
Economie


„O decizie inacceptabilă”. Ce spune o importantă asociație auto despre amânarea începerii programului Rabla
Nu este deloc clar de ce s-a suspendat pornirea programului Rabla, iar decizia este inacceptabilă, mai ales că s-a luat cu mai puțin de o zi înainte de începerea celei mai așteptate etape din program.…
Germania și-a redus importurile din România cu peste 10% în primele 3 luni, spun statisticienii nemți
Volumul schimburilor comerciale dintre România și Germania a scăzut cu -6,1% în primele trei luni din 2025, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însumând 10,36 mld. EUR, potrivit AHK România, care citează institutul federal…
Războiul deșeurilor: cum unele țări se oferă să construiască statelor mai sărace drumuri, spitale sau le oferă mită, pentru a le primi deșeurile
Într-o seară răcoroasă de la sfârșitul anului 2016, la câțiva kilometri de orașul turcesc Adana, un fermier kurd pe nume İzzettin Akman stătea pe balconul de la etajul doi al casei de pe ferma sa,…
Într-o rară poziție comună a mediului de afaceri privat, oamenii de business cer politicienilor să nu treacă la impozitul progresiv
„Facem apel la responsabilitate politică, prin asumarea guvernării și a unui pachet de măsuri fără impozitare progresivă (directă sau mascată), cu menținerea cotei unice”, se arată într-o scrisoare deschisă comună, asumată de 13 dintre cele…
Se apropie termenul limită până la care se poate depune SAF-T de către contribuabilii mici. Care sunt amenzile și termenul de prescripție
În anul 2025 intervine obligația depunerii declarației SAF-T (F406) și de către contribuabilii mici. Aceștia pot avea ca perioadă de raportare fie trimestrul calendaristic, fie luna calendaristică. Potrivit anexei nr. 4 alin. (5) la OpANAF…
Carburanții, în special motorina, s-ar putea inflama. Presiuni externe și interne. Liderul pieței, OMV Petrom, a majorat deja cu 5 bani prețurile
Prețul carburanților pe piața autohtonă se va afla sub o presiune constantă în perioada următoare, urmând traiectoria celui de pe piața europeană și globală, ca urmare a inflamării prețului petrolului, rezultat al conflictului israeliano-iranian. Liderul…
VIDEO. „România a avut o evoluție fantastică. Noi am pornit fără elite, am venit de nicăieri”. Sfaturi pentru tinerii care intră în business, de la un antreprenor român de 57 de ani, cu afaceri de aproape 70 milioane EUR pe an
Antreprenorul timișorean Horia Cardoș, 57 de ani, fondatorul grupului Agroland, cu o cifră de afaceri totală de aproape 70 de milioane de euro pe an, consideră că „România a avut o evoluție fantastică” în cei…
Cine va beneficia de sprijin din partea statului pentru factura la energie după 1 iulie
Consumatorii vulnerabili de electricitate vor primi, de la 1 iulie, un ajutor sub forma unor carduri de energie care vor fi alimentate lunar din bugetul de stat. Ministerul Energiei a publicat un proiect de ordonanță…
Creștere puternică a producției în aprilie. „Vedem efectele pozitive ale creșterii cheltuielilor pentru apărare și infrastructură din Germania”, spun analiștii
În luna aprilie 2025, producţia industrială a scăzut faţă de luna martie 2025 ca serie brută (-8,4%), dar a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (+2,3%), a…
Nissan dă peste cap toate prețurile cu noul pickup care costă mai puțin decât un Duster
Nissan este recunoscut pentru performanțele pickup-urilor sale, Navara fiind unul dintre cele mai apreciate autovehicule comerciale din segmentul camionetelor pick-up de dimensiuni medii. Pentru a-și folosi la maxim reputația din aceste segment, producătorul japonez a…
Fuziune în asigurări: Aproape 180.000 de clienți ai fostei Gothaer vor fi preluați de Allianz-Țiriac Asigurări
Allianz-Țiriac Asigurări a primit miercuri aprobările necesare din partea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pentru transferul celor aproximativ 180.000 de clienți ai Allianz-Țiriac Unit (fosta Gothaer Asigurări Reasigurări) în contextul fuziunii prin absorbție. Allianz-Țiriac Asigurări…
„Ce avem pe masă?” Alimentele și băuturile – cele mai contrafăcute din UE. Care e situația în România
Autoritățile europene au confiscat produse alimentare contrafăcute în valoare de 91 de milioane de euro într-o singură operațiune la nivelul UE. Vinurile și băuturile spirtoase se confruntă cu cele mai ridicate rate de contrafacere în…