Sari direct la conținut

„Ar putea fi un meci al rușinii”. Belgienii se tem de pierderea calificării la Euro 2024 și atacă partida România – Slovacia. Dau ca exemplu un meci chiar de la ei!

HotNews.ro
„În paralel cu meciul dintre Belgia și Ucraina, trebuie să ne uităm și la ce se întâmplă la Frankfurt între Slovacia și România. Ar putea fi un meci al rușinii. Să nu fiți surprinși dacă nu va ploua cu goluri!”, scrie presa belgiană. 
Echipa națională de fotbal a Belgiei la antrenamente. Fotio: Profimedia
Echipa națională de fotbal a Belgiei la antrenamente. Fotio: Profimedia

„Faza grupelor de la EURO 2024 se apropie de final, iar un lucru este cert – patru puncte de pe locul trei sunt suficiente pentru a ajunge în ultimele 16 echipe din Grupa E. 

Acest lucru are consecințe grave pentru echipa națională a Belgiei, deoarece Slovacia și România sunt asigurate de calificarea în optimi în cazul unei remize în meciul direct. În cel mai rău caz, câștigătoarea meciului Ucraina-Belgia ar termina pe primul loc, România pe al doilea și Slovacia pe al treilea”, scrie site-ul de sport belgian Walfoot

Ceea ce înseamnă că, dacă Belgia pierde, ar pierde calificarea în cazul unui egal în meciul România – Slovacia.

„Nu trebuie să îi întrebăm pe români sau pe slovaci despre asta. Nimeni nu recunoaște că absolut toată lumea se gândește la asta. În acest caz, lucrurile se complică pentru Belgia. Ucraina va risca mai mult pentru a evita ultimul loc. Victoria Slovaciei ne-ar garanta locul trei. Cu toate acestea, dacă scorul rămâne echilibrat pentru o lungă perioadă de timp și Ucraina reușește să înscrie, ne vom afla într-o poziție în care va trebui să ne luptăm pentru a scăpa de ultimul loc”, au adăugat belgienii.

În același timp, ei scriu că s-ar putea să nu fie ceva evident și dau un exemplu chiar din campionatul lor. „Nu trebuie să credem că slovacii și românii ne vor oferi un spectacol demn de RFG – Austria din 1982, un „meci al rușinii” în timpul căruia Germania a învins Austria cu 1-0 (o instanță a rezultatului care a asigurat calificarea ambelor echipe), nu trebuie să excludem un alt exemplu, chiar mai aproape de noi. Acest exemplu este Westerlo-Genk, când ambele echipe au înțeles că 1-1 convenea tuturor…”. 

INTERVIURILE HotNews.ro