Sari direct la conținut

Slovacia – România: Generaţia de Suflet, la 90 de minute de o calificare istorică 

Superbet
Slovacia – România: Generaţia de Suflet, la 90 de minute de o calificare istorică 
Foto: Superbet

România este lider, cu o etapă înainte de finală, în cea mai disputată grupă de la turneul final din Germania. În ultimul meci din faza grupelor, România întâlneşte Slovacia, echipa aflată pe locul trei, şi o remiză asigură calificarea în optimile de finală, însă cu o victorie şi un rezultat favorabil în cealaltă partidă, România se poate califica chiar de pe primul loc. 

După primele două meciuri, toate cele patru echipe din Grupa E sunt la egalitate de puncte, fiind despărţite doar de golaveraj. 

Descoperă oferta de SuperPariuri pentru Slovacia – România! 

Drumul României spre „optimi” 

România poate ajunge în optimile de finală de pe primele două locuri dacă va evita înfrângerea în meciul decisiv cu Slovacia. Selecţionata condusă de Edward Iordănescu chiar poate câştiga grupa în cazul în care va triumfa în meciul de astăzi, iar Belgia nu va reuşi să învingă Ucraina. Cu toate acestea, România se va întoarce acasă în cazul unei înfrângeri şi dacă Ucraina nu va pierde cu Belgia. 

Sâmbătă, România a pierdut în faţa Belgiei cu 0-2. Chiar dacă a avut mici momente în care a arătat ca în partida cu Ucraina, diferenţa de valoare între cele două echipe a fost evidentă în favoarea Belgiei. 

Deşi nu s-a calificat la precedentul turneu, România are o altă faţă în mandatul lui Edward Iordănescu şi a reuşit o campanie de calificare impresionantă, încheiată pe primul loc al grupei şi fără înfrângere. Însă în ciuda performanţei din preliminarii, forma echipe înainte de plecarea în Germania a fost modestă, nereuşind să câştige niciun meci şi terminând cu o remiză albă, pe teren propriu, cu Liechtenstein. 

În cadrul turneului, victoria împotriva Ucrainei a arătat o excelentă strategie pe contraatac, jucătorii trimişi în teren de Iordănescu fiind capabili să facă faţă presiunii puse de starurile Ucrainei şi să lovească decisiv atunci când au avut şi cea mai mică ocazie. 

În cazul unei calificări mai departe, va fi pentru prima oară când România trece de faza grupelor, după ce a ajuns în sferturile de finală la turneul din 2000. 

România, fii fotbal cu „Avantaj România”!

Pentru meciul cu Slovacia, la Superbet, ai opțiunea „Avantaj România”. În această vară, la turneul final din Germania, ești în avantaj când pariezi pe România! Dacă naționala noastră înscrie primul gol, pariul tău va fi câștigător. Și chiar dacă România nu marchează prima, dar reușește să obțină victoria, pariul tău va fi tot câștigător!

La partida cu Ucraina, opțiunea „Avantaj România” s-a activat în minutul 29, când Stanciu a deschis scorul și a deschis drumul către cea de-a doua victorie din istoria participărilor noastre la turneele finale continentale.

Oferta se aplică doar la opţiunea de pariere „Avantaj România”, pe care o vei găsi pe prima poziție în oferta meciurilor României și o vei putea adăuga pe bilet direct din pagina principală. Nu uita că pariurile plasate pe rezultatul „Final” beneficiază doar de oferta SuperAvantaj, care face pariul câștigător atunci când România conduce cu o diferență de două goluri. Află aici tot ce trebuie să știi despre „Avantaj România”!

Egalul este suficient pentru ambele echipe

La fel ca România, Slovacia a început turneul printr-o victorie impresionantă împotriva Belgiei, echipă care, în ciuda lipsei de mari performanţe, abundă în continuare de staruri. Cu toate acestea, după o înfrângere cu 1-2 în fața Ucrainei vinerea trecută, deși au preluat conducerea în minutul 16, Șoimii au nevoie acum de cel puțin o remiză pentru a avansa în competiție.

În schimb, dacă Slovacia pierde în fața României și Belgia evită înfrângerea, nu va putea ajunge în optimi.

Francesco Calzona, care a preluat funcția de selecţioner în august 2022, a avut inițial probleme, nereușind să câștige niciunul dintre primele sale cinci meciuri. De atunci, însă, a condus echipa către o serie de rezultate pozitive, inclusiv 10 victorii în ultimele 15 meciuri.

În timpul campaniei de calificare, echipa lui Calzona a pierdut doar de două ori în 10 meciuri, ambele împotriva Portugaliei.

În ceea ce privește forma recentă înaintea meciului cu România, Slovacia a rămas neînvinsă în cele patru meciuri anterioare înfrângerii cu Ucraina, câștigând trei dintre acestea.

Conținut sponsorizat de Superbet