinului românesc pentru a fi perfect? Share
29 sept. • Articol susţinut de Paharnicul.ro GOURMET INSIDER: Alina Iancu – pasionată de brânzeturi: „Pentru amatorii de specialităţi de brânză, consumul de vin spumant este absolut normal” Share
21 sept. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Liviu Grigorică, enolog consultant: "Uneori ai nevoie de un şut, de cineva din exterior care să-ţi spună: trebuie să faci schimbări, dacă vrei să ai succes" Share
7 sept. • Drink Insider VIDEO INTERVIU George Mitea: "Dacă scopul e să consumi în exces, atunci nu ai ce căuta în lumea vinului de calitate" Share
31 aug. • Drink Insider Analiză Drink Insider: Vinurile BIO – profilul consumatorului și perspective la export Share
24 aug. • Articol susţinut de Jidvei VIDEO INTERVIU Claudiu Necşulescu, preşedintele Grupului Jidvei: „Pe piaţa organizată de vin din România încă predomină soiurile internaţionale” Share
17 aug. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Dorin Popa, despre cum alegem un vin: „Un cadou făcut neglijent ți se întoarce înapoi, ca imagine, pentru că el te reprezintă” Share
10 aug. • Drink Insider Analiză Drink Insider: Vinurile chinezeşti din provincia Ningxia atacă piaţa occidentală Share
3 aug. • Drink Insider Drink Insider News: Regatul Unit îşi consolidează poziţia strategică de lider în comerţul mondial cu vin Share
27 iul. • Articol susţinut de Paharnicul.ro TRAVEL VLOG Vinurile Rasova în vizită la New Egreta Resort | Wine Travel & Food Destinations – seria 1, episodul 3 Share
20 iul. • Drink Insider Drink Insider Travel: Creta, locul de unde n-ai vrea să te mai întorci. Mare, munte şi vinuri excepţionale Share
13 iul. • Drink Insider Drink Insider Story: Ce este redopuirea și cum poate ea prelungi viața vinului Share
29 iun. • Drink Insider Drink Insider News: Record la Concours Mondial de Bruxelles 2021: peste 10.000 de vinuri înscrise în competiţie Share
23 iun. • Articol susţinut de Paharnicul.ro TRAVEL VLOG Dobrogea pe diagonală: De la Cernavodă la Dunavăţul de Jos, via Cetatea Enisala şi portul Jurilovca | Wine Travel & Food Destinations – seria 1, episodul 2 Share
15 iun. • Articol susţinut de Crama Oprişor VIDEO INTERVIU Gabriel Roceanu – director general, Crama Oprişor: "În România, medalia pusă pe sticla cu vin nu este atât de importantă ca în străinătate" Share
9 iun. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Valeriu V. Cotea, despre Orange Wine: "În România, acolo unde se fac vinuri în sistem casnic, se foloseşte cam aceeaşi tehnologie" Share
2 iun. • Articol susţinut de Jidvei VIDEO INTERVIU Tiberiu Găman – director dezvoltare tehnologică, Grupul Jidvei. „Viticultura de precizie”, o realitate: tablete şi reţea wireless în vie, tracking pe utilaje şi date stocate în cloud, hărţi spectrale şi drone Share
25 mai • Articol susţinut de Crama Oprişor VIDEO INTERVIU Silviu Traşcă – manager podgorie, Crama Oprişor. Îngheţul de primăvară seamană cu explozia unei bombe într-o maternitate: mugurii viţei-de-vie nu au nicio apărare Share
18 mai • Articol susţinut de Paharnicul.ro TRAVEL VLOG Soarele de pe Dealul Vifor, ţestoasele din vie şi o degustare de vin cu două Nuduri | Wine Travel & Food Destinations – seria 1, episodul 1 Share
11 mai • Articol susținut de Domeniile Panciu VIDEO INTERVIU Marian Timofti, somelier: „Facem asocieri vin-mâncare de plăcere şi nu de foame sau de sete”. Un preparat, 5 garnituri şi 5 vinuri de la Domeniile Panciu Share
4 mai • Drink Insider Istorii Drink Insider: Vinul japonez – o poveste fascinantă. Viticultura japoneză – bazată exclusiv pe soiuri locale. Japonezii preferă vinurile din Franţa şi Chile. Consumul de Sake – în declin Share
27 apr. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Valeriu V. Cotea: "Cisternele din beton sunt ca nişte garsoniere pentru vin" Share
20 apr. • Articol susținut de Crama Oprișor VIDEO INTERVIU Ciprian Paleologu, artist vizual: „În timpul zilei, ne consumăm existenţa, bifăm sarcini şi uităm să ne bucurăm de viaţă. Trăim o moarte progresivă, cotidiană” Share
13 apr. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Marian Timofti, somelier: "Dacă asocierea dintre vin şi mâncare este bine făcută, vom simţi un curcubeu pe cerul gurii" Share
6 apr. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Mirela Heizer, inspector ONVPV: „Degeaba am recomandat producătorilor de vin să planteze soiuri româneşti, majoritatea au preferat soiurile internaţionale” Share
30 mart. • Articol susţinut de Crama Oprişor VIDEO INTERVIU Luminiţa Tzakis – director de vânzări, Crama Oprișor: "Preţul vinului nu va creşte. Consumatorii vor cumpăra la fel de mult vin, dar vor opta pentru gamele cu preţuri mai mici" Share
23 mart. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Marian Timofti, somelier: "Extragerea dopului prin capişon: e oribil să vezi un vin servit într-o asemenea manieră" Share
16 mart. • Articol susţinut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Mircea Matei, director general Villa Vinea: "La eveniment, am fost emoţionat toată seara, fiindcă aici, în vârful dealului, dacă pica internetul nu mai aveam soluţie de rezervă" Share
9 mart. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Marian Timofti, somelier: "Paharul de vin se ţine doar de picior. Nu e un moft, avem o explicaţie tehnică pentru această regulă" Share
2 mart. • Articol susţinut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Mihai Cristian Focea – enolog, Gramma Wines: "Feteasca Neagră din recolta 2019 a atins un nivel de calitate pe care-l obţii doar o dată la 10 ani" Share
23 feb. • Articol susţinut de Crama Oprişor VIDEO INTERVIU Veronica Gheorghiu – enolog, Crama Oprișor: Culoarea vinului rozé nu e „un dat de la natură”. Producătorul hotărăşte nuanţa, în funcţie de tendinţele de consum Share
16 feb. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Mirela Heizer, inspector ONVPV: "Nu există vin negru, există doar vin roşu din struguri negri. Nu există vin cu zero sulfiţi" Share
9 feb. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Valeriu V. Cotea: "Când vorbim de vinuri mari, fiecărui tip de vin îi corespunde o anumită pădure din care se fac butoaiele" Share
2 feb. • Articol susţinut de Jidvei VIDEO INTERVIU Claudia Horşia – şef de laborator, Grupul Jidvei: "Vinul, după laptele matern, este cel mai complex aliment" Share
26 ian. • Drink Insider Drink Insider tips: Dacă bem doar un pahar sau două, cu restul vinului din sticlă, ce facem? Share
19 ian. • Articol susţinut de Crama Oprişor VIDEO INTERVIU Gabriel Roceanu – director general, Crama Oprişor: Vinul de casă, pro şi contra Share
12 ian. • Drink Insider Istorii Drink Insider: "Lotul Căpşunica", un cadou otrăvit pentru viticultorii europeni Share
5 ian. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Marian Timofti, somelier: "Şcolile de somelieri din România scot absolvenţi pe bandă rulantă" Share
30 dec. • Drink Insider Drink Insider tips: Câteva posibile asocieri ale vinului cu preparatele tradiţionale româneşti prezente pe masa de Revelion Share
22 dec. • Articol susţinut de Crama Oprişor VIDEO INTERVIU Ciprian Paleologu, artist vizual: "Când mă uit la etichetele unor vinuri româneşti, văd multă banalitate şi o siguranţă a omului fricos" Share
15 dec. • Articol susţinut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Mihaly Denes – enolog, Villa Vinea: "Argilla a început ca un experiment, dar, fiindcă vinul a evoluat foarte bine, a fost îmbuteliat şi scos pe piaţă" Share
8 dec. • Articol susţinut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Marian Olteanu – proprietar, Vinurile Gramma: "În 2021, vom încerca să ne transformăm consumatorii în parteneri de business" Share
2 dec. • Drink Insider Controverse Drink Insider: Mai poţi fi considerat un pasionat de vin dacă bei vin fiert? Share
24 nov. • Articol susţinut de Crama Oprişor VIDEO INTERVIU Silviu Traşcă, manager podgorie, Crama Oprişor: "Producţia mare la hectar nu mai este un obiectiv al viticulturii moderne" Share
17 nov. • Drink Insider DrinkInsider shopping tips: Cum să cumpărăm o sticlă cu vin de circa 5 euro fără să ne păcălim Share
10 nov. • Articol susţinut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Mircea Matei – director general, crama Villa Vinèa: "Din soiurile internaţionale se obţin vinuri de înaltă calitate, dar viitorul industriei de vin este orientat către soiurile locale" Share
3 nov. • Drink Insider Controverse Drink Insider: Cum ar trebui să fie o prezentare de vin? Serioasă sau relaxată? Share
27 oct. • Articol susţinut de Crama Oprişor VIDEO INTERVIU Luminiţa Tzakis – director vânzări, Crama Oprişor: "Nu toate restaurantele au înţeles că vânzarea vinului cu un adaos mai mare de 100% trimite un semnal negativ către consumatori" Share
20 oct. • Articol susţinut de Jidvei VIDEO INTERVIU Ana Necşulescu, director marketing Jidvei: "Nu vindem poveşti, spunem adevărul!" Share
13 oct. • Articol susţinut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Liviu Grigorică, enolog: "Mai bine un an fără vin, decât un an în care să-ţi dezamăgeşti clienţii" Share
6 oct. • Drink Insider Istorii Drink Insider: Malbec, sau cum a construit Argentina un brand de ţară de mare succes Share
29 sept. • Drink Insider Controverse Drink Insider: Câtă încredere poţi avea într-un critic de vin? Share
22 sept. • Articol susţinut de Jidvei VIDEO INTERVIU Ioan Buia, enolog: „Compania Jidvei îi consideră pe viticultorii din România colaboratori şi prieteni” Share
15 sept. • Drink Insider Controverse Drink Insider: Şpriţul, pentru unii mumă, pentru alţii ciumă Share
9 sept. • Articol susţinut de Crama Oprişor VIDEO INTERVIU Liviu Grigorică: "Spre deosebire de informatică, viticultura nu se poate dezvolta peste noapte" Share
1 sept. • Drink Insider Analiză Drink Insider: Cum a scos Nicolae Ceauşescu România de pe harta mondială a vinului Share
26 aug. • Drink Insider Drink Insider Q&A: Care este diferenţa între vinul spumant şi cel spumos? Share
18 aug. • Articol susţinut de Crama Oprişor VIDEO INTERVIU Gabriel Roceanu: "Nu vă sfătuiesc să cumpăraţi o sticlă cu vin mai ieftină de 8-10 lei, preţ de raft" Share
11 aug. • Drink Insider Drink Insider Q&A: Cât umplem, cum ţinem şi cum ciocnim un pahar cu vin? Share
3 aug. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Valeriu V. Cotea: "Atunci când aleg un vin, mă uit dacă a fost medaliat sau nu" Share
27 iul. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Adrian Păduraru: "Eu îi înţeleg pe ruşii care beau şampanie de dimineaţă şi mănâncă icre negre cu lingura: mi se pare un rafinament, chiar dacă e consumat brutal" Share
21 iul. • Articol susținut de Crama Oprișor VIDEO INTERVIU Veronica Gheorghiu, enolog: „Vă aştept la cramă, ca să despărţim vinul în silabe” Share