Articol susţinut de Paharnicul.ro Proiectul „Vinul tău din via ta” al cramei „1000 de Chipuri” – o reinventare a vinului artizanal Acest proiect încearcă să refacă „legătura cu pământul” – adică legătura între om şi vinul pe care acesta îl produce. „Vinul tău din via ta” nu are ca rezultat o sticlă de vin cumpărată de… Share
Articol susţinut de Paharnicul.ro Cele mai frumoase crame din Dealu Mare care oferă cazare şi degustări de vin Share
Articol susținut de Drink Insider Primul mare concurs internaţional de vinuri alege România drept destinaţie pentru vinurile rozé Share
Drink Insider DRINK INSIDER TRAVEL: Carlos Alejandro Poffo, ambasadorul Argentinei la Bucureşti: „Dacă o să vizitaţi Argentina, vă garantez că veţi dori să vă întoarceţi!” Share
9 feb. • Drink Insider DRINK INSIDER STORY: Brâncuşi – pe jos către Paris şi înapoi la Timişoara Share
8 dec. • Drink Insider Drink Insider News: Ziua în care România a avut doi ambasadori oficiali în Irlanda Share
6 dec. • Drink Insider Drink Insider Cartoon: Giani şi Meduza – „Burebista şi fondurile SAPARD” Share
1 nov. • Articol susținut de paharnicul.ro INTERVIU Drink Insider cu Ştefan Ionescu (Crama „1000 de Chipuri”): Proiectul „Vinul tău din via ta” încearcă să refacă „legătura cu pământul”, adică legătura între om şi vinul pe care acesta îl produce Share
16 oct. • Drink Insider Drink Insider News: România, campioană mondială la degustarea vinului în orb Share
12 sept. • Articol susținut de paharnicul.ro Interviu Drink Insider cu Ştefan Ionescu (Crama „1000 de Chipuri”): Enoturism, turism viticol sau vizită la cramă, aceasta-i întrebarea! Share
21 iul. • Drink Insider Analiză Drink Insider: Listele „sponsorizate” de vinuri din restaurante şi alte aranjamente făcute „peste capul” clienţilor din Horeca Share
18 ian. • Articol susţinut de Wineful.ro Recomandări Drink Insider: Călătorului îi şade bine cu vinul: cum să vizitezi Corcova, Ceptura, Vişani şi Cogealac, cu doar 4 sticle de vin. Bonus: Abruzzo şi Bordeaux, la 2 sticle distanţă Share
16 dec. • Articol susținut de Wineful.ro Recomandări Drink Insider: Cum să călătoreşti, cu doar 4 sticle de vin, pe ruta Silagiu-Cotnari-Miniş-Golul Drîncei. Bonus: un sejur în Burgundia şi Peloponez Share
23 nov. • Articol susţinut de Domeniile Franco-Române VIDEO INTERVIU Liviu Grigorică (enolog consultant, Domeniile Franco-Române): „Vinul BIO este diferit faţă de cel convenţional, fiindcă are o certificare că s-au folosit mai puţine tratamente în vie şi în cramă. Asta nu înseamnă, automat, că orice producător BIO reuşeşte să facă ce şi-a propus.” Share
8 nov. • Articol susținut de Wineful.ro Recomadări Drink Insider: Un zigzag gustativ pe ruta Murfatlar-Turda-Coteşti- Miniş. Bonus, un traseu Abruzzo-Valea Ronului Share
18 oct. • Articol susţinut de Domeniile Franco-Române VIDEO INTERVIU Liviu Grigorică (enolog consultant, Domeniile Franco-Române): „Pinot Noir este un soi mai greu acceptat de către consumatorul român, de aceea sunt puţini producători autohtoni care fac vin din Pinot Noir” Share
7 apr. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Mihnea Olariu (coproprietar, Domeniile Franco-Române): „Contrar miturilor urbane, vinul BIO, pentru a avea stabilitate în timp, trebuie să conțină sulfiți, dar în cantități mai mici față de vinul normal” Share
30 mart. • Drink Insider Primii 5 producători de vin din România care s-au alăturat proiectului umanitar „VIN în AJUTOR / WINE AID” / Care sunt vinurile care intră în această campanie Share
15 mart. • Drink Insider „VIN în AJUTOR / WINE AID”: pentru prima dată în România, mai mulți producători vor îmbutelia vinuri sub aceeași etichetă, pentru a ajuta refugiații din Ucraina Share
23 feb. • Drink Insider Drink Insider story: Vinurile foarte scumpe, ținta favorită a falsificatorilor Share
15 feb. • Drink Insider Drink Insider News: Piața de băuturi din America de Nord, în plină creștere / Statele Unite, principala destinație a exporturilor de vin din Franța și Argentina Share
11 feb. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Marian Timofti, despre profesia de somelier, în perioada de pandemie: „Din păcate, mulţi proprietari din sectorul HoReCa nu acceptă ca un somelier să-şi exercite atribuţiile pentru care s-a pregătit la scoală” Share
2 feb. • Drink Insider DRINK INSIDER NEWS: În pofida pandemiei, principalele târguri internaţionale de vin îşi redeschid porţile, în 2022 / Nemţii îi atacă pe englezi şi îi obligă să bată în retragere Share
27 ian. • Articol susținut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Philip Cox (cofondator Cramele Recaş): „Vinul românesc ar avea doar de câştigat, dacă mai mulţi producători s-ar orienta către export” / „În România, lucrăm ineficient via şi asta face vinul românesc mai puţin competitiv pe pieţele externe” Share
14 ian. • Drink Insider Drink Insider shopping tips: Cum alegem vinul potrivit, la supermarket? Share
6 ian. • Drink Insider Drink Insider story: «Champagne» versus «Champanskoye» / Franţa a pierdut o bătălie în faţa Rusiei, dar speră să câştige războiul Share
22 dec. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Marian Timofti (somelier), despre masa de Sărbători: „Asocierea vin- mâncare trebuie să creeze plăcere, altfel, degeaba am mâncat şi am băut” Share
15 dec. • Articol susţinut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Narcis Georgiu (somelier Cramele Recaş): „Orange Wine, un vin al tuturor civilizaţiilor din istorie, care permite cele mai diverse asocieri culinare” Share
8 dec. • Drink Insider VIDEO INTERVIU George Mitea: „Dacă vorbim de vinuri româneşti, cred că 50 de lei pentru o sticlă e un preţ care ne fereşte de surprize neplăcute / Noţiunea de «vin scump» înseamnă cu totul altceva, pentru fiecare categorie de consumatori” Share
2 dec. • Drink Insider Recenzii Drink Insider: «Moartea vinului» / Măreţia unei ţări se măsoară prin calitatea vinului pe care-l consumă şi nu a vinului pe care-l vinde Share
23 nov. • Articol susţinut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Philip Cox (cofondator Cramele Recaş): Recolta de struguri din 2021, cea mai bună din ultimii 40 de ani / Soiurile Cabernet Sauvignon şi Fetească Neagră au fost cele mai performante Share
18 nov. • Articol susţinut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Ştefan Ionescu (1000 de Chipuri): „Sforile / Finţeşti” – cele mai scumpevinuri produse în România / Imaginea vinului românesc în lume nu se poate face cu vinuriieftine Share
10 nov. • Articol susţinut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Marian Olteanu (Vinurile Gramma): „Într-un supermaket, un „private label” de vin poate să coste mai puţin decât o etichetă proprie a unei crame / Eticheta personalizată este, de cele mai multe ori, destinată produselor de tip cadou” Share
4 nov. • Drink Insider VIDEO INTERVIU George Mitea: „Lipsa de atenţie pentru temperatura corectă de servire a vinului, în restaurant, merge mână în mână cu lipsa de reacţie a consumatorilor” Share
28 oct. • Articol susţinut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Ştefan Ionescu (1000 de Chipuri): „Nu trebuie să-i dezavuăm pe cei care vor să facă vin acasă. Vinul conţine multă pasiune, dar şi suficient alcool cât să dea naştere multor prietenii” Share
19 oct. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Team Romania: „Degustarea vinului în orb e un raţionament deductiv, care ţine prea puţin de şansă şi implică foarte multă umilinţă” Share
13 oct. • Articol susţinut de Domeniile Franco-Române GOURMET INSIDER: Alina Iancu – pasionată de brânzeturi: „Brânza se taie cu cuţitul potrivit, în forma potrivită şi se asociază cu vinul potrivit” Share
6 oct. • Drink Insider Poveşti Drink Insider: Ce-i lipseşte vinului românesc pentru a fi perfect? Share
29 sept. • Articol susţinut de Paharnicul.ro GOURMET INSIDER: Alina Iancu – pasionată de brânzeturi: „Pentru amatorii de specialităţi de brânză, consumul de vin spumant este absolut normal” Share
21 sept. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Liviu Grigorică, enolog consultant: "Uneori ai nevoie de un şut, de cineva din exterior care să-ţi spună: trebuie să faci schimbări, dacă vrei să ai succes" Share
7 sept. • Drink Insider VIDEO INTERVIU George Mitea: "Dacă scopul e să consumi în exces, atunci nu ai ce căuta în lumea vinului de calitate" Share
31 aug. • Drink Insider Analiză Drink Insider: Vinurile BIO – profilul consumatorului și perspective la export Share
24 aug. • Articol susţinut de Jidvei VIDEO INTERVIU Claudiu Necşulescu, preşedintele Grupului Jidvei: „Pe piaţa organizată de vin din România încă predomină soiurile internaţionale” Share
17 aug. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Dorin Popa, despre cum alegem un vin: „Un cadou făcut neglijent ți se întoarce înapoi, ca imagine, pentru că el te reprezintă” Share
10 aug. • Drink Insider Analiză Drink Insider: Vinurile chinezeşti din provincia Ningxia atacă piaţa occidentală Share
3 aug. • Drink Insider Drink Insider News: Regatul Unit îşi consolidează poziţia strategică de lider în comerţul mondial cu vin Share
27 iul. • Articol susţinut de Paharnicul.ro TRAVEL VLOG Vinurile Rasova în vizită la New Egreta Resort | Wine Travel & Food Destinations – seria 1, episodul 3 Share
20 iul. • Drink Insider Drink Insider Travel: Creta, locul de unde n-ai vrea să te mai întorci. Mare, munte şi vinuri excepţionale Share
13 iul. • Drink Insider Drink Insider Story: Ce este redopuirea și cum poate ea prelungi viața vinului Share
29 iun. • Drink Insider Drink Insider News: Record la Concours Mondial de Bruxelles 2021: peste 10.000 de vinuri înscrise în competiţie Share
23 iun. • Articol susţinut de Paharnicul.ro TRAVEL VLOG Dobrogea pe diagonală: De la Cernavodă la Dunavăţul de Jos, via Cetatea Enisala şi portul Jurilovca | Wine Travel & Food Destinations – seria 1, episodul 2 Share
15 iun. • Articol susţinut de Crama Oprişor VIDEO INTERVIU Gabriel Roceanu – director general, Crama Oprişor: "În România, medalia pusă pe sticla cu vin nu este atât de importantă ca în străinătate" Share
9 iun. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Valeriu V. Cotea, despre Orange Wine: "În România, acolo unde se fac vinuri în sistem casnic, se foloseşte cam aceeaşi tehnologie" Share
2 iun. • Articol susţinut de Jidvei VIDEO INTERVIU Tiberiu Găman – director dezvoltare tehnologică, Grupul Jidvei. „Viticultura de precizie”, o realitate: tablete şi reţea wireless în vie, tracking pe utilaje şi date stocate în cloud, hărţi spectrale şi drone Share
25 mai • Articol susţinut de Crama Oprişor VIDEO INTERVIU Silviu Traşcă – manager podgorie, Crama Oprişor. Îngheţul de primăvară seamană cu explozia unei bombe într-o maternitate: mugurii viţei-de-vie nu au nicio apărare Share
18 mai • Articol susţinut de Paharnicul.ro TRAVEL VLOG Soarele de pe Dealul Vifor, ţestoasele din vie şi o degustare de vin cu două Nuduri | Wine Travel & Food Destinations – seria 1, episodul 1 Share
11 mai • Articol susținut de Domeniile Panciu VIDEO INTERVIU Marian Timofti, somelier: „Facem asocieri vin-mâncare de plăcere şi nu de foame sau de sete”. Un preparat, 5 garnituri şi 5 vinuri de la Domeniile Panciu Share
4 mai • Drink Insider Istorii Drink Insider: Vinul japonez – o poveste fascinantă. Viticultura japoneză – bazată exclusiv pe soiuri locale. Japonezii preferă vinurile din Franţa şi Chile. Consumul de Sake – în declin Share
27 apr. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Valeriu V. Cotea: "Cisternele din beton sunt ca nişte garsoniere pentru vin" Share
20 apr. • Articol susținut de Crama Oprișor VIDEO INTERVIU Ciprian Paleologu, artist vizual: „În timpul zilei, ne consumăm existenţa, bifăm sarcini şi uităm să ne bucurăm de viaţă. Trăim o moarte progresivă, cotidiană” Share
13 apr. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Marian Timofti, somelier: "Dacă asocierea dintre vin şi mâncare este bine făcută, vom simţi un curcubeu pe cerul gurii" Share
6 apr. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Mirela Heizer, inspector ONVPV: „Degeaba am recomandat producătorilor de vin să planteze soiuri româneşti, majoritatea au preferat soiurile internaţionale” Share
30 mart. • Articol susţinut de Crama Oprişor VIDEO INTERVIU Luminiţa Tzakis – director de vânzări, Crama Oprișor: "Preţul vinului nu va creşte. Consumatorii vor cumpăra la fel de mult vin, dar vor opta pentru gamele cu preţuri mai mici" Share
23 mart. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Marian Timofti, somelier: "Extragerea dopului prin capişon: e oribil să vezi un vin servit într-o asemenea manieră" Share
16 mart. • Articol susţinut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Mircea Matei, director general Villa Vinea: "La eveniment, am fost emoţionat toată seara, fiindcă aici, în vârful dealului, dacă pica internetul nu mai aveam soluţie de rezervă" Share
9 mart. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Marian Timofti, somelier: "Paharul de vin se ţine doar de picior. Nu e un moft, avem o explicaţie tehnică pentru această regulă" Share
2 mart. • Articol susţinut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Mihai Cristian Focea – enolog, Gramma Wines: "Feteasca Neagră din recolta 2019 a atins un nivel de calitate pe care-l obţii doar o dată la 10 ani" Share
23 feb. • Articol susţinut de Crama Oprişor VIDEO INTERVIU Veronica Gheorghiu – enolog, Crama Oprișor: Culoarea vinului rozé nu e „un dat de la natură”. Producătorul hotărăşte nuanţa, în funcţie de tendinţele de consum Share
16 feb. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Mirela Heizer, inspector ONVPV: "Nu există vin negru, există doar vin roşu din struguri negri. Nu există vin cu zero sulfiţi" Share
9 feb. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Valeriu V. Cotea: "Când vorbim de vinuri mari, fiecărui tip de vin îi corespunde o anumită pădure din care se fac butoaiele" Share
2 feb. • Articol susţinut de Jidvei VIDEO INTERVIU Claudia Horşia – şef de laborator, Grupul Jidvei: "Vinul, după laptele matern, este cel mai complex aliment" Share
26 ian. • Drink Insider Drink Insider tips: Dacă bem doar un pahar sau două, cu restul vinului din sticlă, ce facem? Share
19 ian. • Articol susţinut de Crama Oprişor VIDEO INTERVIU Gabriel Roceanu – director general, Crama Oprişor: Vinul de casă, pro şi contra Share
12 ian. • Drink Insider Istorii Drink Insider: "Lotul Căpşunica", un cadou otrăvit pentru viticultorii europeni Share
5 ian. • Drink Insider VIDEO INTERVIU Marian Timofti, somelier: "Şcolile de somelieri din România scot absolvenţi pe bandă rulantă" Share
30 dec. • Drink Insider Drink Insider tips: Câteva posibile asocieri ale vinului cu preparatele tradiţionale româneşti prezente pe masa de Revelion Share
22 dec. • Articol susţinut de Crama Oprişor VIDEO INTERVIU Ciprian Paleologu, artist vizual: "Când mă uit la etichetele unor vinuri româneşti, văd multă banalitate şi o siguranţă a omului fricos" Share
15 dec. • Articol susţinut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Mihaly Denes – enolog, Villa Vinea: "Argilla a început ca un experiment, dar, fiindcă vinul a evoluat foarte bine, a fost îmbuteliat şi scos pe piaţă" Share
8 dec. • Articol susţinut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Marian Olteanu – proprietar, Vinurile Gramma: "În 2021, vom încerca să ne transformăm consumatorii în parteneri de business" Share
2 dec. • Drink Insider Controverse Drink Insider: Mai poţi fi considerat un pasionat de vin dacă bei vin fiert? Share
24 nov. • Articol susţinut de Crama Oprişor VIDEO INTERVIU Silviu Traşcă, manager podgorie, Crama Oprişor: "Producţia mare la hectar nu mai este un obiectiv al viticulturii moderne" Share
17 nov. • Drink Insider DrinkInsider shopping tips: Cum să cumpărăm o sticlă cu vin de circa 5 euro fără să ne păcălim Share
10 nov. • Articol susţinut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Mircea Matei – director general, crama Villa Vinèa: "Din soiurile internaţionale se obţin vinuri de înaltă calitate, dar viitorul industriei de vin este orientat către soiurile locale" Share
3 nov. • Drink Insider Controverse Drink Insider: Cum ar trebui să fie o prezentare de vin? Serioasă sau relaxată? Share
27 oct. • Articol susţinut de Crama Oprişor VIDEO INTERVIU Luminiţa Tzakis – director vânzări, Crama Oprişor: "Nu toate restaurantele au înţeles că vânzarea vinului cu un adaos mai mare de 100% trimite un semnal negativ către consumatori" Share
20 oct. • Articol susţinut de Jidvei VIDEO INTERVIU Ana Necşulescu, director marketing Jidvei: "Nu vindem poveşti, spunem adevărul!" Share
13 oct. • Articol susţinut de Paharnicul.ro VIDEO INTERVIU Liviu Grigorică, enolog: "Mai bine un an fără vin, decât un an în care să-ţi dezamăgeşti clienţii" Share
6 oct. • Drink Insider Istorii Drink Insider: Malbec, sau cum a construit Argentina un brand de ţară de mare succes Share
29 sept. • Drink Insider Controverse Drink Insider: Câtă încredere poţi avea într-un critic de vin? Share
22 sept. • Articol susţinut de Jidvei VIDEO INTERVIU Ioan Buia, enolog: „Compania Jidvei îi consideră pe viticultorii din România colaboratori şi prieteni” Share
15 sept. • Drink Insider Controverse Drink Insider: Şpriţul, pentru unii mumă, pentru alţii ciumă Share
9 sept. • Articol susţinut de Crama Oprişor VIDEO INTERVIU Liviu Grigorică: "Spre deosebire de informatică, viticultura nu se poate dezvolta peste noapte" Share
1 sept. • Drink Insider Analiză Drink Insider: Cum a scos Nicolae Ceauşescu România de pe harta mondială a vinului Share
26 aug. • Drink Insider Drink Insider Q&A: Care este diferenţa între vinul spumant şi cel spumos? Share
18 aug. • Articol susţinut de Crama Oprişor VIDEO INTERVIU Gabriel Roceanu: "Nu vă sfătuiesc să cumpăraţi o sticlă cu vin mai ieftină de 8-10 lei, preţ de raft" Share